Isprognose – Årungen

Isprognose – Årungen

 

 

De av oss som har tenkt til å konkurrere i år eller skal arrangere regatta har vel vært inne på tanken: ”Når blir Årungen isfri”? Vi (jeg) har vært på sykkeltur til Årungen.

Det har vært opptil flere rykter om isforholdene på Årungen,  at vannet er bånnfryst, isen er borte i løpet av morgendagen, det er ikke is der, isen blir til juni osv osv. Jeg kastet meg på landeveissykkelen for å finne ut hvordan ståa egentlig er!

Siden vi driver med idrett må jeg nesten skildre sykkelturen min, den var flott. Varmt vær, gamle Mosseveien er flott å sykle på, kan anbefales på det varmeste.

Etter en banan, litt vann og en Bixit var jeg klar for å teste istykkelsen. Da jeg skuet ned på ”vannet” var en ting klar: den er ikke isfri, men regatta tror jeg det skal bli! Jeg var ikke så sikker på ”kvaliteten” på isen, så jeg fant et ypperlig måleinstrument, en stein på ca 10 kg. Da jeg kastet den utpå vannet gikk den ikke igjennom, men jeg kunne skue bølger og skjelvninger i isen.

Det dette forteller oss er at isen er råtten, dvs at det er mye vann i den. Så ikke gå på den, den holder deg nok ikke.  Hvor tykk isen er midt på er vanskelig å si, men isen smelter langs land. Så min prognose er at den forsvinner i løpet av påsken. Når isen er så råtten som den så ut som, mørk og porøst topplag, er det også mulig at den blir så tung at den rett og slett synker.

De av oss som håpet på påskeroing på Årungen må nok smelte den drømmen, men Åpningsregattaen som NSR arrangerer lever i beste velgående!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *