I Litauen!

I Litauen!

Da er alle kommet hjem fra Baltic i Litauen! Roerne sitter igjen med en god opplevelse fra roverdenen og Litauen.

Da fortsetter rapporten, bedre sent enn aldri!

På søndag var distansen 500m, alt man trenger å gjøre er å gi alt i litt over 1.30 minutter. Det høres ganske enkelt ut, men i en 500m kan alt skje. I dag var NSRs/Norges 4- i heat med Danmark, Russland, Litauen og Latvia. Og ettersom at Danmark bare rodde et sekund bedre enn 4-ern vår på 2ken, var det optimisme i båten. Forholdene var ganske perfekte, nokså flatt vann og behagelig temperatur. Alt var tilrettelagt for et godt løp!

Startskuddet gÃ¥r, Russland og Litauen er veldig gode og har et lite forsprang fra tidlig av dessverre. Men fra første sekund kjempes det hardt mellom Danmark og Norge, det er sÃ¥ inderlig jevnt!  Latvia faller lenger og lenger bak, og litt ute i racet faller toern av setet!  Det blir sÃ¥vidt to tut nÃ¥r Danmark og Norge glir over mÃ¥llinjen; Norge er slÃ¥tt med fire hundredeler. Dette er hvordan en skikkelig 500m skal være, masse dramatikk!

I gjengjeld perset 4-ern med fire sekunder, og aldri har de rodd sÃ¥ godt teknisk og hatt sÃ¥ godt driv! (dette kommer fra bÃ¥de roerne og trener) Vi gleder oss til neste Baltic!

I Baltic Cup er det regatta pÃ¥ lørdag og søndag, PÃ¥ lørdag er distansen 2k, mens pÃ¥ søndag er det 500m. I dag pÃ¥ 2k var det Ã¥tte bÃ¥ter som stilte i klassen 4-. Det vil si at det mÃ¥ være forsøk, og avhengig av hvilken plass man kommer pÃ¥ i sitt heat, kommer man enten til B Finale eller A Finale. I forsøket var ikke 4- sterke nok, og mÃ¥tte derfor nøye seg med en B Finale. Sant skal sies at de kom i et vanskelig heat; Polen, Russland og Tyskland. Hvertfall Tyskland regjerer i verdensmesterskapene i bÃ¥de senior og junior. Under forsøket spurtet 4-ern, men med sidevind fant de seg snart i Russernes bane! Det fant de ut da de hørte noen si pÃ¥ russisk-engelsk “stupid boys” bak seg.. Men spurten holdt dessverre ikke. Tiden pÃ¥ forsøket ble 6.50, og med denne tiden hadde de kommet pÃ¥ 2. plass i det andre heatet, men sÃ¥nn er konkurranse.

SÃ¥ var det tid for B Finalen! Der var det kun Norge vs. Latvia. Det var nok ikke særlig spennende da Norge vant med 40 sek! Igjen kom de i mÃ¥l pÃ¥ tiden 6.50, men de var bare 1 sekund bak Danmark som rodde i A Finalen. Plassen i dag ble altsÃ¥ 7nde.

Heller ingen av de andre Norske båtene kom til noen A Finaler, men ingenting er sagt for i morgen. Ny dag, ny distanse og nye muligheter!