Avgjørelse i Linz

Avgjørelse i Linz

Det var tid for finaler i Linz. Avgjørelsen skulle komme, og nordmennene sto med god karrakter.

Nito blir nummer to i sin c-finale og dermed 14 totalt. Han ledet lenge på råsterke Lassi Karonnen men måtte etter hvert rette fokus mot de andre angripende lag bakfra.

– Igjen en rask start og solid og hardt løp, sier Nito.

Jente dobbel ble nummer 10 til slutt og får absolutt godkjent karrakter. De spurtet igjennom Hviterussland på slutten, noe som lover godt for videre sesong.

Olaf Tufte endte på 4.plass og dermed utenfor pallen i den første verdenscupen. Det er et tett felt og Olaf er definitivt med i toppen. Seieren gikk denne gang til Synek foran Campbell og Hacker på tredde.

Mye, og mange tette løp har preget Linz WC og det er ingen tvil om at internasjonal roing har blitt tettere enn aldri før.

Martha Helgeland om internasjonal roing:

– Jeg føler det er mange båter om beinet, og selvom man ikke er mange sekunder unna toppen skal det gjøres veldig mye riktig for å bli nummer en. Det er små marginer!

________________________________________________

2/06/07

Dag 2 i Linz

Det var den store utslagsdagen for de norske roerne i Linz. I regn og flatt vann har det vært tette og ikke minst tøffe løp.

Nivået på verdens elite roing er høyt om dagen. Noe som ble erfart av både noen og enhver.

Lettvektsjentene begynte dagen og kom på 5.plass i sin D-finale.

– Mye stang ut og dårlig resultat, men ellers bra, sier Hilde Gudem som stroke i den norske dobbelen.

Neste ut var Tine Schøyen i C-finalen. Tine hadde et bra løp og kom på andre, med den raskeste siste tusenmeteren.

Tungvektsdobbel rodde semfinalen hvor de kom på 6. og dermed sist i et tett løp, kun 8s bak vinneren Kina.

– Det går bedre og bedre. Det blir spennende å se fremgangen videre, sier CR roer Martha Helgeland.

Single-roerene Olaf og Nito ble først avbrutt av lyn og tordenvær. Semifinalene ble flyttet til dagens siste løp tre timer senere.

Nito var først ut, både hans løp og båten hans i løpet. En sterk start var ikke nok til å henge med da de rutinerte roeren satte marsjfarten. Det ble 5.plass til slutt. Foran Tim Majens fra Belgia, 5s bak Luka Spik fra Slovenia.

– Dette var et helt ok løp. Agressivt og mye bra. Dette er verdens beste roere og fakta er at det er et hakk opp, sier Nito.

Nito ror c-finale mot blant annet Lassi Karonnen fra Sverige i morgen tidlig.

Olaf ble slått av sin kollega Iztok Cop fra Slovenia og stiller dermed som outsider i bane 6 i finale. Foran seg på tid har han først og fremst Synek fra Tsjekkia, Hacker, og Campbell fra England. Spennende blir det!

____________________________________________

1/6/07

Litt både og i Linz

Verdenscupsesongen ble sparket i gang fredag med et rekordstort felt. Norge stiller med 5 båter. Åpningen har vært litt ymse.

NSRs roer Nito Simonsen stiller for anledningen i single og møtte fredag morgen Englands Alan Cambell i forsøket. Nito, hadde sammen med Alan en av de raskeste første 500m tidene, men måtte se seg slått av briten og for anledningen Kinas representant. Da kun vinneren gikk direkte til semi, ble både Kina og Norge2 henvist til oppsamling på ettermiddagen.

Her møtte Nito Algerie og Irland, som hadde kommet på andreplass i sitt forsøksløp. Da kun en gikk videre var presset på og alvoret i gang. Nordmannen sprengåpnet og fikk 3 lengder på 250meter. Dermed var det bare å sitte foran og kontrollere eventuelle angrep.

– Jeg var usikker på hvor mye iren hadde å komme med, sier nito. Det var en stor lettelse å komme seg inn blant de atten. Nå begynner den virkelige racingen.

Sammen med Olaf Tufte, som overbeviste med overlegen seier i sitt heat, skal de to ro semifinale i morgen. Nito møter Belgia, Nederland, England og Kina. De to sistnevnte de samme som i forsøket. De to første går i A-finale, to neste i B-finale og to siste i hver semi møtes i semifinalen.

Blant jentene ble det ikke noe semifinale på Tine Schøyen, selv etter en oppsamling der hun kun var 6sekunder bak den svenske bronsemedaljevinneren fra fjorårets VM. Tine ror C-finale i morgen.

Tungvekts jentedobbel fikk 5.plass i forsøket og måtte igjennom oppsamling der de kom på tredjeplass. Jentene er dermed klar for semifinalen i morgen og er godt fornøyd.

Lettvektsjentene har desto større deltagelse og kom litt for langt bak for semifinale i denne runden. Jentene ror D-finale, men er på ingen måter kjørt av lasset i en klasse hvor hvert eneste sekund teller.

__________________________________________________

28/05/07

Rekordpåmelding i verdenscup

Verdenscupen draes i gang i Østerrikes Linz neste helg. Norge stiller med 5 båter. De vil møte sterk konkurranse alle som en.

NSRs Nito Simonsen stiller for andre gang i sin rokarriere i single, og han er ikke alene. Sammen med Olaf Tufte har de to nordmennene nok å ta tak i med 41 påmeldte båter.

Olaf stiller som en av favorittene, men vil få sterk konkurranse fra blant annet Tyskland, England og Tsjekkia. Verdensmester Mahe Drysdale stiller ikke.

Hva Nito kan prestere i Linz er usikkert. Selv sier han:

– Sammen med Michael (Ivanov red.anm) føler jeg at farten er god. Hva dette resulterer i vet jeg ikke. Jeg håper på ny pers og en plass i semifinalen.

På spørsmål om Nito kan gjenta bedriften fra sist gang han var i Linz svarer han følgende:

– Hehe, det er vel lite trolig. Men moro, det hadde det vært!

(sist gang var i 2001. Da vant Nito U23 VM)

Også fra Norge stiller Tine Schøyen i single, Marianne Nordahl og Martha Helgeland i nykomponert dobbel. Samme er også Hilde Gudem og Anniken Ellingsen i lettvektsdobbel.

Sistnevnte deltar i verdenscup for første gang. Om dette sier Anikken:

– Jeg gruer meg som et helvete!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *