NSR i Varese! NÃ¥ med flere bilder!

NSR i Varese!

 

Nå befinner de aller fleste av de aktive racerroerne i NSR seg i Italia. Her lever vi som vanlig som babyer med ikke stort mer å tenke på enn oss selv; spise, sove og trene.

Her er en liten filmsnutt med U23

Fredag:

Jrbernes leir er over og de vendte nesen hjemover tidlig i dagmorges. De har rodd nærmere 30km hver dag. Teknikken forbedrer seg stadig, og musklene vokser på! 

Vi eldre juniorene og u23erne startet derimot dagen med 2000m i “race pace” og 1000m rett under “race pace”. Alle opplevde det samme, vi sprakk etter hundre meter; alle øktene på leiern frem til nå satt hardt i beina! Heldigvis tok de fleste seg opp igjen i løpet av de neste 500 meterne. Juniorguttene satt alle i 2xer og det ble en skikkelig fight hele veien. Det endte med seier til CR med 0,5 sek ned til andreplassen som var Oscar og Patrick. Etter litt rolig utvasking av racet kastet CR båten opp, så man kan vel si at det var velfortjent seier. 

Jentene satt i singler og 2xer, selv om det ikke var like jevnt her så presset alle seg til det absolutt ytterste! U23ernes 2- og single var også med. 

 

Høydepunktet for dagen kom en liten stund etterpå; NSRs Easter Camp Championships, OG nå kom solen! Dette er en ung tradisjon fra forrige påskeleir i fjor i Belgia. Reglene er som følgene; 2x mix; en gutt og en jente, jenta er stroke. Distansen er 250m. I år var det to heat, i det første gikk de to tapende jentene, 3. og 4. plassen, videre til andre pga fåtall av jenter. 1. og 2. plassene går rett videre til finalen. 

I finalen fant vi altså kombinasjonene Oscar Helvig og Thea Helseth, Theodor Wiik og Bente Vagle, Patrick Sture og Jenny Rørvik, Sara Hegge og Harald Vinje, og Petter Svingen og Anna Sture. 

Roger startet løpet. Det sies at Petter og Anna lå på delt førsteplass med Oscar og Thea, før Thea og Oscar gled fra. De bare fortsatte å øke ledelsen, mens alle de andre båtene lå omtrent på linje med hverandre. I mål kom de nesten en båtlengde foran! På andreplassen rett foran Patrick og Jenny, kom Petter og Anna. Vinnerne ble premiert med hver sin gigantiske sjokoladepakke. 

Siste økte på programmet var rolig roing og ikke spesielt langt, men det var såpass at man måtte bite tennene sammen for å klare det. Nå er vi SLITNE!!

 

Tusen takk NSR for alle de mulighetene vi roere får. Hvert minutt her har vært produktivt og dette hjelper oss masse på veien mot våre mål!

 

Onsdag:

Helt ferskt nytt! Vi kom nettopp inn fra en økt på vannet. Vi bestod av u23 4-, jr 4x, og tre 2xere som rodde intervallene; 1500m, 1250m og 1000m. Her er det fullt trøkk fra start til slutt, men med litt roligere takt enn i race. Dette vekket konkurranseinstinktet fra vinterdvalen og vi kan omtrent ikke vente på at sesongen hjemme snart kommer igang!

De yngste juniorene jobber også hardt her borte og ror kilometer på kilometer. Selvom de kanskje begynner å bli slitne, skvaldrer og ler de like mye som ellers, så går utifra at de har det toppers på leir de også.

Vannet har vært flatt i en og enhalv dag nå. Det er fortsatt en grå og grøtete himmel her, men heldigvis er det også tørt. I løpet av dagene har vi dessverre mistet Fredrik som måtte dra hjem etter et par dager med sykdom. 

Varese ligger helt nord i Italia og blant tåken har vi sett noe som kan være Alpene. Til nå har det vært mest regn og overskyet, og temperaturen har ikke gått over 10*C (ENDA).

På veien var Roger innom Empacherfabrikken og hentet klubbens nye 4-/4x og singlesculler. Empacher har som vanlig levert noen vakre kunstverk, som guttene sa ”pass på så du ikke tisser på deg når du ser dem!”.  Som sagt, ingenting matcher vel bedre enn skinnende gult og knæsj røde NSR-drakter!

Vi bor på et hotell ca 50m unna en lokal roklubb og vannet.  Til nå har vi bare utforsket robanen ved siden av bryggen, men snart ror vi ut på en lengre ferd bort til den andre siden av innsjøen. Vi hopper inn og ut av forskjellige kombinasjoner og båter. Alt fra singler, 2x, 2-, 4-, til 4x er med. To Ålesundere, Thea Helseth og Jenny Rørvik, og CRs Vinjegutter er også med og skaper litt liv i leieren. I tillegg til det holder det sveitsiske landslaget oss med selskap, og det går rykter om at det kommer noen russere snart også. 

I dag kom også resten av troppen, nemlig NSRs juniorbgruppe.

Og ja noen av oss har allerede blemmer på alle fingre..

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *