JrVM er over, og vår flokk med roere kommer hjem!

JrVM!

Etter et åpningsshow i klassisk østeuropeisk stil er jrVM i gang! Viktige klokkeslett 11/8 (norsk tid) kl 10.36 og kl13.40

 

 

Søndag

En lang reise har ledet frem til den siste dagen av mesterskapet. Reisen inkluderer de fire ukene med intens trening på Årungen og en uke med nerver og race. Nå var det tid for Annas B finale og Oscars A finale.

 

Vi starter med søndagens mest spennende løp: Oscar i A finalen!

 I A finalen møtte Oscar Polen, Tsjekkia, Aserbajdsjan, Cuba og Serbia. For første gang i historien var Oscar bakerst etter 500m. De andre startet veldig hardt. Den beste spliten hadde Polen på 1.42.44. Etter tusen meter var Oscar fortsatt på 6.plass, men det var bare et lite sekund opp til nestemann. Gjennom tredje 500m økte han farten litt og ved 1500m lå han på 4. Da det var 250m igjen hadde Oscar startet spurten for en liten stund siden og var nå svært nærme Boris Yotov! Boris svarte med å øke selv, og da de fosset forbi tribunen var Oscar pinne stiv. Han la presset på bena og sparket fra alt han var god for. Da de kom i mål var dessverre ikke nok. Tidene var veldig gode i nokså flate forhold. Vinnertiden var 06.59,69 og Oscar hadde tiden 07.12,59. Oscar endte på fjerdeplass, tre sekunder unna pallplass, i jrVM!! Et så bra resultat i juniorklassen, er det lenge siden Norge har oppnådd!

B finalen til Anna:

Denne oppsummeringen blir i jeg-form. 

Da jeg på søndag skulle ro b finalen var forventningene og målene mine nådd for lenge siden. Jeg hadde et mål før jeg kom; å nå C finalen. Roger og jeg ble enige om at det kom til å bli vanskelig, men det var mulig!

Da jeg stod på startstreken i min  B finale hadde jeg et siste mål; å slå dansken. Dansken slo meg med ca 10sekunder i Nordisk, men i semifinalen var det bare tre sekunder som skilte oss.

Denne gangen hang jeg ”bare” to sekunder bak alle de andre båtene etter 500m. Ved tusen meter slapp dansken og gjennom tredje 500m seg jeg forbi Tsjekkia også! I tillegg fikk jeg et glimt av den rumenske singelen som så ut til å ha mistet all fart. Jeg ventet bare at hun skulle dra ifra når som helst, men det skjedde ikke. Da det nærmet seg 400m igjen hadde hun fortsatt ikke dratt fra meg, så jeg prøvde å øke. De siste 50meterne kom jeg opp på siden av henne, men mållinjen kom akkurat i tide til å rangere henne som nr. 9 og meg som nr. 10 med 0,50 sek margin mellom oss. Men hva gjorde vel det, jeg var kommet lenger enn jeg noen gang hadde drømt om! at dansken var slått!

Selv om det gikk overraskende bra i B finalen, er det fortsatt mitt første race i Trakai som betydde mest; lettelsen over å ikke være tusen båtlengder bak alle de andre var så innmari deilig!

 Resultatene i jrVM ble bedre enn forventet, men uansett kjenner man en stor lengsel inni seg når man ser medaljevinnerne på podiumet. En gang skal vi dit!

 

 

Anna Sture ror B Finale kl 10.36. Klarer hun og slå dansken? Oscar ror A finalen (!)kl 13.40. Det forventes at alle sender gode tanker frem til 13.48!

Lørdag

Som ivrige kommentatorere forteller har dette også vært en begivenhetsrik dag! Oscar Helvig har kvalifisert seg til A finalen! Fireren gjorde også et kjempeløp og havnet på 2. i C finalen,  som vil si 14. beste i verden!

Oscar møtte Natan WEGRZYCKI-SZYMCZYK, fjorårets 5.plass i single, i semifinalen. Han var den eneste som hindret Oscar i å vinne semien og begge avsluttet svært rolig mens de skulte bort på hverandre. Det er spenning i luften!

 

Fireren startet sin C finale tregest av alle båtene og regjerte sisteplassen frem til første måling. Derifra gikk det bare en vei og det var selvfølgelig oppover. Etter andre 500m var de på femte, men det markerer starten på siste 1000m og det er her de er best. Som alle de andre gangene hadde de absolutt best 3. 500m i sitt heat og raskeste 2. 1000m. Når det var 500m igjen viste skjermen 4.plass. De har økt farten voldsomt, for da de fosset forbi tribunen spiste de opp marginen mellom dem selv og Frankrike for hvert tak de tok. Samtidig som de gled forbi og fra Chile. Uansett hvor hardt de dro, så fikk de ikke spist opp alt av franskmennenes ledelse. Da mållinjen kom var de sure 0.70 sek bak.

 

Anna rodde semifinalen og som forventet var det meget høyt nivå der! Det ble en liten battle om 5.plassen mellom Norge og Danmark, men dansken tok virkelig tak de siste 250m og kom foran i mål. De møter hverandre igjen i morgendagens B Finale. Målet er for lenge siden nådd, men det lille ekstra målet kan jo være å slå den dansken.

 

Fireren innleder dagen for det norske crewet med C Finale kl 10.22. Her møter de Frankrike, Chile, India, Litauen og Russland. Neste er Oscar i semifinale kl 12.14. Her møter han Canada, USA, Tsjekkia, Polen og Belgia. Anna ror semifinale kl 12.35 og møter Sverige, Danmark, Hviterussland, Brasil og Italia.

 

Fredag

 

Oscar leverte som vanlig et knalløp og kom videre til semifinalen. Etter en rask start var Oscar mindre enn ett sek bak Boris Yotov. Marginen holdt seg rundt ett sek frem til siste 500m. Han kom inn som nr 2 i heatet sitt bak Boris Yotov. Boris Yotov har fortsatt et år igjen å konkurrere i jrVM, men de siste årene har nesten kvalifisert seg til OL, pall i WC, gode resultater i EM og u23VM og deltatt i alt for mange jrVM. Dette er bare for å understreke hva slags konkurrenter Oscar ror mot og hvor langt han egentlig har kommet!

Anna overrasket seg selv og sikkert mange andre da også hun kom videre til semifinalen etter et heldig heat og optimalt løp. Hun var litt raskere ut fra startblokkene enn dagen før, men ved første måling lå hun på 5. Med bare Zimbabwe bak. Etter noen seige og lange tak klatret hun opp til 4. Og lå så vidt foran Peru ved neste måling. Ukraina ble sliten og ved tredje 500m så lå hun bak hun også. I mål kom hun på 3. og med ny pers. Simsalabim så var også hun i semifinalen!

I dag snudde vinden omtrent 80* og motvinden ble dermed gjort om til side-medvind, vannet var nokså flatt og varmen var langt fra like intens som de andre dagene…dagen kunne vel ikke blitt bedre?

 

 

Oscar Helvig ror kvartfinale kl 10.00 (norsk tid). Her møter han den berømte Boris Yotov (AZE). 1.-3. kommer videre til semi A/B resten til semi C/D. Anna Sture ror kl 10.30 (norsk tid) og der gjelder det samme. 


Torsdag

Firern var nervøse før start, det stod om semi A/B eller C finalen. Starten og de første 500m var raskere enn dagen før, og igjen var “race patternet” omtrent teoretisk perfekt. De fikk sparket skikkelige ifra på slutten, men det holdt allikevel ikke til en plass i semifinalen. Guttene var noe skuffet, men vet at de ikke tapte fordi de gjorde et dårlig race, men fordi de andre rett og slett var bedre. Tiden ble slett ikke verst med tanke på ganske sterk motvind. Hadde de vært i neste heat med samme tid ville de ha vært med og preget semifinalen, men sånn er rosporten. Mesterskapet er alikevel ikke over. C finalen venter på lørdag og det er ikke sagt hvem som vinner den!

 

Adrenalinpumpene til Oscar, Anna og Robin kan hvile, mens 4-ern må ro oppsamling kl 9.47 (Norsk tid) (10.47 litauisk tid). 1.-3. Kommer til semi A/B og resten til C finalen. Det er meldt enda varmere, rundt 30*C og ca 3-4 m/s motvind.

Onsdag

Oscar Helvig vant like godt forsøket sitt (!) og er direkte videre til kvartfinalen som går på fredag. Han har et lite talent innenfor raske starter og var to sekunder før nestemann etter 500m. Marginen økte smått frem til siste 500m. Han kom i mål tre sekunder før andremann.

Anna Sture har et talent i å komme tregt ut fra startblokkene, men tok seg opp utover i racet. Ved 1000m var både Litauen og Sør-Afrika bak, noe som betyr at kvartfinale på fredag er neste!

Dagen har bestått av ekstreme mengder adrenalin og varme. Som tidene viser så har det også vært motvind, noe som gjorde at de første 500m var ganske røffe (preget av bølger) OG at resten var helt forferdelig tungt. 

Vi er evig takknemlige for å være her, dette blir en stor opplevelse!

 

JM4-: Guttene rodde seg inn til en fjerdeplass bak POL, AUT og UKR. Siden det kun var 1. og 2.plassene som gikk direkte til semi A/B må de norske guttene stille i oppsamling i morgen. 

I dag (onsdag) er det Robin først ut. Han møter USA, BUL, og SERB i spare race kl 12.42. Deretter er det JM4- der Norge møter UKR, POL, AUT, CHI og RUS kl 15.42. Her går 1.-2. Plassen videre til semfinale A/B og resten til oppsamling.

Singlene skal ikke ro før på kvelden. Oscar ror kl 18.18 og møter SWE, USA, SLO, CZE og MDA. 1.-3. Går videre til kvartfinale og resten går til oppsamling. Anna skal ut i ilden kl 18.48 og møter GER, GBR, RSA, BUL og LTU. Her går 1.-4. Direkte til kvartfinalen og resten til oppsamling.

Startliste 7/8

Hold dere oppdatert på facebooksiden vår eller følg live trackerworldrowing.com

Her er lagene som stiller:

JM1x Oscar Helvig

JW1x Anna Sture

JM4- Sverre Vinje, Oskar Sødal, Petter Solberg Svingen og Patrick Sture

Reserve: Robin Munoz

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *