Treningsleir i eksotiske strøk!

Treningsleir i eksotiske strøk!

Både Tord og Mads skal på treningsleir med sine respektive universiteter når de drar tilbake i Januar, så de blir hjemme å lader bateriene.

Dag 1:

Gutta kom opp søndag kveld klare for å brenne av ribbefettet! Da vi kom fram til Ålesund roklubb merket vi at vi bare var fem, vi manglet en? Vi skulle være seks, vi talte opp og fant ut at vi manglet en herremann fra Vettakollen. Vi ringte på Tharald og da han tok telefonen fikk vi høre at ”nei jeg skal ikke til Ålesund, jeg er på Ål og nyter en dyr hjortefilet”…

Guttene ristet av seg sjokken og konstaterte at fra nå av måtte vi belage oss på to toere og en SINGLE…

Her på roklubben har vi det godt, vi har kjøkken, soveplasser, do og båthall. Vi har til og med en TV med Xbox med opptil flere spill! Familien Daae Qvale Holmemoe står for cateringen av ypperste klasse!

I dag har vi tatt til vannet to ganger og for et vann vi har å leke på her, 130 km pr vei om vi vil med snødekkede fjell, minimalt med båttrafikk og lite vind.

Nå er det middag og tid for å lade batteriene for i morgen er det tre økter!

———————————————————————————————–

DAG 2.

Og man gjør det frivillig!

I dag våknet vi tidligere enn vi liker, for å ro 5k i en syrespekket fart! Roger Wiggin har satt opp et program for oss her som skal gjøre oss helt innkompetente til nyttårsaften. Etter vi hadde reist oss fra romaskinen (etter en pause på gulvet i ca 20 min) var det opp og ta på seg ullundertøy og lue før vi kastet oss selv på vannet.

Da vi kom inn så ventet det en dusj før vi ble hentet av Herr Qvale og kjørt hjem til hans herregård med flott utsikt og fjorden. Her ble vi mottatt av mat av stort volum! Vi spiste oss mette på alt de kunne tilby! Vi koste oss også i en times tid foran peisen med utsikt ut på vannet, fordi her på roklubben er det termostat som slår seg på en gang i døgnet i to timer… så det er noe kjølig her, men vi holder temperaturen oppe med soveposer, tykke sokker og trening. Men vi leter iherdig etter bryteren, stay tuned!

Etter mat så er det nok en økt på vannet, før vi trekker inn til sofa, Xbox, TV, film og en slump mat.

——————————————————————————————–

Dag 3.

10000m

Vi våknet alle med jevne mellomrom i natt og så på klokken 04:30, bare fem timer til 10km på romaskin i 90 % av 2k fart. Det trengs vel egentlig ikke å nevnes at dette var noe vi gruet oss til.

Da alarmen gikk karret vi oss opp fra madrassene og den trygge dynen, så dyttet vi i oss et par brødskiver og kastet på oss en rodrakt og gikk ned til treningsrommet. Etter noen dager på treningsleir kjenner man at beina er tunge. Midtveis stod syren opp til ørene og hjerneaktiviteten var redusert til et minimum, nå handlet det bare om et og et tak. Utrolig nok kom vi alle igjennom! Vi pustet lettet ut før vi dro opp og tok på oss mer klær og gikk ut å rodde litt mer på vannet.

Heldigvis viste det seg at etter den tredje økten hadde pappa-qvale ankommet roklubben med hjemmelaget kjøttboller, erter og poteter av den aller ypperste klasse! Vi sank rolig ned i sofaen og her blir vi liggende ut kvelden!

————————————————————————————————

Pridie (den siste dagen)

Over the bump all downhill from here, or so we thought…

Vi våknet glade og lettet i dag morges vell vitende om at i dag ventet det ikke romaskinene på oss, men midt i dagens første karbohydratinntak kom vår kjære walisiske trener og sa: ”Sorry lads, but it seams that the launch is unavailable for the time being, so that means unies on and ergo tests in five minutes”…. Enstemmig svar fra de tidligere fornøyde argonautene var ”lovely (@£$?€!!!)”….

Etter nok en times tid til i treningsrommet var vi tilbake i robåten og på vei ut på nye eventyr i Ålesunds farvann. Vi har begynt å leke litt med kombinasjoner denne uken her og se hvem som ror godt sammen og hvem som trenger mer trening sammen, og i dag var det tid for å prøve en liten firertur (4-), det var deilig å komme seg ut av de mindre båtene og kjenne litt ordentlig fart.

Etter dagens andre økt var det inn og rydde lokalet, for foreldre til Markus, David, Fredrik, Sven Ole og Lars er sikkert ikke ukjent med ryddeegenskapene vi besitter. Det så vel mildt sagt jævlig ut, madrasser dandert rundt varmeovnene, glass og tomme melkekartonger omhyggelig plassert ved salongbordet samt diverse rusk her og der. Dog varer ingenting evig og etter en time med effektiv jobbing kunne vi igjen skimte parketten!

Før avreise hjem til Oslo stod det bare en liten ufarlig rotur igjen på programmet, eller som tidligere nevnt: ”or so we thought”… Vi la ut årer og bar ut båten uvitende om hva vi hadde i møte. Etter en kilometer rodd møtte vi Ålesunds mørke side, regn, vind og KALDT! Vi kom oss 5 kilometer ut før vi tok til fornuft og pekte baugen hjemover. Det skal sies at veien hjem ble det noe kjørt hardt for å komme oss inn fortest mulig og for å gjenvinne varmen i legemet. Ekstra honnør til Sven Ole som rodde single og holdt seg oppe!

Etter en lang dusj, tørre sokker og en varm genser var guttene klare for flyet hjem og nyttåret! Det kan med sikkerhet sies at dette har vært en vellykket leir med et godt utbytte!

Tusen takk til Ålesund Roklubb som har stått for båter, følgebåt og tak. Det har virkelig vært supert fra første stund, godt vær 10 av 11 økter! Vi kommer definitivt tilbake!

En takk til cateringfirmaet Daae Qvale Holmemoe hører også med, de serverte mat av kvalitet og kvantitet! Maten ble varmt tatt i mot av sultne roere som spiste seg fornøyde dag inn og dag ut. Stor takk til Sylvie og Hans Daae Qvale Holmemoe!

Takk til Roger som ble med oss til Ålesund og holdt ut med oss!

Noen meritter fra leiren:

• Høyeste rap: Sven Ole M. Nicolaysen

• Rundet James Bond på Xbox opp til flere ganger: Lars Myhrer

• Frivillig roing i single: David Sture

• Best Mads Frank humor: Fredrik Winther Thorsen

• Beste rotehode som slapp og rydde fordi han bodde hjemme: Markus Qvale Holmemoe

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *