NORSK SUKSESS I LUZERN

Olaf vant, Nito og Morten vant (B-finalen), mens Heidi og Marianne ble nr. 3 (i B-finalen)

Det er lenge siden Norge har gjort det så bra i en world cup. Dette lover meget bra for VM.

Olaf lå på 2. plass bak Drysdale fra New Zealand hele veien, før han i kjent villmann-stil spurtet forbi og vant med 0,15 sek! GRATTIS

Morten og Nito ledet hele veien, men ble fulgt av de sterke italienerene helt inn til mål. Den endte bare 0,5 sek foran, men det var nok til å for første gang i karrieren ha italia bak seg i mål (så vidt redaksjonen er kjent…) Gratulerer!

Jentene passerte 500 meter på 2. plass, men falt tilbake til 3. og måtte se seg slått av USA og Ungaren!

Med 7. og 9. plass presterte begge NSR roerene årsbeste i den viktige Luzern-regattaen, som anses som kvalifiseringsregatta til VM.

Etter disse sterke prestasjonene reiser mest sannsynlig begge våre eliteroere til VM i Eton i slutten av august.

____________________________________________________________________

<b>Lørdag 8. juli</b>

Igjen ble det NESTEN for herredobbelen, mens også jentene kom på plassen bak a-finale billett.

Det vil seg ikke helt for de norske dobbeltsculleren. Det er liten tvil om at båtene er gode nok for A-finale, men nok en gang tippet det feil vei.

Gutta kom tregt i gang og passerte 500 meter sist i feltet. Men så begynte tøffingene å ro seg oppover, og etter en forykende sluttspurt endte de stusselige 0,9 sek bak Ungaren som knep den siste A-finale plassen.

Heidi og Marianne var også uheldige, men på en annen måte. De endte nemlig i det desidert hardeste heatet og endte på 3.plass, der bare 2 gikk til A-finale. Hadde derimot jentene våre rodd i det andre heatet hadde de vunnet med 4 sekunder (kun basert på tider).

Nå gjelder det bare å brette opp ermene og kline til i B-finalen som går i morgen (søndag). Hver plass vil telle i kampen om uttak til VM i Eton!!

Olaf vant oppskriftsmessig sin semifinale og er klar for finale i morgen.

Hilde endte i B-finalen og kom på 6. plass der!

Finalene vises direkte på Eurosport, og NRK sender en oppsumering kl 13.55

______________________________________________________________________

<b>Fredag 7. juli</b>

Herredobbeltsculleren tok seg fredag lett videre til semifinalen lørdag. De slipper dermed den fryktinngytende oppsamlingen.

Gutta rodde inn til andreplass, fire sekunder bak England. Disse båtene skilte seg ut tidlig og lå samlet opp mot tusen før England fikk en luke. Danmark endte på plassen bak, Kroatia og Irak fulgte opp feltet.

Jentedobbeltsculleren kom på tredje og ror oppsamling i morgen for en plass i finalen. I heat med England, Italia, Tsjekkia og Ungaren var det de to førstnevnte som kom først i mål på tiden 7.03 og 7.06. Norge 7.11.

Av andre resultater vant Olaf Tufte sitt forsøk svært overbevisende. Tine Schøyen og Hilde Gudem måtte innom oppsamling i ettermiddag.

Se tider

________________________________________________________________

<b>Torsdag 7.juli </b>

World Cup finalen er siste mulighet for de forskjellige landslagene til å vise seg frem før VM. Ingen av de norske lagene har så langt imponert. Vil det skje i Luzern?

Fredag drar det seg til med forsøk og oppsamling. Heidi og Nito ror i sine vante dobbeltsculler kombinasjoner med henholdsvis Marianne Nordahl og Morten Adamsen.

I dame dobbeltsculler stiller det 11 båter. I fredagens forsøk skal de norske ut i heat to mot Italia, Tsjekkia, England og Ungaren. Første båt går videre direkte til A-finalen.

Nito, med stroke Morten, har kommet i vært heldig med trekningen i den innledende runden. De møter England, Danmark, Irak og Kroatia 2. To båter går inn til semifinale i båtklassen hvor totalt 19 båter stiller til start.