Seniorroing

Seniorroing

<p>Langåreklubben NSR har gjennom en lang historie vært med å sette preg på norsk seniorroing. Studentene har vært en stor leverandør til roere på forskjellig landslagsnivå, og ikke minst som leverandør av heder og ære til egen klubb.</p>

<p>Med en stall på nærmere 50 semiaktive herrer og damer, kan klubben til stadighet bli observert på de ulike regattaer rundt om i det langstrakte land. Norgesmesterskapet er høydepunktet for de fleste gjennom sesongen hvor NSR kan skilte med seier så å si uavbrutt siden tidlig nittitall.</p>

<p>Roerstallen består av mange tidligere topproere som kommer sammen for det kapproing, trening og sosialt samvær. Mange har studert på kjente universiteter som Oxford, Harvard og Berkeley og kommer tilbake til klubben etter endt studiekarriere for å videre perfeksjonere sin roing. Av kjente navn fra den nyere tid kan nevnes Halvor Lande, Sture Bjørvig, Nito Simonsen og Eirik Lilledal. Sistenevnte er en av Norges mestvinnende NM-grossister, nå med over 35 NM-gull til sitt navn.</p>

<p>NSRs jenter kom først til klubben tidlig på åttitallet og er stadig med å kjemper om edelt valør. Jentene har også flere roere fra England, Canada med flere og har de siste årene tatt flere turer ut i Europa for å konkurrere.</p>

<p>For 2010 er seniormiljøet ytterligere forsterket fra Norges beste juniortropp fra 2008 og 2009. Ambisjonene er høye, hvor mange har et ønske om U-23 VM i årene som kommer. Og med som norgesmestere de siste tre årene i junior-åtter kan man med sikkerhet si at de eldre seniorer for en jobb å gjøre for å hamle opp med den yngre generasjon. Flere av NSRs roere er for tiden ute i verden å studerer, eller drar i løpet av sommeren i år, men kommer tilbake når moderklubben kaller inn deres plikter.</p>

<p>For sesongen som kommer blir det hard konkurranse for å komme i NSRs førsteåtter. Høydepunktene vil være å slå våre naboer i øst ved åpningen, Sølvfastløpet i Drammen og stille med en kjempestyrke ved Norgesmesterskapet på Årungen i september. For U21 roerne vil det satses mot Henley Royal Regatta, hvor det kommer til å bli en sculling-gruppe som ror 4x, og en enåret-gruppe som ror 4- eller 8+</p>

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *