Tidenes norske innsats i Ratzeburg!

Tidenes norske innsats i Ratzeburg!


Sist helg dro en stor norsk tropp til Tyskland og den 55. internasjonale ratzeburgregattaen.Det skulle bli en svært vellykket helg både for NSR, og resten av det norske laget!

For de fleste av deltakerne var dette en mulighet til å vise seg fortjent til U23-VM eller senior-VM. Lørdagen startet med 10 m/s motvind, så for alle som håpet på gode prognosetider, handlet det nå kun om plasseringer!

Først ut var Anna i single, og Sara i lettvektsdobbel med Andrea älveborn fra CR. I et felt med flere av Tysklands beste U23-damer, tok Anna en imponerende tredjeplass! Sara og Andrea fikk problemer i de vanskelige forholdene, og fikk tidlig ødelagt mye av sitt løp på grunn av fisking. De kjempet seg likevel inn til en hederlig 7. plass.

Theodor rodde lettvekts 2x med Oscar Sødal fra kristiansand RK. I et tett felt kom de også inn til en 7. plass.

Lars og Markus stilte i 2-, og vant kampen om bronsen bak to suverene tyske lag. Oscar hadde etter en stygg gym-ulykke skadet ankelen, og hinket rundt på krykker. Han rodde i land en imponerende tredjeplass med en fot mindre enn resten av feltet!

Det ble flere pallplasser for den norske troppen på lørdagen, både i tungvekts dobbel for dame og herre, og toer for damer.

PÅ søndag viste Ratzeburg seg fra sin beste side, med sol, og lite vind. Nye kombinasjoner skulle prøves ut, og for Theo ble det en 6. plass i lettvekts dobbelfirer, sammen med roere fra Team current rowing.

Anna tok en imponerende seier i single, og leverte en sterk søknad om U23-VM. I et mindre felt enn på søndagen, vant Lars og Markus toer, og fikk beskjed over høyttaleranlegget at siden dette var en ordentlig premiesermoni, kunne de ikke bli sittende i båten ved premiebryggen og se spørrende ut.

På søndagen tok Norge ikke mindre enn fem seirer. I tillegg til Annas gull i 1x og Lars og Markus sin seier i 2-, vant andre norske båter både 2x i dame og herre, og toer for damer.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *