Christianiaregattaen 21. og 22. juni Рvel bl̴st!

Christianiaregattaen 21. og 22. juni Рvel bl̴st!

 

Det ble en jevn dragkamp om oppmerksomheten mellom roingen og det skiftende været. Vi ble tildelt, sol, regn, bris, vind og orkan. Heldigvis er vi i NSR vant med Frognerkilen.

Christiania arrangerte helgens regatta med Norges Cup på Årungen og NSR stilte som mange andre ganger opp med roere i alle aldre og klasser.

Lørdagen startet med svak motvind, men det stoppet ikke flere av NSRs båter i å komme til finalen etter forsøkene. Erik Nese Wetteland var en av de heldige som kom videre, noe han selv var veldig fornøyd med, og det med god grunn!

Andreas Clifford rodde i en av de tidligste finalene og kom inn til sølv i single hjrb.

Litt senere på dagen rodde Anna Sture i DS 1x, der hun møtte mange svært sterke damer. Inger Kavli eide feltet og suste inn til en veldig respektabel tid i disse forholdene. Anna gjorde sitt beste med å bite seg på, men måtte dessverre se seg slått av flere og endte på 4. Plass. Tatt i betrakting at hun er førsteårs senior, er hun faktisk passelig fornøyd.

Sara Juel og Bente Vagle rodde dobbel i Djra og kom til slutt inn til bronse. Selv var de ikke særlig fornøyd med prestasjonen. Sara har slitt med sykdom de siste ukene, og etter dette løpet så hun seg nødt til å trekke seg fra alt resten av helgen.

NSRs firerprosjekt til Henley Royal Regatta kan man si ble offisielt lørdagen kl 14.55. I båten sitter Peder Strand, Njål Stensland, Lars Myhrer og Ole Henrik Bang fra Fana Roklubb. De ble akkurat slått med ett sekund av lettvekts 4- med NSRs Theodor Wiik, Ola Larsson (Moss RK), Jens Holm (SR) og Oscar Sødal (Kristiansand RK).

Erik Wetteland fikk det litt tungt i A finalen, men det var ingen verst debut.

I HS 2- stilte tre NSR-båter. Først i mål av Lars Myhrer og Markus (masse navn) Holmemo, deretter u23-lettvekterne Patrick Sture og Petter Svingen. Tredje i mål ble da Peder og Njål. Da båtene hadde 300m igjen var det som om noen trykket på en knapp som slo på masse motvind. Mållinjen ble plutselig veldig ettertraktet.

Sara Hegge stilte i neste løp, DSLv 1x. Damene fikk oss til å svette mot slutten da det var farlig lite som skilte Sara og Lise Skarstein  (Fana), men Sara vant den duellen. Andrea Älveborn var derimot et par sekunder foran og tok gullet. Det ble sølv til Sara. På grunnlag av dette tette løpet, blir det seat racing mot U23VM for jentene til uken.

I Hjrb 4x var det få sekunder som skilte de fire båtene, men NSR med Edvart Svingen, Oscar Hoff, David Anderson og Jacob Aanderaa kom i mål først og tok dermed gullet. Bente Vagle presset på i motvinden, og endte til slutt på 4. Plass i DjrA Baltic kvaliken.

På søndagen startet dagen med enda mer motvind. Forholdene i løpet av dagen var enda mer varierende en dagen før, men motvind var det uansett.

Seraphin Hugenschmidt tok likeså godt bronsen i jrb, sukksessen ble etterfulgt av Elisabeth Wiik med sølv og Albertine Tønsberg med gull i dameklassen!

Anna Sture stilte i singel på søndag også. Etter mye plask og klumsete roing de første tusen meterne var NSR og Ålesund nokså jevne. Heldigvis bedret forholdene seg og Anna fikk et greit forsprang på juniorjenta fra Thea Helseth fra Ålesund.

Sara Hegge satte seg i dobbelen med vinneren fra lv 1x dagen før, Andre Älveborn (CR) og Anna Sture satt med Hanna Gailis (Kristiansand) i DS 2x. Christianiabåten med Inger Kavli og Marianne Madsen var uslåelige. I løpet av tjue minutter hadde Anna hoppet ut av singelen og inn i dobbelen og begynt neste løp. Ved tredje 500m ble det veldig tydelig og det ble mye smerte. Det var også da CR økte ledelsen. Lettvekterne Sara og Andrea kom i en tett duell mot slutten med den andre lettvektsdobbelen i løpet med Maia Lund (BR) og Lise Skarstein(Fana). Sara og Andrea klarte ikke svare på vestlendingenes spurt og kom ett surt sekund bak. CR var først i mål, etterfulgt av NSR/Kristiansand, deretter Fana, rett foran NSR/CR. Til slutt kom den stadig forbedrede NTNUI dobbelen.

Henley-4- knuste motstanderen CR med over tjue sekunder på søndagen. Det samme gjorde Bente i jrA single litt senere.

På søndag møtte kombinasjonen Fana/Bergens og Christiania i tillegg til gårsdagens lag i HS 2-. Rekkefølgen i mål ble dermed litt annerledes, men ikke helt! Vinnerne var fortsatt Lars og Markus. 2. Plassen gikk derimot til Ole Bang og Hallvard Bjørkelund. Lettvektsbåten med Patrick og Petter kom i mål noen sekunder senere, før Njål og Peder også kunne stoppe og ro. Christiania kom også etter hvert.

I HM rodde Jens Petter Koren 1x og gjorde en formidabel jobb som endte med sølv bak en svenske. Enda viktigere, foran Christiania.

Siste løp var 8 der vi fant kombinasjonen NTNUI/NSR, som regjerte. De var i mål over ti sekunder foran Christiania og skal da ha kvalifisert seg til Student VM i Frankrike til høsten. 

Resultatene kan du finne her!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *