Tunevannet i all slaks vær!

Tunevannet i all slaks vær!

Da var regattaen på Tunevannet overstått. Gjennom all slaks vær har NSR vist seg sterke igjen!

Lørdagen startet regattaen med et glimt av sol under førsøks-heatene, men dette var kortvarig, resten av dagens 500m regatta skulle tilbringes i kraftige regnbyger og ellers kjølig temperatur. NSR viste seg sterke flere steder, baltic kvalik i 2x fikk NSR båten 2. plass, og supersprinten senere på dagen ble ikke bare representert av rekordantall juniorer stillende til start, men også plaseringer helt til semifinalen. De resterende deltagere ble slått ut i runde 1. I åtter var det heller ingen som kunne stille opp mot NSRs ivrige atleter.

Søndag var det duket for meget penere værforhold, med sol og varme, dog var gleden kortvarig da det viste seg å bli meget mer vind enn nødvendig. Helt opptill 12 sekundmeter ble det målt utover dagen, meget mer enn hva NSRs ivrigste fant robart. Med her var det intet annet valg en å komme seg ut, jr C og D ble holdt på land grunnet de dårlige forholdene, men jr B, A og senior rodde 1000 meter i kraftig motvind. Vi hadde til og med årets første synkeulykke med NSR her, i form av Nicolai Wiik i sitt singel-heat, dette gjorde desverre at han aldri kom noe videre tross store forventinger. I alle finaler utover dagen ble det fort innlysende at side- / motvinden ikke var helt rettferdig. Gjennomgående gjennom dagens løp var det bane 1 og 2 som kom best ut, mens var du uheldig å komme i bane 5 eller 6, da var det lite annet å gjøre enn å ta til takke med en siste eller nest siste plass, noe flere av NSRs ivrigste la se merke. Dog var det noe godt som kom ut av dagen, NSRs baltic 2x kom også denne dagen på 2. plass, mens gårsdagens vinnere kom på 6., dette gjorde at Tharald Sund Fongaard og Nicolai Astrup Wiik er tatt ut til å representere Norge i Baltic cup i 2x i september. Redaksjonen oppfordrer alle som har muligheten til å komme å heie, for Baltic cup arrangeres i år på Årungen rostadion.

Juniorene kan konkludere med at selv om det har vert en givende helg, så er det fortsatt mye som må gjøres for å oppnå de høye krav mot NM, og juniorene lever nå i håp om at NM på Voss kan medbringe bedre vær, og kanskje også enda mer glinsende halspryd.

Redaskjonen gratulerer alle gode prestasjoner!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *