Et flott NM 2010 er over!

Et flott NM 2010 er over!

<h2>Dag 1: Lørdag</h2>

Mesterskapenes første dag viste NSR som fortsatt en av nasjonens beste roklubber! Det var duket for det mest fantastisk av vær og forhold man kunne tenke seg. Strålende sol og vindstille gjorde dette til en dag klar for flotte prestasjoner og racing man skjeldent ser på nasjonalt nivå her i Norge! Dagen for NSR startet med heat og oppsamling i herre toer uten. Det ledet til to NSR-båter til oppsamling, og Nito og Bastien vant sitt heat og gikk dermed direkte til finale. Oppsamling senere var det tett konkuranse om de resterende 4 plasser i finalen, men begge gikk de rødkledde toere videre til finale!

Første NM-finale med NSR på startstreken var herre senior 4x. Sven Ole Nicolaysen, Philip C. N. van Heesch, Nikolai N. Riibe og Mads Frank. De var et uerfarent lag, men rodde seg likevell inn til en flott tredjeplass bak Christiania på 2. og en seirende Kristiansand. Kort tid etter stod de unge juniorene til NSR klare ved startbryggene for junior åtter! Her satt Sigurd Volle Sørensen, Theodor Astrup Wiik, Magnus Tønsberg, William Hjort-Johansen, Petter Solberg Svingen, Oscar Helvig Stabe, Tharald Sund Fongaard og Patric Een Sture. Etter en imponerende første 500 la de seg på en 2. plass bak storfavorittene Fana. Her lå de komfertabel hele veien, med åpent vann til kampen om 3. plass. Kristiansand og Ålesund kjempet hardt om den siste pallplassen, men forran tok NSR ansvar og kjempet innpå Fana. Det ble til slutt en imponerende 2. plass, under en lengde bak Fana, og med god margin vidre nedover. Dette er spesielt imponerende med tanke på at alle untatt en var første-års junior-B. Dette lover meget godt for fremtiden!

Neste ut for NSR var de tre rødkledde toere. Det skulle bli et løp dominert av NSR. Nito Simonsen og Bastien Gallet gjenntok fjoråret med seier, Stian Kjennvold og Peder Myhre lå ikke langt bak på en 2. plass, og ungguttene Markus D. Q. Holmemoe og David Sture gjore opp for dårligere prestasjoner tidligere på dagen, og slo alle andre konkurenter da de rodde seg inn til en 3. plass! Dette gjorde hele pallen ble malt i rødt og hvitt! Første dag på Årungen ble altså en flott dag, kunne den neste bli like god?

<h2>Dag 2: Søndag</h2>

Dag nummer to på årungen skulle åpne med noen spektakulære værforhold. Den kalde natten hadde gjort at kuldetåken nettopp denne morgenen hadde lagt seg som et lokk over årung-vannet. Sikten var tilnærmet ikke tilstedeværende, og med dette kom følgen at dagens føreste forsøksheat måtte utsettes. 1 time ble det, men da racingen startet var det fortsatt litt av et syn, eller om ikke et syn, så må det ha vert litt av en opplevelse å ro på. For vi på land kunne vertfall ikke se hva som foregikk bare meter fra land. Dog tok det ikke lange tiden før tåken lettet, og mindre en halvtimen etter de første løpene var gått var dette blitt en alldeles fantastisk høst-dag på årungen. Med temperaturen på vei opp, kun solen å se på himmelen, og med kun et hint av motvind. Først ut for NSR var de yngste i dobbeltfirrer.

Magnus Tønsberg, Theodor A. Wiik, Petter Svingen og Oscar Helvig satte ut i morgendisen, de er alle første års junior B, så det at de ikke vant sitt heat, men måtte videre til oppsamling, var ingen skuffelse. Dog, de rodde flott i sin oppsamling senere på dagen, og finaleplassen var i boks!

Neste på vannet var den nå legendariske herre-åtteren til NSR. Årets lag her er en miks av gammel erfaring og nye, friske krefter. Alle de som rodde toer dagen før: Nito Simonsen, Bastien Gallet, Peder Myhre, Stian Kjennvoll, Markus D. Q. Holmemoe og David Sture, slo seg sammen med det unge talentet Sven Ole Nicolaysen og NM-grossisten fremfor alle, Eirik Lilledahl. De ble coxet frem av den nyinnhentete Nicolai Julsvoll, ny til coxeplassen, men viser seg allerede som et stort talent. Det skulle vise seg at de måtte vise krefter tidlig, for deres hardeste konkurrent, Christiania – fjorårets 2. plass, var trukket å ro mot dem allerede i heatet. Og NSR gjorde nettopp det, ut fra start satt de ut i en rasende fart, og ved kun 250 meter rodd hadde de allerede en halv lengde. Herfra var det ingen nåde for guttene fra den andre siden av kilen, og de rødkledde gikk over mållinjen med to komfortable lengder met åpent vann til CR på andre plass! Dette betydde direkte til finale på de ni fornøyde gutter. Også i et tidlig morgenheat skulle ungjentene Anna Sture og Sara Hegge ro junior dobbelsculler. De så ikke vits å slite seg ut i heatet da de ikke mente de hadde sjanse til å vinne det, så de tok de rolig for å spare seg til oppsamling. Dog, det var ikke deres dag, og i de greide ikke kvalifisere seg gjennom oppsamlingen. Og selv om de er skuffet skal det sies at dette ikke bare er en hard båtklasse her i Norge, men de er også begge veldig unge – første års jr. B, og har mange år igjen å prøve seg på. De har nesten gjort det til en vane å vinne jrB dobbelsculler, så se opp for disse i fremtiden!

Sistemann i rødt som rodde sitt forsøksheat denne morgenen var Mads Frank i lettvekt singel. Han kom seg ikke inn i åtteren, så han har i det siste lagt sitt inn i trening i singel. Han fikk det letteste av to heat, og det hjalp hans selvtillit, da han kom inn til en 2. plass i heatet. Senere på dagen i oppsamling gjorde han også et godt løp, og nådde sitt mål for helgen ved å komme inn til en 3. plass, av totalt 4. kvalikplasser.

Mads var også den første som skulle ro sin finale. Her rodde han seg inn til en totalt 5. plass, han sier selv at han ikke kunne gjort noe med plasseringen, men at han gjerne skulle vert nærmere 4. plassen. Neste ut var herrenes firrere. Her stilte to NSR-båter, og det skulle bli en kamp mellom de unge og de gamle. I den ene båte, Nito, Bastien, Stian og Eirik, alle sammen store NM-grossister. I den andre båten var de oppadstormende unge, Sven Ole, David, Markus og Peder. Det ble en tett kamp hele veien, men de eldre trakk det lengste strået, og kom inn seirende, med de unge tett etterfulgt på 2. plass, altså dobbel seire til NSR! Neste finale ut var de yngste i deres dobbelfirrer. De kjempet en hard kamp mot eldre, mer erfarne unggutter, men unguttene gjorde en flott kamp og rodde inn til en imponerende 5. plass i a-finalen. De rødkledde damer var neste til å stå klare ved startbryggene. Det var Esther Verburg, Åshild Roaldset, Marika Erlandsen og Louise Elisabeth Arve som satt klare til å ro senior dame dobbelfirrer. Det er lenge siden NSR har imponert stort på damesiden, så sjokket var desto større da nettopp disse fire gikk ut i ledelsen! Dog var Christianias førstelag det laget med størst båtfart over midten av banen, men NSR ga aldri opp. 3. plassen lå langt bak, og NSR gikk inn til en komfertabel 2. plass. Slått av ett Christianialag, men slo Christianias to andre dobbelfirrere! Som tradisjon tilsier er det herrenes åtter som skal sist ut. Den rødkledde åtteren, sterkere enn noen gang, gikk ut med selvtillit og var klare for kamp. CR ga dem denne gangen sterkere motstand, og hang på til 500 meter, hvor NSR kun hadde fått en halv lengde. Men da satte de rødkledde foten ned for CRs tapre forsøk, og kjørte fra hele veien inn. De gikk inn til en seier med en lengde åpent vann!

Dette avsluttet et flott mesterskap. Kreditt til Sandefjord roklub og Årungen ro og padleklubb for et flott arangement, og ikke minst en stor gratulasjon fra redaksjonen til alle flotte prestasjoner på vannet denne helgen!

<h2>På Forhånd:</h2>

NSR stiller som altid sterkt, i år spesielt i seniorklassen, med ny hjelp fra nye, unge seniorer. Studentene er regjerende norgesmestere i hele 6 båtklasser, 3 juniorklasser og 3 seniorklasser. Alle og en hver av de enårede klassene var regjert av NSR under mesterskapene på Voss i fjor, men greier vi holde på dem alle i år igjen? Juniorklassen er svekket noe etter att nesten alle som tok medalje i fjorårets NM i juniorklassene nå har gått over til senior. Men dette er ikke bare negativt, dette gjør også at den rødkledde seniortroppen er ytterligere styrket med mange staute menn! Hvem som sitter i hvilke båter er enda ikke helt bestemt, selv om noen allerede har fått sine plasser utdelt. Når det gjelder juniorklassene er det våre ivrige junior-B roere som tar over ansvaret. De skal stille i det som er av lagbåter og kjempe det de kan mot de større, eldre juniorer. Men dette betyr ikke at de ikke har medaljesjanse! Her ser du en liste over hva og hvem av rødkledde studenter som stiller i i årets mesterskap:

For info om regattaen se http://nm.sandefjordroing.no/

Trekningsliste kan lastes ned her: #237#

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *