Strålende sol og s(t)inkende motvind

Strålende sol og s(t)inkende motvind 

 

Etter to uker befant vi oss  på regatta på Årungen igjen. Denne gangen Østlandsregattaen arrangert av Moss Roklub. Det var motvind og sola skinte fra morgen til kveld begge dager. 

Lørdagen startet som vanlig med forsøk for HjrA 1x, her var det 31 påmeldte! Av NSRs roere kom Oscar Helvig, Patrick Sture og Petter Solberg videre til semifinale. I forsøket til djrA 1x kom både Sara Hegge og Anna Sture videre til finalen. 

 I semifinale for guttenes singler kom Oscar og Patrick videre til A finale. Petter kvalifiserte seg akkurat ikke og kom derfor videre til B finale. 

Guttene i jrb startet finalene i single. Her kom Jacob Aandreaa på andre og David Anderson på tredje. Jentene overtok båtene til guttene, da ble det litt knapp tid og det siste heatet bestod derfor bare av tre NSR-jenter. Gullet gikk til Emilie Helvig, sølv til Albertine Tønsberg og bronse til Elisabeth Wiik. Jonas Juel slo også til i single jrc og stakk av med sølv!

Sara Hegge og Anna Sture i djra 2x var i en skikkelig kamp om gullet mot Ålesunds jenter, Thea Helseth og Jenny Rørvik. Ålesund ledet fra starten, men NSR bet seg på. De første 500m var harde, de neste var enda hardere, på tredje 500m økte NSR litt til og de siste 250m var det bare å gå bananas. I løpet av de siste 250m klarte de å snike seg forbi Ålesund og komme seg i mål først! Det var så ekstremt tungt og varmt i motvind og strålende sol.

Oscar vant singlefinalen i hjra med god margin foran CR. Patrick sprakk litt i slutten etter å ha økt litt for tidlig i løpet og endte på 5.plass. Petter vant i B finalen.

u23-firern var ikke helt fornøyd med måten de gjennomførte løpet sitt på, og måtte se seg tapt mot Norges Roforbunds firer.

Jakob Aandreaa og Oscar Hoff rodde gode gamle Knut Waldrop 225 inn til en fin andreplass, rett foran Drammen. 

I singlefinale djrA ble vannet plutselig flatt(!), men likevel kom det et par skitne (mot)vindkast. Her gikk Anna Sture av med seieren. Sara Hegge måtte ta en liten sluttspurt mot Bergens, men dobbelløpet 50min før hadde satt sine spor og Sara måtte ta til takke med 5.plass.

Neste ut var djrb 4x der NSR med Albertine Tønsberg, Elisabeth Wiik, Kirsti Mordt og Emilie Helvig ble slått av Bærum/Horten, men knuste CR. Og du vet hva Jens C sier..

Småbølgene kom tilbake, nå var jo damesinglene oppe fra vannet. 4xen med Oscar Helvig, Patrick Sture, Petter Solberg og Theodor Wiik knuste andreplassen, Fana med 9 sek. Mellom 2. og 4.plassen var det derimot mindre enn 1sek! 

NSR har i flere år bevist at de mestrer langåret like godt som toåret. Derfor følte Erik Sebastian, jrbernes trener, at det var på tide å sende ut sine elever i 4-. Tidligere har de bare prøvd 8-, så mange tenkte kanskje at det var helt krise. Men guttene imponerte tilskuerne og kom seg i mål! Tiden hadde akkurat vært god nok til å få 5. plass i jrb-damenes dobbelfinale. Der gikk nemlig Albertine og Kirsti i mål til 4.plass med tiden 04.17.30 og Elisabeth og Emilie inn til 5.plass med tiden 04.25.51. Kort tid etter rodde Jonas Juel i mål til sølv i 4x med Bærum roklubb. 

 

På søndag stilte guttene i singler enda tidligere. Patrick kom videre til finale i single. Oscar stilte i seniorklassen og kom seg også til finalen. Like etter var det forsøk i 2xhjra der Patrick og Oscar, Petter og Theodor, Erik Wetteland og Magnus Tønsberg stilte sammen. Alle de tre båtene gikk videre til finale. 

Så starten finalene. Oscar Hoff tok sølv 1 sek bak vinneren. Neste gang tar du han! Erik Sebastian trener allerede opp de yngre juniorene til å vinne HS8- i fremtiden, de stilte nemlig i åtter mot CR. Dette var bare en fortsettelse av 1. mai; NSR vant nå også, med glans.

I djrA 2x fikk Sara og Anna en liten ledelse etter 500m, og den holdt helt inn til et skjønt gull. NSR sanket inn et gull til ca 10min senere da Patrick gikk til verks i single. 20min senere enn det igjen kruste Oscar inn til førsteplass i seniorklassen foran den svenske navnebroren. Løpene var som man skjønner tett på og snart kom Sara og Anna roende nedover i hver sin single. Det nokså stri motvind, og som alle vet; stri motvind single= føles som om armene blir revet av. 

Petter og Theodor hadde for dagen slått seg sammen med tønsbergguttene Ask Tjøm og Adrian Lindgren i 4x. Dette var ingen dårlig kombinasjon, da de endte på en meget sikker førsteplass! Førsteplassen til Markus (masse navn) Holmemo og Hallvard Bjørklund (Bergens)i HS2- var også temmelig sikker. 

Hjra 2x gikk så som så (kommer fra utøverne selv) og de var litt skuffet over egen prestasjon. Det er greit å oppleve litt nederlag for så å bestemme seg for å aldri gjøre samme feil igjen. Uansett ble ikke resultatene direkte dårlig, NSR på andre med Oscar og Patrick, 5. plass på Theo og Petter og 6. til Magnus og Erik. 

 

Motvinden gjorde denne helgen temmelig slitsom, men det var det heldigvis for alle! Takk til Moss Roklubb! 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *