Tunge dager på Årungen!

Tunge dager på Årungen!

 

For de som følger med på NSR sin racegruppe vet at NSR satser hardt i år (som alltid). På menyen i år står for U23 roerne står U23 VM i firrer.

 

Prosjektet startet i høst og første samling var i Ålesund. Så ventet påske vi ble senere kompaniert av Bjørn Jostein Singstad fra Horten og Torstein Nordby fra Bergens RK. Den siste tiden på Årungen har blitt brukt til laktatproduksjon.

 

Vi har rodd seat race for å finne ut hvem som flytter mest båt, de som gjør det skal sitte i A-båten under nordisk mesterskap i Sorø, Danmark. Etter Sorø er det en ny deilig runde med syre.

 

For de som er ukjent med fenomenet Seat Race foregår det slik. I vårt tilfelle har vi en båt med fire plasser og vi har 7 roere som vil inn i denne båten. Vi må finne ut hvem som får båten til å gå fortest. I en firrer har vi to type roere, baug roere og stroke roere. Vi måler strokeroere mot strokeroere og baugroere mot baugroere.

 

 

Måten man finner ut om en båt går fortere med en roer framfor en annen er å ro en distanse med en roer for også å bytte den roeren ut med annen og ro tilsvarende distanse (de andre roerne må være de samme), så ser man på tiden. Den båten som går fortest har den raskeste roeren i seg.  Slik jobber man seg gjennom båten og til slutt har man funnet de fire raskeste roerne. Dette er en veldig enkel forklaring, når man gjør det mer avansert tar man mange løp for å få et klart svar.

 

For de som har vært i gjennom et seat race vet hvor forferdelig vondt det er. Optimalt så skal ikke roerne vite hvem som blir testet, slik at man ikke begynner å slappe av for å spare krefter til ”sitt” løp. Slik vi har gjort det ror vi 4*1000m pr økt, hver 1000m gir du absolutt maks for å få flest mulig sekunder mellom deg og lagkameratene dine.

 

Man kan sammenligne smerten litt som intervallstart, det nytter ikke å gå i rykk og napp, her må du kjøre fra start til mål for å øke avstanden til den bak deg og minske til den foran deg!

 

På stroke siden har vi tre flotte NSR roere: Markus (masse navn) Holmemoe, Tharald Sundt Fongaard & Sven Ole Nicolaysen. Torstein Nordby var på storke, men har nå byttet til baug.

 

På baugside har vi: Bjørn Jostein Singstad, Fredrik Winther Thorsen, Tord Sundt Fongaard, Torstein Nordby & Lars Myhrer.

 

Dette er gutta som kjemper med nebb og klør om en plass i fireren!

 

Etter opptil flere syrefylte 1000 metere har Roger kommet fram til at de som skal sitte i båten på storke side er: Sven Ole Nicolaysen og Markus Daae Qvale Holmemoe og på buag fra solfylte Californie, Tord Sundt og Fredrik Winther Thorsen!

 

Siden laget var så jevnt har vi bestemt oss for å prøve å kvalifisere en toer også til U23, i den sitter Tharald Sundt Fongaard og Bjørn Jostein Singstad!

 

Ønsker dem lykke til i Sorø om to uker (2 & 3 juli)!

 

Nå begynner kampen om å beholde plassen sin! For sultne gutter jager bak!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *