NSR beste klubb i NM

Det var svært jevnt i konkurransen om den gjeveste pokalen av alle, men etter å til slutt ende opp ned like mange poeng som erkerival og bestevenn Christiania, vant NSR på flest seiere…

<b>Lørdag</b>

NSR stilte ,som alltid, mange båter i de yngste klassene. Desverre ble samtlige løp i Jr C og åpen klasse avlyst p.g.a. ekstrem side-motvind, men Jr B gikk som vanlig, med unntak av 2x som også ble avlyst, og der tok NSR medaljer! Philip vant i 1x, og Mads fikk 2. Dessuten fikk Eirik og Eirk 4. og 6. plass. I Jr B 4x tok gutta gull, klar seier.

De avlyste løpene for de minste ble kjørt på romaskin, hvor NSR kidza var med på 1, 2, 3, 4, 5. og 6. plass. På jente siden var de med på 1. og 2. plass.

Så var det klart for NM løpene!

De kjempe sterke seniorene tok gull i 4x etter hard konkurranse av et aggresivt (og gjennomsnittlig 15kg lettere) Bergens lag.

Deretter måtte strokepar i båten sette seg rett i toern og ro opp til start…

Konkurransen var også adskillig hardere enn <i>normalt</i> i denne klassen; men de etterhvert så rutinerte kjempene våre holdt unna også i dette løpet, og kunne ro inn til en klar seier foran Aalesund!

Men dagens hovedfokus var på et annet ,nemlig HJrA åtter, en klasse NSR ikke har vunnet på 19 år! Det for være lenge nok tenkte trenererne Micael og Ansten som etterhvert hadde bygget opp et knakende godt lag. Med en perfekt timet super komp. helgen før var formen og teknikken på topp og NSR gjorde det de skulle. De vant, over en lengde foran Christiania. Det var først ved 750 at NSR tok ledelelsen, og den bare økte. Det ble mange harde mot slutten og da mållinjen endelig var passert var det høylytt jubel fra NSR båten! Christianias stroke, Anders Smedsrud utaler seg om nevner at de tapte fordi <i>vi hadde kvinnelig cox; måtte jo se bra ut mens jeg rodde, så jeg fikk ikke dratt på ordentlig</i>.

Våre høyt elskede damer leverte også hederlig innsats da de jobbet seg gjennom motvinden inn til en flott bronsemedalje!!

<b>Søndag</b>

Været hadde slått helt om i løpet qv natten, og mesteparten av dagen var det regn og bikkjekaldt…men hva gjør vel det så lenge det er vindstille 🙂

Ingen i NSR lot seg skremme av kulde og regn, og alle de yngste håvet flere mange medaljer både i åpen klasse og i Jr C.

I Jr B singel sculler tok alle de fire NSR båtene Lars, Mads, Phillip og Eirik A. medalje, henholdsvis 1,1,2. og tredje. Noe senere i Jr B 2x tok NSRs tre båter også medaljer; gull og to bronser.

Siste løpet i Jr B var 4-, som Lars, Nicolai, David og Sven Ole hadde full kontroll på. <i>Vi gikk hardt ut, for så å kontrolere løpet inn til 12. gull medalje sammen for sessongen her i Norge </i>. Utalte Lars Myhrer seg etter løpet. NSR tok også 6. plassen i dette løpet.

Fire relativt slitne gutter rodde i et svært tøft Jr A dobbelt firer løp inn på 3. plass, svært slitne og fornøyde ved mål. <i>De var rett og slett for gode!</i> Sa de fire fornøyde guttene.

Alt for kort tid etter måtte Alex og Tord fra 4x løpet ut igjen, for de to morgen fuglene kom etter forøk og semfinale til A-finale i 2x. De var desverre for slitne, pg kom på 6. plass, dog fornøyde.

Seniorgutta forsvarte også æren denne dagen, tross i at bl.a. en viss Nito ikke kunne være med i dette mesterskapet…

Firer løpet gikk som smurt (selvom noen ble mer slitne enn andre) og vi vant komfortabelt med 10 sek over Aalesund!

Det prestisjefylte åtterløpet var det imidlertid knyttet mer spenning til iom at vi manglet mange nøkkelroere…men de nye gutta (blandt de superreserve Andreas W Høie) leverte varene og NSR-gutta kunne gli inn til sin 9ende åtter seier på 10 år…et år til gutta, så er pokalen vår til odel og eie 🙂

Det hele endte uansett med at NSR tok hjem sammenlagtpokalen for første gang på maaange år…og det er ikke til å skimse av.