NSR skal prøve seg i Eton Dorney World Cup (oppdatert)

NSR prøver å leke i Eton Dorney World Cup.

 

Vi er denne helgen/uken i England for Eton Dorney world rowing cup. Vi stiller i herrer senior 4- og skal prøve å ro så fort som mulig.

Del 2:

Er vell ikke til å stikke under en stol at resultatet for NSR/Bergens kombinasjonen var der vi i båten ville ha den, målet var A Finale, men det glapp med under 1 sekund. Vi tok det rolig under det innledende heatet, bare vinneren gikk videre herfra og når man er i samme heat som sølvvinneren fra OL 2012, så vi liten grunn til å slite oss ut her. Vi kjørte race første 500m også la vi oss ned og sparte krefter inn mot mål.

Pga dårlig værmelding på lørdag ble alle oppsamling og semi flyttet til fredag ettermiddag. Vi var i heat med Romania, New Zealand, Norge 1 og Kina. Romania og New Zealand hadde vi lite tro på å slå, men Norge 1 og Kina er innenfor rekkevidde. Starten vår var på det jevne, men vi lå sist på 500m, men under sekundet bak Kina. I den andre 500m mistet vi igjen feltet, vi sliter litt med å komme inn i god rytme etter starten og det reflekterte posisjonen vår etter 1000m, Norge 1 og Kina fikk reise i fra billig. 

Siste 1000 tusen meter pleier vi å være ganske sterke, vi tok innpå samtlige båter, da vi kom inn i siste 250m var vi trekvart lengde bak kina, vi kjørte det vi hadde, men banen var nok 100m for kort. I mål var vi 8 tiendeler bak Kina, 2.7 bak Norge 1 og 7.5 sek bak vinneren New Zealand. Veldig skuffende å ikke komme til finalen. Vi hadde et helt normal løp, ingenting som gikk galt og siste 1000 var igjen veldig kjapp. Arbeidsoppgavene fram mot  evt U23 VM blir å finne ut hvordan vi skal holde på feltet i andre 500m for å så rive det i stykker siste 1000! Det positive vi kan trekke fra denne konkurransen er at siste 1000m våre og spesielt siste 500m er veldig rask (raskest av alle i oppsamlingen), vi har lært masse om å ro under press og i felt som vi kommer til å trenge fremover. Vi tok et fly tilbake til Norge samme kveld for å trene, Kan melde om at på trening i dag morges ble det satt pers i benpress på 3*8 reps!

 

Vi har 33 dager til U23 sparkes igang! 

 

Del 1

 Konkurransen er hard og det er dessverre ikke så mange lag som har møtt opp, kun 7 4- er påmeldt hvor av 2 er fra Norge. 4 av de påmeldte lagene er rutinerte og meriterte lag som antageligvis vill bli vanskelige å slå, men vi skal gjøre vårt beste. Første løp er på fredag rundt klokken 12:00 engelsk tid. Her går vinneren fra hvert heat direkte videre til finalen, resten møtes i oppsamling på lørdag hvor de fire beste går til finalen.

 

Vi bor veldig fint i og har en ca 20  min land sykkeltur til banen, båten glir fint i vannet og vi gleder oss veldig til å prøve ut farten vår. Dette blir en lære situasjon og en general prøve til et evt U23 mesterskap. 

 

Mer info kan bli funnet på World Rowing

 

stay tuned!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *