Stokkavannet

Stokkavannet 

Det ble forskjellige resultater for roerne i Stavanger, men noe edelt metall ble det!

Stavanger viste en virkelig fin side av seg selv når NSR kom frem til Stokkavannet fredag ettermiddag. Solen strålte faktisk hele helgen, men som vi vet er det allikevel umulig å unngå side- og motvind på denne banen. 

Oscar var den eneste av NSR som måtte ro forsøk lørdag morgen, og han kom seg greit videre. I finalen tok han en brakende seier med ti sekunder ned til nestemann.

Jrb-guttene rodde åtter i jrA klassen og firer. I åtterklassen stilte tre båter. En fra vestlandet, østfold og NSR/ormsund/bærum. Vestlandet og Østfold hadde en tett kamp fra start til slutt, mens NSR mistet litt på slutten, men det var slettes ikke verst for et så ungt lag. Hevnen var søt i 4- og 4x, der de vant med mange båtlengder! Jrb.jenta Elisabeth fikk også edelt metall; det ble sølv i single! Emilie Helvig og Albertine Tønsberg

Motvinden holdt seg heldigvis på lavt nivå, men den kjentes veldig godt allikevel. Det kan Anna bekrefte, som ble litt sliten underveis og mistet mye lengde til Marianne Madsen som vant DS 1x. Formen var rett og slett ikke helt på topp.. Litt senere satte de to seg i 2x som heldigvis ikke ble like seigt. Sara Hegge satt i dobbel med Andrea Älveborn i samme løp. De fikk tidlig fart på båten og tok ledelsen, men da tungvekterne Marianne og Anna fikk i gang maskineriet tok de igjen lettvektsduoen og tok gullet. Sara og Andrea fikk 2.plassen.

Sara Hegge rodde også single lettvekt. Her gikk det ikke helt som vanlig. Sara pleier å være sist ut fra start og først i mål, men denne gangen var det dessverre motsatt. Den bra starten så ut til å sette henne litt ut av spill. Men neste gang tror redaksjonen at hun er først ut av start og først i mål!

Patrick Sture og Petter Svingen rodde 2-. Etter mye sykdom de siste ukene, gikk heller ikke dette løpet som planlagt. Petters bronkitt hang litt igjen, derfor ble de enige om å trekke seg fra 2- dagen etter.

Sara Juel og Bente Vagle leverte et godt løp i djra dobbel og de fikk bronse. 

På søndag var det veldig tunge og vanskelige forhold. De første 250m var preget av vind rett fra siden. Fra 250 og til 1750m var det motvind og vilt vann. Jentene i NTNU-dobbelen som rodde mot Sara og Andrea, Anna og Marianne, blødde så mye fra hendene at det var vanskelig å holde på åra! Anna og Marianne var først i mål på søndagen også. Lettvekterne hadde det naturligvis litt tyngre i motvinden, men kom inn med en respektabel margin til de andre båtene.

Oscar tok seg igjen videre til finale søndag morgen. Det samme gjorde Patrick som byttet ut den ene lange åra med to korte årer, for dagen. Dette syntes han var overraskende bra. I finalen fikk de virkelig smakt på Stokkavannet, bokstavelig talt. Det hindret kanskje en god tid, men det var fortsatt konkurrenter å slå. Oscar kom inn først og Patrick kort etter! Oscar hadde en tung tur over banen, men var imponert over lagkameraten.

Sara og Bente holdt koken helt inn til mål i dobbel. Avslutningen deres var akkurat rask nok til å holde tønsberg/moss-kombinasjonen bak seg. Et slags magevirus spredde seg på regattabanen og gjorde Sara og Bente uskikket til å ro single.

Stokkavannet var en litt blandet opplevelse for mange av roerne – de håper på å komme sterkere tilbake neste regatta!

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *