”GULL, SMERTE OG GLEDESTÅRER”

”GULL, SMERTE OG GLEDESTÅRER”

Siste mulighet for bokbestilling! “Gull, smerte og gledestårer” er en bok om Norges Roforbunds prestasjoner de siste 40årene. Her finner du et lite utdrag som du kan lese før du bestiller den! Anbefales!

 

Det har ved et par tidligere anledninger vært informert om vårt bokprosjekt ”GULL, SMERTE OG GLEDESTÅRER”. Boken er et forsøk på og beskrive den kulturen som ligger til grunn for Norges Roforbunds enestående sportslige prestasjoner gjennom 40 år.Prosjektet støttes både av Olympiatoppen og Norges idrettsforbund og idrettens eget forlag, Akilles, vil stå for produksjon og utgivelse. Tidligere VG journalist Rolf Arne Odiin er hovedforfatter. Arbeidet med boken er nå inne i en avsluttende fase og utgivelsen vil finne sted før sommerens OL i London og koste ca. kr. 290.- i butikk. Ved å forhåndsbestille et gitt antall bøker vil klubbene våre betale kr. 200.- pr. bok og samtidig støtte oppom utgivelsen. Bestilling kan foretaes på følgende mail: kjell.emblem@roing.no

 Utdrag:

Gull, smerte og gledestårer – historien om medaljefabrikken i norsk sommeridrettshistorie.

I 1970 hadde foregangsmenn i en lite påaktet idrettsgren i norsk sammenheng brutt seg inn i verdenseliten. 38 år seinere (lørdag 17.august 2008) står en brannmann fra Horten på brygga i Beijing og lar tårene trille. Ikke på grunn av de uutholdelige smertene han hadde kjempet med fram til seieren. Det var følelsene som tok overhånd for dentøffeste av de tøffe. Gullmedaljen rundt halsen på den olympiske mesteren var beviset på en unik idrettskultur i et ørlite romiljø som gjennom 40 år hadde «produsert» utøvere til den ypperste olympiske eliten, i en av verdens hardeste idretter.

«Jeg fikk servert alt til rett tid på rett sted», var forklaringen Olaf Tufte ga omverdenen på suksessen. «Jeg ble et produkt av miljøet, og det var tilfeldig at jeg fant en idrett som passet meg. Jeg havnet i et prestasjonsmiljø der det var høyt nivå på alt som ble gjort. Jeg trente aldri med dårlige folk», fastslår Tufte.

I boka, ført i pennen av Rolf Are Odiin, finner du brikkene i puslespillet som har gitt Norge suksess etter suksess i en idrett man konkurrerer med ryggen mot mål. Førti medaljer: fjorten gull, seksten sølv og ti bronse, i VM og OL! Hva har Norges Roforbund gjort riktig? Bjørge Stensbøl trekker fram dette: grundig gjennomtenkt strategi, personer med sterk gjennomføringsevne, oppbygging av en prestasjonskultur og kontinuitet, i romiljøet personifisert gjennom Kjell Emblem. Her kan du lese om den fantastiske medaljefangsten og ikke minst få innblikk i prosessene som ledet fram til «gulloppskriften».

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *