The Big Bike Ride 2012 – Completed

The Big Bike Ride 2012 – Completed

Rosesongen er ferdig for i år, og siden det allerede har begynt å sne flere steder kan man vel si at vintersesongen har startet. Denne (laange) perioden går ut på å bryte ned kroppen så ofte man kan, på mange forskjellige måter. Denne lørdagen (27.10) var det på sykkel. I år som i fjor dro junior a gruppen ut på turen Oslo-Horten-Moss-Oslo.  

Gruppen var delt i to guttene med landeveis bestående av Petter Svingen, Patrick Sture, Theodor Wiik, Emanuel Verde, Oscar Helvig og Magnus Tønsberg. Den andre gruppen bestod, tro det eller ei, av Sara Hegge og Anna Sture på terrengsykler. Guttene skulle ta samme rute som i fjor, målet var derfor å slå forrige tid på rundt 7,5timer. Mens i Sara og Annas hoder spirte det en drøm om å komme litt lenger enn i fjor, altså lenger enn til Moss.

Alle mann møttes på Bygdøylokket ved 0930 tiden. Det var en kald start på dagen…Vi jentene startet litt foran guttene, og klarte å holde dem bak oss i hele 20min. Underveis på turen falt minnene om veivalg på plass, og vi kom oss til Drammen ca en time før enn i fjor. Når vi hadde nådd Drammen hadde vi altså unnagjort litt over 4 mil. Det betydde ca 6 mil igjen til Horten og 12 mil til Oslo.

Veien fra Drammen til Horten leder for det meste gjennom et åkerlandskap, de største variasjonene vi møter på her er den plutselige eimen av fersk gjødsel. 

I år kom vi til Horten kommune-skiltet mye fortere enn i fjor, og litt etter dette starter nedoverbakkene som omtrent varer helt ned til kaia og Bastøyfergen. Da vi satt oss ned på Fergen var vi ganske slitne, men ikke helt slitt ut. Etter en liten titt på kartet fant vi ut at målet i år var å komme oss til Vestby, 2,5 mil fra Moss. Vi hadde funnet riktig vei hele veien frem til da, noe vi som jenter fra lille Frogner var ganske fornøyde med selv. Nå gjenstod det bare å se hvor godt vi kunne finne frem på en helt ny vei. Vi kom oss på Osloveien ganske fort, og med hyppig innsjekking på Iphone maps fant vi jammen meg veien til Vestby! Vi rullet inn på den lokale kebabsjappa ved togstasjonen i 1800 tiden, samtidig  satt guttene på mcern i Oslo. Begge gruppene hadde nådd målene: Guttene kom seg inn til Oslo på ca 6 t og 20 min (ikke inkl. Pauser), og vi kom oss lengre enn til Moss! 

Takket være NSB kom vi oss ikke til Oslo S før ca tre timer senere, og da var det bare bakkene opp forbi Karl Johan og Slottet som gjenstod før vi endelig kunne komme hjem og inn i varmen. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *