Mosjonsroing i NSR

Også i 2019 vil mosjonsroerne trene på vannet mandager og onsdager fra klokken 18.00 til 20.00.

Tur- og mosjonsgruppen tilbyr et aktivt miljø for mosjonsroing store deler av året. I mai tilbyr vi et nybegynnerkurs for voksne med oppstart mandag 6. mai kl. 18.30, oppmøte i klubben.  Kurset avholdes mandager og onsdager 18.30 – 20.30. For detaljene se under Begynn å ro.

Klubben har mange ulike båttyper: ¾ firer, innrigger, åtter, trimmi og sculler som  mosjonsroere kan benytte.

Felles oppmøte for mosjonsroere er mandag og onsdag kl. 18.00. I september, når kveldene blir mørkere, møter vi opp for trening klokken 17:30. I helgen ror både erfarne og nye roere en tre-fire timers søndagstur, med oppmøte ferdig kledd kl. 10:00 på NSR-bryggen. Vi setter sammen lag ved oppmøte, tar med niste og badetøy, og satser på fine turer rundt øyene i Oslofjorden.

Konkurranser og sammenkomster

Søndag 26. mai deltar vi i Eskadreroing til Kalvøya, der flere av klubbene i Oslo Rokrets og Bærum Roklubb møtes for å feire Rosportens dag.

Mosjonsroerne deltar i konkurranseløp/regatta i Oslofjorden.  I år blir det:

Bleikøya rundt – 13. juni
Geita rundt – 19. juni
Barmen rundt – 10. august
ARO-mila – 26. august
Ramberg 8’ern – 2. september (arr. NSR)
Ulvøya rundt – 6. oktober

Ro hjem 12. oktober

Informasjon og påmeldingsliste gis på oppslagstavlen i klubben og på egen Facebook side; NSR Tur – og mosjonsgruppen, for gruppens aktive medlemmer.

Ønsker du å ro på andre tider enn mandag og onsdag kl. 18, og er kvalifisert etter klubbens regler og har nøkkelbrikke, er det fritt frem for bruk av grønnmerkede båter.  Blåstreksbåter krever at du er godkjent som blåstreksroer, mens rød strek betyr at vi holder oss unna båten.

Solodden, NSRs sommerbase ytterst på Kalvøya ved Sandvika, er også et flott utgangspunkt for turer i Vestfjorden. Båthuset rommer et stort antall utriggere og innriggere som mosjonsroere kan benytte. Se for øvrig utleie hvis du er interessert i å overnatte eller benytte lokalitetene på Solodden til andre begivenheter. Kontakt for utleie er Marianne Lundh.

Andre aktiviteter

Oslo Rokrets inviterer til Roorientering i Oslofjorden. Listen over postenefinner du i MoRo-permen (Mosjonsroing) i roklubben.

Norges Roforbund gir distansemerker for roing fra 15. april til 15. oktober. Skriv inn rodde kilometer på ditt ark i Mo-Ro-permen, og se om du kan ta gull-, sølv- eller bronsemerke i år.

Deltar du i sesongen på fire av de terminfestede arrangementer i NSRs terminliste, får du turmerke.

Natasza P. Sandbu

NSR Tur – og mosjonsansvarlig