CR-roer kåret til årets roer

CR-roer kåret til årets roer

Kristina Løfman er kåret til årets nykommer i amerikansk vestkystroing, også kalt Pac-10. Dette skjedde etter at Cals førstebåt kom på 3.plass i årets nasjonale mesterskap.

Løfman har rodd sammen med eks NSR-roer Frida Schneider hvor de tok en svært imponerende 4.plass i jr.VM. Den blide CR-roeren har siden den tid gått videre til større ting, og har blitt lagt merke til for sitt talent i amerikanske college roing.

Sist uke var hun som førsteårsroer (freshman) med å ta bronse for Cal Berkeley, skolen hvor vår egen Tord Sund begynner til høsten. Guttelaget kom på sin side på andreplass i en neglbiter av et løp mot Washington og Standford.

Les mer om Kristinas meritter på:

http://www.calbears.com/sports/w-crew/spec-rel/060309aaa.html

Kristina Löfman Named Pac-10 Newcomer of the Year

Freshman a member of varsity 8+ that took third place at NCAA Women’s Rowing Championships

June 3, 2009

BERKELEY – California freshman Kristina Löfman was named the Pac-10 Newcomer of the Year, the conference office announced on Wednesday, June 3. An internationally experienced rower, Löfman rowed for the top boat, the varsity 8+, for most of her first year as a Golden Bear. She rowed in the three seat for the varsity 8+ when it placed third in the NCAA Women’s Rowing Championships and finished second in the Pac-10 Championships, which enabled Cal to win the overall Pac-10 title.

Rowing for her native Norway, the 5-11 Oslo product took fourth place in doubles sculling in the 2007 Junior World Championships in Beijing and also placed 16th in doubles sculling in the 2006 junior worlds in Amsterdam. She has been the Norwegian champion in doubles sculling, fours sculling, the 8+ and senior 4+.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *