Sven Ole в России

Sven Ole i Russland!

 

I samsvar med russisk kultur har rapporten fra Student EM latt vente på seg, men til slutt så er den endelig her.

En herre 8 og en jente 8 dro som norges beste studentåttere til Moskva for å representere. Sven Ole var NSRs representant. Herreåtteren har kommet på siste i denne regattaen alle år, men i år ville de ha det annerledes. Ambisjonen var å bryte denne tradisjonen.

Regattaen gikk fra onsdag til fredag. Med en enorm scene, pyntet med opptil flere titalls høytalere, og med om lag 40*100 meter store bannere i bakgrunnen med regatta-navnet på, ble evnementet åpnet på grasiøst vis. Vi ble imponert av mange vakre mennesker som svingte seg til rytmene.

Men over til regattan – forsøket. Kort sagt – løpet var elendig. Vi var langt bak siste båt, vinnerene inn på 5.40, vi inn på 6.13. Langt bak, og vårt mål så fjernt ut. Dog hadde vi vært mer inne i bøyestrekket enn utenfor, så det var mye å hente. Vi hentet ganske mye i oppsamling, mye mindre bøyer, inn på 6.03, men fortsatt 7 sek bak nærmeste båt. Målet så enda fjernere ut. Så B-finalen. Vi satt en start så god som vi aldri har gjort før, og holdt følge med St. Petersburg. Så dro vi fra, så kom de innpå, og så vant vi. Ville jubel-scener var att observere fra land!

Resten av oppholdet ble anvendt på å se på “Golden Boats” regattaen i helgen, hvor vi og ble imponert av Russland pga av mange høytalere, stor scene & god mat. Gallaen til slutt var også vill, i ekstreme lokaler.

Alt i alt, en meget morsom tur, og et meget morsomt land.

 

Resultater finner du her: http://rowing2011.eusa.eu/EUC_ROWING2011,,championship/downloads.htm 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *