Tur retur Sorø!

Tur retur Sorø!

 

Dette er en liten blogg fra turen NSR tar tur retur Sorø, Danmark, med en liten regatta i mellom! Les mer her!

 

Avreise Folkemuseet 0900 fredag 1 juli. NSR har leid en stor buss som skal ta oss fra idylliske Bygdøy til noe mindre idylliske Sorø, Danmark.

 Startlisten kan du finne her.

(http://www.sororegatta.dk/)

Blog post numero Uno!

 

Godt to timer inn i turen, støynivået har steget, sunket og er nå på vei opp igjen. Brødrene Sund står for mye av underholdningen med Sven Ole Nicolaysen som hovedattraksjon. Bussjåføren har enda energi igjen til å kjøre, så alt i alt går ting meget bra!

 Markus (masse navn) Holmemoe har gjennomført et lite farge / energi eksperiment. Blander du gul Gatorade (energidrikk)  med blå, får du grønn Gatorade, som ikke finnes i butikkene!! Den smaker middels godt, så noe du kan prøve om du kjeder deg på busstur!

 Videre på bussturen, vi er nå på vei over til Danmark, det er vel en liten fergetur på ca 20 minutter, Sven Ole holder fergeturen underholdt med et lite foredrag om baugpropeller og ballasttanker (for de noe mindre faste leserne: Sven Ole studerer Marin Teknikk på NTNU).

 Etter et par titalls episoder av The Big Bang Theory og noen middels gode filmer, er vi framme i Sorø, det var som værmeldingen viste: vind, masse vind. Men humøret er enda godt. Vi rigger opp senger og sengetøy (noen på mer elegant, og funksjonell måte enn andre).

 Nå venter opprigging og en liten rotur for å vende oss til banen, og preppe på start og spurtprosedyrer.

 

Blog notering nummer 2.

Mørket trekker seg over Sorø og aftensmaten er fortært. Noen roere sliter enda med madrasser og sengetøy. Andre synker ned i sine king size air beds, leser litt en bok, ser på en liten filmsnutt på PC’en og venter på at svenskene på andre siden av gymsalen skal bli ferdig med sin Tuborg og sovne inn. Rundt klokken halv elleve gikk lyset av og nattracet kunne begynne!

For de som er ukjente å sove sammen med mange andr,e så er ”natt racet” et race med to lag, ikke snorkerne og snorkerne. Ikke – snorkerne prøver å sove ASAP for å unngå å bli holdt våkne av snorkemennesker!

 Personlig har jeg armert meg med ørepropper, samt masse svette tennisokker brettet sammen til mange baller, disse skal utføre en tilsvarende jobb som en snøball.

Let the games begin!

 

Ins Tageboch echreieen!

Mot slutten av en stor dag (NM, OL; VM, Julaften etc) og lang dag (NM, OL; VM, Julaften etc) går man gjerne igjennom høydepunkter og nederlag (som regel er det mer av den første enn den siste!), tittelen på denne dagen vil nok bli: En J@*$lig våt opplevelse. Dagen startet med en naturlig vekkeklokke i form av STORE regndråper met aluminiumtak… så ringte den opprinnelige vekkeklokken, frokost blir servert mellom klokken 0600 og 0900, så betjeningen her er tidlig oppe! Stor takk til dem! 

 Etter frokost er det en ti minutter spasertur ned til banen der vått gress, gjørme, dansker og en regatta venter på oss. Forholdene var ikke ”perfekte”, første 1000m er det sidevind med hvite topper på bølgene, siste 1000m er det motvind. For talentfulle junior C jenter var tidligst ut, de rodde klokken 0650,de presterte meget godt, og er absolutt i toppen av sin klasse!

 Videre presterer våre junior B roere meget bra, nesten alle båter er videre til A-finale.

 Må si at danskene er ikke like pålitelige som regnet, klokken elleve natt til lørdag sendte man ut første startliste! Og klokken 0615 lørdag, endret de den…. Også utsetter man selvfølgelig finalene i to timer, slik at siste løp for lørdagen er klokken 19:32 (Anna Jr B 1x)…

 Nå venter er varm dusj for også jakte på litt karbohydrater. Men selv om forholdene for dagen har vært medium dårlig, skal det MYE mer til for å senke moralen i NSR leiren!

  Beklager litt kjedelige bilder, men regnet har stoppet fotograferingen!

 

Blog-indlæg nummer fire


For de som var ferdig for dagen, ventet nå litt tid med filmer, mat, drikke og generell kuking (moderne verb som beskriver en aktivitet hvor man ikke gjør noe og lar tiden gå evt kaster bort tid).

 

Dette ble bedrevet over en lav sko i NSR leiren som bildene viser!

 

De siste løpene for dagen gikk klokken 1800 tom 1932. Kveldens største forestilling er Herrer U23 4- med NSR sine egene Markus (etternavn^99) Holmemoe, Fredrik Winther Thorsen, Tord Sund Fongaard & Sven Ole Nicolaysen. Disse skulle vise krefter mot Danmark 1 klokken 1800.

 

Redaksjonen satte seg oppe i kommentatorboksen, spisset blyantene, stilte inn teleskopet og ventet på at båtene skulle komme nedover. Da lagene kom nedover banen var det klart hvilke lag som dominerte løpet, Danmark 1 og Norske Studenters Roklubb! Da lagene passerte 500m igjen ledet NSR/ NR med en luftkasse (160cm) over Danmarks, men Danmark er kjent for ivrige finisher så ingenting var klart.

 

250 meter igjen kjørte Danmark 1 opp et fryktelig tempo, NSR så ikke stresset ut og lot de komme, men når der gjenstod 100 meter kontraangrep NSR og dro ifra igjen og gikk over mål med ca 50 cm margin! Seieren var et faktum! Dette var da oppvarmings løpet for morgensdagens nordisk mesterskap!

 

Gutta hadde gitt alt, men motivasjonen var større til å gå opp på seierspallen.

 

De Danske gutta

 

http://www.rowingone.com/n_bio_rower.fwx?no_id=33844 emil espensen (Roer i Danmark 1)

 

http://www.rowingone.com/n_bio_rower.fwx?no_id=31979 Alexander Starstrup

 

http://www.rowingone.com/n_bio_rower.fwx?no_id=32551  Nicolai Skjøstrup

 

En annen gull-nyhet er at det ble dobbelt gull seier til NSR i HJB2x med Theodor Wiik og Patrick Een Sture på 1. plass og Petter Svingen og Oscar Helvig Stabe på 2. Plass, en utrolig sterk prestasjon! Gratulerer!

 

Blir spennende å se rematchen i morgen!

 

Nå venter hvile og mat for NSR!

 

Le numéro du poste Blog quatre

Søndag

 

Det tok helomvending i været i dag, fra regn og 10 grader i går så gikk det til fryktelig varmt og sol. De som pakket varme klær og ekstra regntøy vil gå ned et par kilo i løpet av dagen (startet dagen på 87 kg er nå nede i 85,5).

 

Resultatene har så langt vært veldig gode, Jr B guttene er i finalen i HJB4x og tok dobbel seier i heatene i HJB2x (dette leder da til finale plass). Så disse ligger veldig godt ann. Anna Een sture gjør det veldig overbevisende i singel samt i sin DS4x sammen med Christiania og Moss. Blir spennende å se om de kan tukte de eldre damene i finalen!

 

Dagen har så vidt begynt (0630 – 14:30), men vi har allerede kapret edelt metall, Sara Slettemark Juel og Bente Vagle tok en flott bronsemedalje i DJC2x. Jentene har vist stor fremgang i hele år så det blir spennende å se til over sommeren og NM! Gratulerer!

 

Videre i dag venter en kald dusj for de som pakket etter værmeldingen… også herrer senior 4- hvor våre ny erklærte nordiske mestre kjemper om gull i Sorø regattaen mot Danmark 1. Etter dette venter junor B finaler før herrer senior åtter runder av dagen klokken 1900, før vi laster opp båter og setter kursen hjem. Forventet ankomst folkemuseet: 0430…

 

Siste blogg-innlegg! (avhengig av hvordan bussturen hjem går)

 

Da var Nordisk / Sorø – regattaen avsluttet for i år, må si at det har vært en super opplevelse, selv om været har vært av ekstreme kontraster! Humøret har vært på 110% hele veien og det har vært en glede å være en del av denne gruppen!

 

Den siste delen av dagen ble også medaljefangst for NSR. Junior B roerne tok sølv i dobbel med Patrick E.S og Oscar S.H med en syk Petter Svingen med Theodor Wiik. Junior B 4x presterte bra i 4x og kom seg inn til finalen der de rodde inn til en fin femteplass i et ekstremt hardt heat!

 

Anna E.S. rodde inn til en imponerende 3. Plass i damer junior B singel og viste stor fremgang og etablerer seg som en av Nordens beste!

 

Vår stolte U23 4- gjentok lørdagens suksess og ble nordiske mestre (skrev feil i går, i går var de Sorø mestre), men i dag tok de et par meter ekstra fra danskene!

 

Dagen ble rundet av med et 1000m åtterløp, det var et ”fun race” som Roger Wiggin ville sagt. I båten satt: Markus (masse etternavn) Holmemoe, Bjørn Jostein Singstad (Horten, forkledd som NSR, Takk!), Sven Ole Nicolaysen, Tord Sund Fongaard, Tharald Sund Fongaard, Lars Myhrer, Mads Frank, Manuel Verde og Felix Love Johansen (keeg retro cox!). Vi kom inn på en 2. Plass som var en fin plassering for et så improvisert lag.

 

Nå venter en lang busstur gjennom natten, det er meldt kø pga Roskilde festivalen, men humøret er bra. Alle gleder seg til å komme hjem til sine familier, men først og fremst MAT! Så for vi se hvor lei våre ledsagere (Hilde Vagle og Guro Slettemark) er av oss. Forventet ankomst med minimal trafikk klokken 0500.

 

Takk for en fantastisk helg, der har vært utrolig morsomt! 

 

PS kan hende det kommer en liten update til om noen av folkene her finner på noe morsomme sprell!

 

Takk for meg!

 

Vell framme!

 

Og vips var vi fremme…. Hjemturen startet fantastisk med en melding om at det var kø på motorveien pga Roskilde festivalen. Det var stående kø store deler av veien, så mye kø var det at vi gikk ut av bussen og gikk forbi køen, 10 min inn i turen så vi en kjent grønn henger. Det var Bærum roklubb, de startet fra Sorø 1815, som er over to timer før oss og vi hadde gått inn dette forspranget på 10 min!

Da køen ga seg etter avkjøring var det en sliten gjeng som gikk ombord på fergen, få hadde spist etter regattaen så her var det karbohydrater som var tingen! Vell tilbake i bussen sovnet en etter en. Klokken 06:16 rullet vi inn på Folkemuseet.

Stor takk til klubben som sendte oss til Sorø, det har vært utrolig morsomt, lærerikt og viktig! Gleder oss til neste år hvor Nordisk er på hjemmebane!

 

God Natt!

PS

For de av dere som er interessert i å finne ut tider og resultater er disse å finne på: http://www.sororegatta.dk/

 

Dirkete nedlastning til  dokument kommer straks!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *