Christianiaregattaen

Christianiaregattaen

Endelig  er sesongen igang! Det er alltid like spennende å sjekke hvor man ligger i forhold til andre roere, etter et par måneder isolert i klubbhusene og på treningsrommene. 

Lørdagen startet med forsøk i de fleste klasser, også for de yngre juniorene. De første var jrb-jentene i 2xer der Sara Juel og Bente Vagle, og Emilie Helvig og Kirsti Mordt gikk videre til finale. Allerede da var det mye medvind og bølger, men solen tittet så smått frem til tider. 

Neste forsøk var for guttene i hjra 2x. Der gikk Patrick Sture og Oscar Helvig, Theodor Wiik og Petter Solberg, og Erik Wetteland og Magnus Tønsberg videre til finalen. Det samme gjorde Sara Hegge og Anna Sture i singler. Jacob Aandreaa og Edvart Svingen gikk også videre i 2x hjrb.

Så til hovedsnacksen, nemlig finalene. David Anderson var først ute i single i jrB og han jobbet seg inn til en andreplass i heatet sitt. I et annet heat kom Jacob Aandreaa på tredje. I finalen til djrb 2x rodde Sara Juel og Bente inn til sølv. Selvom vi andre ser på det som veldig bra, var jentene passe ufornøyd. Neste gang blir det gull, jenter!

Så kom et par nervepirrende løp, nemlig hjr 2x og hs 4-. Det så ut som at Roger skulle falle om. I hjra 2x var det spådd hard konkurranse blant andre fra CRs 2x eller også kjent som Vinje-brødrene. Feltet endte ganske spredt, og NSR leverte! Førsteplassen gikk til Oscar Helvig og Patrick Sture, mens tredjeplassen gikk til Petter Solberg og Theodor Wiik. Det er så bra!

Nervene til Roger fikk ikke slappet av lenge før firerne kom fossende ned banen, den ene fra Norges Roforbund og den andre var NSR/Bergens. I NSRs/Bergens u23-firer sitter Sven Ole Nicolaysen, Markus (masse navn) Holmemo, Lars Myhrer og Hallvard Bjørkelund (Bergens). Lars, som studerer i England, var på plass i fireren i Norge ikke senere enn fredag. Noe som gjorde dette racet desto mer spennende! Båtene var svært jevne helt frem til ca 1250m, da Norges Roforbundets firer gled litt fortere frem for hvert tak som gikk. Spurten var ikke rask nok til å ta igjen NR-båten, og NSR/Bergens kom i mål 1,9 usle sekunder bak. 

Edvart Svingen, Jacob Aandreaa, Nicolai Akselvoll og David Anderson rodde seg inn til et sølv noen minutter senere, kun slått av kombinasjonen Fredrikstad/moss.

Da det var tid for djrA single roet vinden seg litt, og bølgene lige så. Meen det skal sies at selvom bølgene var noe lavere nå, er det fortsatt vanskelig å unngå at årebladet treffer bølgetopper og alt blir snudd på hodet, hvert femte tak man tar. Anna Sture snek seg inn til gull, mens Sara Hegge ble snytt for tredjeplassen med en margin på 1,5sek til Ålesund. Det ble altså en 4.plass på Sara denne gangen, men det er slettes ikke verst ettersom at hun ble ferdig med en antibiotikakur på onsdag!

Siste løp for dagen var single for damene Sara Juel og Bente Vagle. Sara Juel tok hevn for sølvet i dobbel og endte med gull. Bente Vagle fikk et velfortjent sølv i sitt heat.

 

Søndag startet ukristelig (et ord en mor brukte som beskrivelse) tidlig. Guttene som skulle ro single i hjra hadde vekkeklokken på 05.00 sharp, og Rosjef Tor-Geir kjørte dem ut på glade Årungen. Der startet forsøket 07.15. Fire NSR-gutter kom videre til finale etter forsøk og semi (senere på dagen) ; Oscar Helvig, Patrick Sture, Petter Solberg og Theodor Wiik. 

Søndag rodde jentene Sara Juel, Bente Vagle, Albertine Tønsberg og Emilie Helvig sammen i 4x djrb. Dette så veldig bra ut fra sidelinjen, og med det endte de opp med gull! I hrjb single kjempet Jonas Juel om andreplassen til siste åretak. Han endre 0,9 sek bak andreplassen til slutt, men en bronse er vel ikke så verst det heller? Spesielt ikke når gutten egentlig er junior c..

Sara Juel og Bente Vagle tok hevn for lørdagen, og vant soleklart! Vinden minket noe utover dagen, så bølgene roet seg noe ned. Men ved de gule bøyene var det fremdeles noe røft. 

I finalen til hjra 1x var det klar seier til Oscar Helvig, foran makker Patrick Sture. Petter Solberg glapp tredjeplassen, som ble tatt av Tønsberg. Theodor kom i mål noen sekunder etter. 

Sara Hegge og Anna Sture befant seg i sin slicke dobbeltsculler (den nye empacheren) på søndagen. Ålesund tok raskt ledelsen, men Sara og Anna bet seg på. Ved 1000m klarte Anna allikevel å fange en blåval med årebladet, det ble full stopp og en liten fortvilelse. Dette gjorde bare at tempoet måtte økes for å holde seg foran Fana og prøve å ta igjen Ålesund. I slutten nærmet Fana seg farlig fort, men crewet liker også å tro at de nærmet seg Ålesund igjen. Kanskje ga den lille “pausen” ved 1000m-bøyen en ekstra boost? Uansett var det ikke nok, Ålesund kom først i mål og NSR endte på andreplassen.

U23-fireren skulle til pers også på søndag, det samme skulle NRs. I tillegg var det meldt på enda en NSR-firer med Peder Strand, Notto Simensen, Peder Myhre og Njål Stensland. Det ble et enda jevnere løp mellomu23-fireren og NR enn dagen i forveien. NSR fikk til en akselererende gli og smøg seg litt og litt forbi NR. De siste 50m hadde de rundt 1m forsprang. NR presset opp tempoet og det ble ille jevnt. Hvert åretak talte. NR kom først i mål, med en baugball eller 0,4 sek margin! WOW! NSRs andrebåt kjempet seg inn noen sekunder senere. 

CR-regattaen ble en kald opplevelse, men alt annet enn romaskin og vintertrening er lykke! 

På vegne av alle deltakere vil hjemmesiden gi en STOOOOR takk til (ro)sjef TOR-GEIR Myhrer for å holde styr på NSRs store gjeng! Tusen takk!

 

Et ps fra lagleder:

Den eneste utfordring for laglederen sto arrangøren for: I heat 2 i seminfinalen i H JA 1x ble rekkefølge i mål erstattet med startnummerrekkefølgen, slik at båten med laveste startnummer vant, og den med høyeste nummer kom som nr. 6. Konsekvensen av dette var at Oscar som vant heatet med flere båtlengder åpent vann, likevel ble ført opp som nr 2 ( siden han hadde nest laveste startnummer), og Patrick som hadde høyeste strartnummer (23) og bane 6 ble plasset på sisteplass, til tross for at han ble nummer 2 og var kvalifisert til A-finalen. Theodor som kom derimot godt ut av feilen. I heatet ble han nr 3, men siden han hadde lavest startnummer (og bane 1) ble han ført opp som vinner og med Oscars tid. Men med litt vennlig, men bestemt insistering  og med hoveddommers hjelp, ble listen rettet uten formell protest,  og de riktige personer (alle tre fra NSR) fikk ro A-finalen. I ettertid er hendelsen bare krydder på en heller kald opplevelse på Årungen, men hvor oppførselen, innsatsen og resultatene til roerne fra NSR varmet rosjefen..

 

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *