Fantastiske roøyeblikk i Sør-Korea med to norske gull og et sølv!

Fantastiske roøyeblikk i Sør-Korea med to norske gull og et sølv!

 

VÃ¥re største og beste gratulasjoner til flotte roere – Are Strandli og Kristoffer Brun, og Nils Jakob Skulstad Hoff og Kjetil Borch. 31. august og 1. september 2013 vil vi huske!

 

Med dette markeres en ny tid for roing i Norge: For første gang har Norge fått medalje i pararoing med Birgit Skarstein i AS1x. Etter 23år med medaljetørke i VM i lettvektsroing i Norge tok Are Stranli og Kristoffer Brun gullet! Etter ti år uten seier i tungvekt i VM tok Nils Jacob Skulstad Hoff og Kjetil Borch gull! Dette kan minne om VM i 1982; gull i 2x og 2- eller 1979 og 78 da både *lettvekts og tungvekts 2xene tok gullet, men fortsatt kan det ikke riktig sammenliknes; for aldri (ifølge statistikken på snl.no) har Norge tatt tre medaljer i et VM! Inn i historiebøkene med det!

*Det viser seg at det ikke var offesielt VM for lettvekterne før i 1985. Dermed er dette det første offesielle VM gullet i lettvektsklassen!

Tungvektsdobbelen med Nils Jacob Skulstad Hoff og Kjetil Borch ledet fra start til slutt. Ved tredje 500m hadde de så mye som to båtlengders ledelse på resten av feltet. Hoffs grimaser gjennom tredje 500m gjorde oss litt nervøse. 500m før mål spiste Litauen opp deler av Norges ledelse, men Norge svarte med en siste titaker og kom først i mål med ca 1 sek margin!

 Nito og Stian i kommentatorboksen til Eurosport skrek seg hese, mens den norske lettvektsdobbelen tilsynelatende uanstrengt skled forbi de andre bÃ¥tene pÃ¥ de siste 500 metrene – og la Sveits og Storbritannia bak seg. 

En meget velfortjent seier til flotte roere, og en stor oppmuntring for alle som er glade i norsk roing!

 

 

Se lenke til VG her!

Og lenke til Aftenposten her!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *