Concept NM

Concept NM

God deltagelse og godt humør preget Concept NM da ro-Norge var samlet til dyst. Etter mange og lange måneder innendørs var det godt for noen og enhver å kunne konkurrere igjen.

I NSRs egen bakgård, Gjønneshallen ved Bekkestua, var det lørdag innendørs NM i romaskin. Distansen gikk over 2000, 1000 og 500 meter samt stafett. Uannsett distanse var fellesnevneren lik for alle løp. Det var rå muskelstyrke og syre opp etter ørene. Noen spydde. Det var en god dag for alle!

NSR stilte kun i 4 klasser, men kunne i gjengjeld dra hjem seieren i halvparten av løpene. Høyest raget Herre junior C med Sven Ole Nicolaysen. På tiden 3:26 på 1000m slo han samtlige av sine 22 konkurrenter. Løpet var godt disponert selv om det ble någet langt på slutten. Med seg hadde vinneren Nicolai Astrup Wiik på en meget fin 8.plass. Som kjent kommer en vinner aldri til toppen alene så dette lover godt for sommeren.

Erlend Løken stilte i den øverste juniorklassen og hadde definitivt ikke dagen. Med tiden 6:59 endte Erlend midt i et tidelsdrama hvor det var fryktelig tett. På 8. plass var det mange som kjempet om sekundene. Erlend vil komme sterkere tilbake.

Senior herrer stilte godt og kvalitetbevisst. Med nyimporten Håvard Grunnvåg, og traverne Halvor Lande, Sture Bjørvig og Nito Simonsen var det duket for fart, fart og fart i elitenløpernes 2000m. Håvard og Halvor var i ilden i heat nr 2 hvor Håvard endte på en fin 3.plass på tiden 6:19. Halvor imponerte med 6:24.

Sture og Nito kjempet side om side hele løpet med førstnevnte en båtspiss foran. Dette var helt til det var igjen 3 tak og Nito desperat kom på sølvplass med 5:58,6 mens Sture endte på tiden 6:58,9. Sveriges Lassi Karonen kunne de ikke gjøre noe med selvom de aldri ville så mye. Den nye Norgesmesteren satte ny svensk rekord på imponerende 5:49,3.

Tine Schøyen, som eneste representant fra landslaget, vant jentenes seniorklasse på tiden 7:01,7. Dette foran Norges mangeårige rodronning Kristine Bjerknes. Tikjemper Trond Høiby fra Tjalve vant herrenes sprintdistanse over 500m. Vil spesialisering gjøre det vanskelig for vanlig roere i fremtiden? Vi setter Stian Kjennvold på jobben.

I dagens siste øvelse var det stafett 500 m for seniorgutta. Anders Krogh, Henrik Medom, Håvard og Nito stilte til start. De var presset, nervøse og usikre på om formen var der. Alt dette skulle vise seg å være unødvendig. De vant! 5:37 gir et snitt på 1:24 pr 500m, prøv det den som vil. Uten Håvard Grunnvåg på sisteetappen blir det tøft – det kan redaksjonen love deg.

”JA, det var det. Ikke mye å snakke om i grunn. Politiet så store ut, men nok en gang viser det seg at det er det på innsiden som teller,” sier NSRs Henrik Medom. Mannen med desidert mest høydetrening, og som høyst sannsynlig ville bli nektet start i et hvilket som helst skirenn!

Etter Concept NM er tiden kort til konkurranse på vann og sjø. Neste gang det referes resultater er det fra vannet. Vi gleder oss!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *