En liten bit seniorsamling

En liten bit seniorsamling

 

Denne helgen har det vært åpen seniorsamling på NIH og Olympiatoppen i Oslo. Programmet inkluderte alt fra tester, foredrag, bakkeløp, teknikk og bevegelighet.

 

NSR stilte med syv på samlingen. Seks er nå førsteårsseniorer, så for dem markerte samlingen en ny tid i ny klasse.

Testuken er i gang for fullt og med det var samlingens ”høydepunkt” 5ken lørdag morgen. Mange hadde ikke testet siden mars, så alle var litt usikre på hvordan det skulle gå. Jentene var først ute og der stilte Sara Hegge og Anna Sture til start. Sara holdt seg til planen og endte få sekunder bak pers. Anna brøt 5kens hovedbud: ikke start for hardt (!!!) og ble straffet for det hele veien. Det ble et lite stopp på veien, men med Roger ved siden av viste displayet til slutt 0m. Beste jente ble Marianne Madsen (CR/NTNUI).

I neste gruppe stilte Markus (masse navn) Holmemo og Oscar Helvig til start. Begge så ut til å ha alt under kontroll svært lenge, men da Oscar nådde ca 1500m uttrykte ansiktet hans en litt annen side av saken. Han hadde allikevel nok disiplin og vilje til å holde trykket inn. Da Markus nådde 1000m igjen senket han splitten med flere sekunder, og det så ut som om det skulle bli den perfekte 5ken. Da det derimot viste 200m igjen gikk spliten opp, og ved 100m var det så vidt han klarte å strekke ut bena i hvert tak. Dette var intet syn for sarte sjeler! Han brukte den neste halvtimen på å kaste opp og ble observert i fosterstilling med blanke øyne i en time etterpå. I gruppe to var det Aleksander Berntsen (Ormsund) som rodde inn på det beste resultatet.

I tredje og siste gruppe fant man Petter Svingen, Patrick Sture og Erik Wetteland. Erik bestemte seg, etter å ha sett Markus med hodet i do og Oscars smertefulle uttrykk, for å starte litt rolig. Det var ingen dårlig ide, og han kom i mål uten å sprekke. Petter klarte å holde en jevn fart hele veien, med en fin spurt fra 500m og inn. Patrick så til å ro offensivt og økte litt utover, men han fikk det også tungt de siste 300m. Det var rett og slett ikke mer å hente og spliten gikk noe opp.

Svært få av de som testet og dessverre ingen i NSR perset denne gangen, men det er første testuke og de fleste ligger rundt der de slapp i mars i fjor, og det er slettes ikke verst.

Tre timer etterpå var bakkeløp for noen uheldige kropper. Dette ble gjort om til rolig langkjøring, som igjen ble gjort om til 1,5t spurt. Og ja det var en guttegruppe. Bakkeløp ble etterfulgt av en økt med romaskinteknikk med landslagstreneren Johan Flodin Jentene hadde stabilitet og bevegelse, der mange nye og avanserte stillinger ble utforsket. Både stabilitet og vektteknikk, som var neste økt, ble gjennomført av rutinerte Olympiatoppen-instruktører.  På søndag roterte gruppene slik at alle fikk gjort alt.

Masse lagånd, inspirasjon og kloke ord preget seniorsamlingen og vi er veldig takknemlige for alle som bruker fritiden sin på å stelle i stand denne festen!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *