Tidenes NM!

Tidenes NM!

NM handler om å sette sammen lag av alle slags type kalibre; fra rookies til elite. Det handler om god gammeldags lagånd!

Vi arrangerte årets mesterskap. Det vil si at omtrent hvert medlem og mange flere var på Årungen og støttet opp om NSR ved hjelp av frivillig arbeid på vannet, i kiosken og på kjøkkenet. Roerne kan vi kanskje kalle bortkjemte som bare hadde en jobb; å ro. Men i NM er ikke denne jobben nødvendigvis lett, for vi var meldt på i omtrent alt som var mulig å melde seg på.

Som vanlig var NSR en stor flokk; mastersene hadde krøpet ut av kontorgrottene sine og tørket støv av rodraktene. Peder Myhre tok en dagstur fra turnus i nord for å bli med i 4-. Seniordamene hadde etter hvert et større antall 06.15-treningsøkter plottet inn i protokollen. U23erne gikk så langt som å melde seg på i paråret og juniorene hadde ambisjoner om flere gull.

På lørdag startet Sara og Bente finalene ved å ta et suverent gulli djrb. Jonas fulgte i søsters fotspor og tok seieren i single i jrc. Sammen med NSRs ferske medlem Andreas Clifford i 2x fikk Jonas enda en medalje. Denne gangen bronse. Disse løpene var del av Årungenregattaen.

Så ble det duket for finalene i NM. Oscar var først av NSR ut i singlei HjrA. Han var også først over målstreken, med god margin. Tiden var slettes ikke verst på 07.13,3. Pokalen var et blankt sølvfat. Neste var Anna Sture som ble liggende på 2.plass til langt over 1000m klarte til slutt å samle krefter nok til å slå Thea Helseth fra Ålesund som ledet.

U23erne byttet ut hver sin åre med to årer og stilte i 4x. Her møtte de sterke konkurrenter, men fikk rodd seg inn til bronse. Makkeren fra i sommer satt i Bergens-båten akkompagnert med verdensmester Kristoffer Brun som kom på andre. Ormsund viste seg å være sterkest og gikk av med seieren.

Guttenes junioråtter var sultne etter hevn fra i fjor, men måtte se seg slått av Fana. De fikk så vidt smakt på sølvet, før de ble disket for å ha glemt ekstravekten til coxen.

Jr.jentene Sara, Sara, Bente og Anna satte seg i 4xen. Her lå NSR jevnt med Fana til 1000m, da marsjfarten økte og vi gled ifra. Gull til djra 4x!

Lars Myhrer og Markus (masse navn) Holmemo tok seg enkelt til finalen i 2-. Her møtte de en sterk toer fra Ormsund og gled inn til andreplassen.

JrA-guttene gikk fra åtter til firer og her gikk det litt bedre. De tok gullet med stor margin ned til Bærum Roklubb.

Siste løp for dagen var DS 8 . Damene var spente; kunne de klare å tangere fjorårets resultat? Etter en fenomenal start var NSR først ut! De holdt på trykket frem til 750m bøya før CRs åttere spiste opp forspranget og gled forbi. I år ble det ingen tangering og NSR kom inn på 3.plass. Det skal sies at CR stilte med to sterke lag.

 

På Årungenregattaen på søndag var Oscar Hoff, David Anderson, Edvart Svingen, Jacob Aandreaa og Nikolai Akselvoll de første utpå i single i hjrb. Oscar kunne ikke gjort det bedre og fikk gull. David var like bak og endte med bronse. Jonas Juel i single jrC fortsatte som i går og tok enda et gull. Jentene hadde også kjempeinnsats. Kirsti Mordt fosset inn til gull og Elisabeth inn til sølv. Begge i hvert sitt heat.

For første gang på lenge var NSR påmeldt i DSLv dobbel. De var riktignok alene til start, men det betyr ikke at de ikke måtte jobbe for de fire poengene klubben fikk. Begge tappert med å få snittet ned til 57kg.

Petter og Patrick ledet løpet fra start til slutt i HjrA toer, selv om Tønsberg var farlig nærme et par ganger.

U23erne Sven Ole, Lars, Markus og Alex Ivanov fant tilbake til sine lange årer og Sigvald d.y. og stod på start i HS firer med Nito, Peder, Peder og Njål i banen ved siden av. Ormsund med det samme mannskapet som i dobbeltfirer fra dagen før gikk som et lyntog og rappet seier igjen. De ble klokket inn på den sterke tiden 05.59,3! Det yngre NSR-laget gled inn til sølv med de eldre i helene.

I HjrA 4x hadde Moss et par sekunders forsprang på NSR de første 500m. Etter dette tok de bena fatt og sparket hardt nok ifra til at de var først over målstreken med et par sekunders ledelse på Moss.

Rett etter var det tid for DjrA 8 . Endelig hadde ”herreklubben” NSR nok jenter til å samle en åtter og den sjansen ville vi ikke la gå fra oss. Men det gjorde den. Som det står på resultatlisten var to av NSRs roere ute til hver sin konfirmasjon. Vi syntes det ville være synd å ikke stille til start etter flere gode treningsøkter i åtteren og etter en treningsøkt med mannskap på seks ble det bestemt av vi stilte med så mange vi hadde. Som sisteårs junior er jeg svært takknemlig for at hele laget ble med på den beslutningen! Vi var førstemann ut av startblokkene! Det var det siste vi forventet. Det i seg selv ble en seier. Etter 200m kom Fana farlig nærme. Vi lå likt i 200m før hele laget fikk adrenalinshot ved hjelp av coxe-Jonas motiverende skrik. Vi dro ifra! Etter 1000m føltes det som om løpet hadde vart i evigheter, men det var så morsomt! Vi er ikke erfarne enåra-roere, men balansen var såpass god at det bare var å føre og dra håndtaket tilnærmet horisontalt frem og tilbake. Ledelsen vår økte frem til mål, der vi var fem sekunder foran Fana og ett minutt foran CR!

Tre jenteåttere markerer stor fremgang på jentesiden og vi håper dette ikke er siste gangen vi ser det. Jo flere jo bedre!

Oscar og Patrick var så å finne i dobbel. Tønsberg og Os bet seg på, men NSR var første båt i mål. Sara, Bente, Sara og Anna løp fra åtteren til doblene. Selv om adrenalinnivået stod til værs etter åtterløpet, var jentene litt slitne i bena. Maskinene fra Ålesund ble for tøffe å ta. Sara og Anna kom inn på 2.plass, mens jrb jentene Sara og Bente fikk en god erfaring før neste år.

NM var ikke over før HS 8 hadde rodd. Endelig tok NSR knekken på Ormsund som stilte meget sterkt i dette NM. NSR var i mål med en lekker margin på seks sekunder til Ormsund. På tredjeplass kom NTNUI.

NM handler om å sette sammen lag av alle slags type kalibre; fra rookies til elite. Det handler om god gammeldags lagånd! OG da snakker vi ikke bare mellom utøverne, men også alle som har hjulpet til. Vi er evig takknemlige til ALLE funksjonærer som har jobbet i timevis for at vi kan ro våre løp og kose oss på regattabanen!

For et NM! Til sammen ble det 10 gull, 3 sølv og 4 bronse. Norske Studenters Roklubb vant Emil Mörchs-pokal etter at vi sammen samlet 50poeng! I Dessuten: Meget velfortjent ærespokal og hyllest til energibuntene Jens og Marianne, NSRs egne helter!

I Årungregattaen ble det: 5 gull, 3 sølv og 6 bronse.

 

 

Vi tar gjerne imot blinkskudd fra årets NM på mail: redaksjonen@roklubben.no

 

Se også masse proffe bilder fra regattaen her

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *