En enestående åpningsregatta!

En enestående åpningsregatta!

 

Masse NSR-medlemmer, og ikke minst foreldre tilbragte helgen på herlige Årungen da NSR arrangerte årets Årungenregatta, sesongens første regatta. Også var det selvfølgelig roere fra resten av landet der også! Les oppdatering med hyggelig hilsen fra presidenten i Norges Roforbund!

Første regatta for sesongen er alltid spennende enten man er trener, junior eller senior. Da passet det egentlig greit at første forsøk for dagen var HS 1x der tre av fire verdensmestere fra i fjor, en sterk mann kalt Olaf Tufte, og ikke minst våre fine gutter Markus (masse navn) Holmemo, Oscar Helvig og vårt fosterbarn Hallvard Bjørklund (BR) stilte til start. Blant mange andre. Det var en hard kamp om plassene i semifinalen. Men i A finalen blant verdensmesterne fant vi Oscar Helvig.

Finalene startet for NSR med jrb-guttene i 4x. Det var jevnt mellom de fire første båtene. NSR kom til slutt inn til sølv. I DS 1x stilte Sara Hegge i lettvekt og Anna Sture i tungvekt. Sara tok gullet med stor margin! Det kan vel ikke bli en bedre start på seniorkarrieren? Anna tok bronsen bak CRs Marianne Madsen og Ålesunds Tale Fiskertrand.

Oscar blant verdensmesterne leverte et knallbra løp. Han endte på 4.plass 9 sek bak Tufte med gull! Det var en spennende avslutning da Martin Helseth truet fjerdeplassen de siste 250 meterne, men det var ikke nok!

Jonas Juel tok innersvingen på de fleste i jrb single, bare Bærumsgutten Hamilton rodde fortere. Emilie Helvig og Elisabeth Wiik leverte varene kort tid etterpå i dobbel.

Patrick Sture og Petter Svingen rodde 2- ca alene over banen, da den andre toeren ikke startet på GO!. De ble klokket inn på 6.37.5 ifølge resultatlisten, farlig nærme verdensrekorden det der. Hmmm. Theodor Wiik og Oskar Sødal (KR) teamet opp i 2x Lv.

Damene i NSR starter tidlig med terping i åtter til NM. Vi kaller resultatet for et bra utgangspunkt!

Søndagens første forsøk var HS 2x inkludert lettvekt og tungvekt, enda et meget spennende race. Seks 2xer stilte i NRs regi med kombinasjoner fra forskjellige klubber, der målet var å være blant de tre første av de aktuelle kombinasjonene som ble tatt ut på uttaksregatta forrige helg. Her rodde Markus (masse navn) Holmemo med Moss´ Erik Solbakken, som med god margin kom videre. Patrick og Petter glapp akkurat finaleplassen.

NSRs jrb gutter hadde en skikkelig kick-off da finalene startet og tok et suverent gull i 4-. I NSR selekteres de med 4- potensiale i tidlig alder. Dette var David Anderson, Oscar Hoff, Jacob Aanderaa og Edvart Svingen.

Både Elisabeth Wiik og Emilie Helvig hadde dagen, og tok hvert sitt sølv i hvert sitt heat i single.

Sara Hegge fortsatte sin ensomme marsj over banen fra dagen før, et nytt gull ble sanket. Oscar Helvig gjorde det samme i HS 1x, med Hallvard Bjørklund i helene. Theodor stilte i lettvekt single, og selv med slim i halsen kom han seg inn på 4.plass. Det går rykter om at Theodor tok en liten sipp fra Årungen underveis til og med? Anna Sture manglet et raskt tak som skulle ta henne forbi Madsen (CR) over mållinjen og kom 0,4 inderlig bitre sekunder bak. Det ble nok en bronse.

I hjrb 1x ble det mye rødt på pallen. Oscar Hoff 2.plass, David Anderson 3. Plass og Jonas Juel 3.plass.

I HS 2x B finale var ikke Patrick og Petters spurt nok til å ta igjen 2.plassen, men det var ikke langt unna! I A finalen var det spennende ting som skjedde. Markus og Erik Solbakken skal ha kvalifisert seg til rekrutteringsgruppen, men offisielle resultater har enda ikke kommet. Men dette kommer vi høyst sannsynlig tilbake til!

De eldre seniorene Peder Strand, Njål Stensland, Nito, Peder Myhre og Stian Kjennvold var å se i både 2-, 4- og 8 . Og de vant alt sammen! Uten noe motstand…

NSRs to doubler i hjrb kvalifiserte seg begge til A finalen, og Jonas og Edvart tok intet mindre enn bronse!

NSR arrangerte nok en gang en glimrende regatta! Alle funksjonærer smilte med en saftig burger fra ”Cafe den røde stjerne” til lunsj og en hjelpende hånd fra foreldre og medlemmer overalt. Ikke minst må vi takke alle småsøsken som stilte opp, spesielt Ella som jobbet i cafeen hele helgen! For et maskineri!

Vi ønsker alle lykke til i sesongen 2014! Måtte det beste laget vinne.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *