Tilspisser seg mot OL!

Tilspisser seg mot OL!

 

Som de fleste har fått med seg så er det OL i London denne sommeren, derfor er det da mange utøvere som spisser formen inn mot august / september, også roerne.

 

I helgen er det duket for årets andre verdens cup, nå i Lucerne, Sveits. I dag var det innledende heat og kvalifisering for semifinale/ finale eller oppsamling. Landene som viste seg å være i storform var herrer firer uten fra Storbritannia som rodde inn til en ekstrem ny verdensrekord på 5:37:86 som er et godt stykke av den gamle verdensrekorden fra 2002 (-3.48 sek).

 

Kroatia som var en skygge av seg selv sist sesong, kom tilbake i år med et meget imponerende heat, de rodde inn 5:33:15! De stjal da rekorden fra verdensmesterne Australia, som satt tiden 5:36:20 i Beijing 2008.

 

Tredje rekorden denne fredagen kom fra den tyske dame dobbel fireren. De sprengte feltet å kom inn på 6:09:38. Den tidligere rekorden ble satt i Duisburg i 1996, så på høy tid at den ble tatt!

 

Blir spennende å se i semi’en og finalen, blir det noen nye beste noteringer? Noen nye medaljekandidater? Og hvordan gjør nordmennene det?

 

PS

 

Olaf til semifinale etter et OK heat.

Nils Jacob Hoff og Kjetil Borch videre til semifinale etter et godt gjennomført heat.

Are Strandli og Svein Urban Ringstad også videre til finale etter å ha kommet inn som nummer tre i heatet sitt.

Kristoffer Brun, kom på andre plass i heatet og er videre i konkurransen!

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *