Ikke optimale norske resultater i VM 2006

Ikke optimale norske resultater i VM 2006

Morten og Nito fikk det tøft i B-finalen, det samme gjorde Hilde. Og med en syk Olaf var det ingen som kunne redde Norges ære denne gangen…

For første gang på 15 år reiser Norge hjem fra et romesterskap uten medalje. Nærmest var Olaf på 4.plass, men med sykdom og pencillinkur i kroppen klarte ikke bonden å hamle opp med de store gutta denne gangen. Dryhsdale fra New Zealand forsvarte seieren fra i fjor, mens gamle gode Hacker kom på andre.

Morten og Nito fant fort ut at B-finalen ikke var en walk-in-the-park, selv for gutta som var SÅÅ nære A-finalen…Feltet gikk av i et forrykende tempo med lag som Tyskland og Kroatia og Hviterussland på aggresiven. Det ble dermed en fjerde og 10. plass totalt for våre helter. Det er en fremgang fra fjorårets 13.plass, men likevel LANGT fra hva gutta er gode for…

Hilde rodde et bra mesterskap og endte på 5.plass i B-finalen og ble dermed 11 totalt!

Nå blir det NM neste, og så noen velfortjente rolige uker…

———————————————————————-

Det var tett for jentedobbelen og det skulle vise seg å ble tett for deres kollegaer i herreklassen. Med 0,85s margin ble det b-finale

Morten og Nito åpnet friskt i meget sterke medvindsforhold i Eton. De var et snaut sekund på Slovenia på 500m og lå som nr 4 på de neste passeringene bak England og Polen. Med 40 i takt og god roing angrep de norske gutta mot slutten, men det det en halv båtlengde opp til England i mål.

\\\"Hadde noen fortalt oss av vi skulle være 1 sekund bak England, og ikke komme til finalen, hadde jeg ikke trodd dem,\\\" forteller Nito. \\\"Vi hadde et agressivt og godt løp. Kanskje noe av det aller beste vi har gjort. Det var synd det var så nære.\\\"

Jentedobbelen vant sin c-finale på tiden 7:06 og var langt foran sin medkonkurrenter.

Olaf Tufte tok seg komfortabelt videre og er klar for en meget spennende finale lørdag. Hilde Gudem og H2x ror sin B-finale lørdag morgen.

—————————————————————–

Morten og Nito tok seg videre til semifinale mens Heidi og Marianne ble delegert til C-finale i årets VM. Det var tett og jentene ble desverre slått av Italia de siste meterene, og var under 3 tideler bak i mål…

Alvoret setter sitt preg naar oppsamlingene er i gang. Guttedobbelen gikk videre etter aa ha ledet sin oppsamling til 1200m. Da kom Bulgaria og nordmennen klarte ikke helt aa svare. De holdt unna for australia og et ungt russisk lag og ror semifinale torsdag.

Jentedobbelen følte de hadde et OK løp, men det ble bare nesten denne gangen etter en trøblete oppkjøring. Jentene ror c-finale torsdag.

Tine Schøyen ble også slått ut og henvist til C/D-semifinale, mens Hilde Gudem kvalifiserte seg til semifinalen.

Det blir dermed Olaf Tufte (M1x), Morten og Nito (M2x) og Hilde Gudem (Wlv1x)som ror semifinale fra Norge på torsdag. Det blir meget spennende.

Vi skal prøve å komme med oppdateringer, men hele redaksjonen vil befinne seg i Eton, så det kan bli vanskelig.

Heia Norge

———————————————————–

Olaf åpnet overbevisende og vant forsøket, de resterende norske må til oppsamling!

Olaf Tufte virker sterk under årets VM. På åpningsdagen kontrollerte han forsøksheatet sitt og vant med god margin.

Nito og Morten ser også ut til å være i rute etter et ovveraskende aggresivt og bra forsøksheat. De norske gutta jaget franskmennene hele veien og var i mål under 3 sek bak. De to båtene var i en klasse for seg, men desverre går bare en båt direkte videre.

Heidi og Marianne greide heller ikke å kvalifisere seg direkte og må innom oppsamling. Det samme må Hilde Gudem i damer lettvekt 1x, og Tine Schøyen i damer 1x.

Vi ønsker de norsk deltakerene lykke til videre!

Oppsamlingene til de norske båtene går på tirsdag.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *