NSR i U23-VM

NSR i u23 VM!

27. Juli – B og A finaler

Oscar Helvig presset på etter tusen meter og kjempet seg opp til tredje fra sjette i B finalen. De siste 500m så det ut til å være mye syre i gutten, og roerne rundt økte farten. Etter en lang uke og 2000 harde meter kom Oscar til slutt inn på 5. Plass i B finalen. Vi gratulerer med 11. Plass sammenlagt i en av de hardeste klassene!

CR-jentene Inger Kavlie og Marianne Madsen er nå under kategorien en av verdens beste dobler etter sølvet på søndag. Jentene jobbet seg opp fra sjetteplass i begynnelsen av løpet, til tredje ved 1500m-bøya. Kunne de klare å holde fast ved bronsen eller var Tyskland spurtklare? Da jentene var forbi 250m-bøya, bruste de søren meg forbi Frankrike og distansen til den tyske båten økte! I mål var de nr 2 med flere sekunder til neste båt! Gratulerer Inger og Marianne! Gratulerer Norge med så talentfulle jenter! Vi håper de blir tatt godt vare på ;) 

 

26. juli – C, B og semi A/B finaler

Anna Sture presset på hele veien i C finalen og gled dermed forbi både Tunisia, Kroatia og Tsjekkia. Tsjekkia hadde en dundrende spurt, men Anna var i mål 0,5sek foran. Det ble til slutt 3. Plass i C finalen!

Patrick Sture og Petter Svingen lot supporterne svette da de lå bakerst de første 1500m. Etter det rodde de jevnt og trutt forbi først Portugal, deretter Tyrkia og de siste 250m var de også forbi Italia! Vi gratulerer med et flott sluttresultat i guttenes debut i U23VM

BLM1x C finale kl 10.40

BW1x C finale kl 11.29

BLW4x B finale kl 11.50

BLM2- B finale kl 11.57

BW2- C finale kl 12.04

BM2x A/B semi kl 14.19

BM4x A/B semi kl 14.54

BM1x A/B semi kl 15.08

 

25. juli – Oppsamling, kvart- og semifinaler

BLM1x misset AB semi med mindre enn ett sekund og måtte dermed ro C/D semi senere på dagen. 

Jentene i i BW2x leverte virkelig sakene da de vant oppsamlingsheatet! De hevet seg enormt fra forsøksheatet der ting ikke gikk helt som det skulle. Det blir virkelig spennende å se hva de får til i A finalen på søndag!

BM2x smalt til de også med en seier i oppsamlingen. De sier selv at de skjerpet seg etter forsøket og var litt mer aggressive fra starten av, det ser ut til å ha hjulpet. Guttene ror A finale på søndag!

Norge måtte trekke seg fra BLM2x da Sverre gikk på en heidundranes smell i forsøket. Guttene lå an til en veldig rask tid og var klare for spurt med stor mulighet for å kvalifisere seg direkte til A/B semi. Med 400m igjen sa det stopp for Sverre og han endte et døgn på sykehuset da pulsen ikke gikk ned lang tid etter løpet. 

BLM4- med Theodor Wiik gjennomførte dagens løp bedre enn dagen før og kvalifiserte seg til B finalen på søndag. 

I BM1x var det kort mellom plasseringene i kvartfinalen. Det var kamp om 2. og 3. plassene mellom Oscar, Bulgaria og Ungarn hele veien. Det var litt over 1 sek fra 2.plassen til 4. plassen, men Oscar endte heldigvis på 3.plassen og er dermed kvalifisert til A/B semi. Han endte også etterhvert i en båre og fikk intravenøs væske i armen. 

I oppsamlingen i BW1x ble konkurrentene for sterke. Vanligvis pleier jentene å falle av ved tusen meter, men det skjer tydeligvis ikke i verdentoppen. Sveits og Tsjekkia økte farten betraktelig de siste 1000m. Men Anna har aldri rodd så fort og er derfor fornøyd med det. Man skulle tro at den anstrengelsen var nok for dagen, men nei senere var det semi C/D. Anna kom videre til C finalen imorgen. 

Petter og Patrick rodde semi A/B. De mener selv de kunne gjennomført løpet litt bedre. De kvalifiserte seg til B finalen som er på lørdag. 

BLM1x kl 10.05

BW2x kl 10.26

BM2x kl 10.40

BLM2x kl 11.01

BLM4- kl11.15

BM1x kl 11.43

BW1x kl 12.25

BLM2- kl 15.07

Startliste fredag

Resultater torsdag

Live tracker

 

24. Juli – Flere forsøk og oppsamling

Idag klaffet det ikke helt for Marianne og Inger, men de får en ny sjanse imorgen i oppsamling. Det samme gjør Kris Cato og Erik i BM2x. BLM2x gikk det vanvittig fort frem til 1500m da Sverre gikk på en alvorlig smell. Sverre og Ask er også i oppsamling i morgen. Andre i oppsamling er BLM4-, BM4x og BW1x.

I oppsmalingene var de meget merriterte konnkurrentene i BLW4x veldig sterke, den norske båten er å finne i B finalen på lørdag. BLM2- ga de mange norske supporterne en spennende opplevelse da de ikke nøyet seg med tredjeplass og plass i A/B finalen, men spurtet forbi stive tyrkere. Guttene kom til slutt inn på 2. og skal i A/B finalen på fredag!

Jentene i 2- kom i det desidert tøffeste oppsamlingsheatet. En sterk tredjeplass og bedre tid enn alle i andre heat var dessverre ikke nok til A/B finalen. De ror C finalen på lørdag. 

Forsøk:

BW2x kl 10.26

BM 2x kl 10.54

BLM2x kl 11.22

BLM4- kl 11.50

BM4x kl 12.04

BW1x kl 12.39

Oppsamling:

BLW4x kl 15.14

BLM2- kl 15.21

BW2- kl 15.35

Startliste  torsdag

23.juli – NÃ¥ starter det!

Jentene i dobbeltfireren møtte sterke båter i forsøket. De sier selv at teknikken ikke var helt på topp, noe de håper på å fikse til imorgen i oppsamlingen.

Petter og Patrick sier de hadde 1400m med god roing, før de falt litt fra hverandre. I forhold til tidenene som ble tatt idag, kan oppsamling i morgen bli riktig spennende. 

Oscar leverer når han skal, og idag var intet unntak! De norske supporterne på tribunen mener fortsatt han var først i mål, men ifølge resultatlistene ble det andreplass i forsøket. Oscar er da direkte videre til kvartfinalen på fredag. Selv med en imponerende sluttid, mener han at han kan bedre. Vi tror på det og gleder oss til å se!

—-

Først ut idag er lettvektsdamene i dobbeltfirer, med NSRs Sara Hegge. Det virker som de har vekten under kontroll, det samme gjelder den rene NSR toern med Patrick Sture og Petter Svingen som er neste løp med norske. Oscar Helvig ror single idag og har pekt ut mange konkurrenter som alle har vært verdensmester enten som junior eller u23er de siste årene. Vi er nervøse og prøver febrilsk å finne noen som ror dårlig, men vi finner ingen. Det er bare å innrømme det; nivået her er skummelt høyt!

Følg utøverne på live tracker på World rowings nettside

Se løpende resultatlister 

Startliste onsdag og torsdag

BLW4x Kl 15.35

BLM2- kl 15.49 

BW2- kl 16.03

BM1x kl 17.55

 

 

Hele seks NSR-roere til U23-VM i Varese!

U23W2-: Hanna Gailis Inntjore (Kristiansand Roklubb)

Ingvild Rønningen (Bergens Roklub)

U23LW4X: Sara Hegge (Norske Studenters Roklubb)

Andrea Solli Älveborn (Christiania Roklub)

Maia Emilie Lund (Bergens Roklub)

Lise Skarstein Jakobsen (Fana Roklubb)

U23M1X: Oscar Stabe Helvig (Norske Studenters Roklubb)

U23M4X: Hallvard Bjørklund (Bergens Roklub)

Robin Munoz Fjeldstad (Moss Roklubb)

Jørgen Mjøs Nilsson (Tønsberg Roklubb)

Halvor West (Bærum Roklubb)

U23LM1X: Nicolai Astrup Wiik (Christiania Roklub)

U23LM2X: Ask Tjøm (Tønsberg Roklubb)

Sverre Vinje (Christiania Roklub)

U23LM2-: Patrick Een Sture (Norske Studenters Roklubb)

Petter Svingen (Norske Studenters Roklubb)

U23LM4-: Oskar Sødal (Kristiansand Roklubb)

Theodor Astrup Wiik (Norske Studenters Roklubb)

Ola Larsson (Moss Roklubb)

Jens Holm (Sarpsborg Roklubb)

Anna Sture (Norske Studenters Roklub) (1x/reserve til lagbåter)

I tillegg gratulerer vi Hallvard, som trener med NSR, og rodde med NSR i U23.VM ifjor. 

 

U23-VM begynner offisielt mandag 21. juli, og selve moroa begynner onsdag/torsdag. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *