RÃ…- Rundt Ã…rungen 2011!

RÅ – Rundt Årungen!

I dag, 09.10 var det langdistanseregatta på Årungen, arrangert av Årungen Ro- og Kajakklubb. Distansen var 8km, og hvordan klarte vi det på et vann som kun er 3km langt?

NSR deltakerne kjørte ut i god tid (trodde de) til Årungen, de hadde nemlig to dobbler som skulle rigges for dagens race, så heldigvis var de ikke langt unna da de plutselig fikk melding om at alle løpene var fremskyndet 40min. Da hadde de plutselig veldig dårlig tid… Men med god hjelp fra tidligere trener Johannes Niesen og Per Bønsnes klarte de seg akkurat. Litt stress var det spesielt da Sara Hegge og Anna Sture ikke hadde noen seter å sitte på, man trenger jo helst det..spesielt når man skal ro i 8km. Johannes og Per fikset det lett da de stjal noen fine treseter fra Årungen. Heldivis hadde ikke jentene motstandere, så selv om de kom litt for sent var dommerne veldig snille! På den andre siden hadde den andre NSR-båten med Oscar Helvig og Patrick Sture ganske mange konkurrenter!

Selv om Årungen bare er 3km, gikk dette ganske fint. Man rodde opp til start på vanlig side som under regatta (østsiden) og starten gikk omtrent oppe ved vanlig start. Etter at starten gikk rodde man nedover mot vanlig mål, og holdt seg i banen lengst øst. Man stoppet ikke ved mål denne gangen, men fortsatte til nesten innerst av Årungen, til en oransje bøye. Her kunne det være litt kritisk, særlig om man knivet om seier med andre båter!  (Utrolig nok ble det ingen stygge kollisjoner eller ødeleggelser der!) For å snu brått måtte man sette i årene, noe som tok litt tid. Igjen sikkert veldig stress hvis det gjaldt sekunder mot konkurrenten! 

Videre bar det opp mot start igjen, denne gangen i banen nærmest motorveien. Oppe ved start rundet man en stor og oransje bøye til, og av og til en følgebåt før man satte kursen tilbake mot mål. Da var mål var det vanlige målet, og gjett om folk var glad da de kom forbi og hørte det vante tutet fra målboden. Alle med litt stive fingre, armer og bein, og vonde rumper!

Patrick og Oscar nådde mål fire deilige sekunder foran Vinje-brødrene fra CR, og vant! En herlig innsats!

Alle fikk medaljene sine i oppholdsrommet i annen etasje på Årungen. Der var det fyr i peisen og masse deilig i kiosken; plutselig var ikke Årungen det værste stedet å være på en søndag ettermiddag!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *