Mange medaljer i turbulent vær

Nok en gang arrangerte Sarpsborg tunevannsregattaen. NSR stilte med en ganske stor tropp for det meste bestående av juniorer men også flere senior båter. PÅ lørdagen var det 500 meter og supersprint og på søndagen var det vanlige distanser med Norges Cup.

For første gang opplevde jeg at det var varierende vær på en lørdag på tunevannsregattaen, men det hindret ikke Andreas Clifford å gå ut  i HjrB 1x og her gjorde han intet mindre enn å vinne 500 meteren med over 7 sekunder på andremann. Han fikk også en av de beste tidene blant alle JrB roerene.

Neste ut var Sara og Bentes dobbel løp i DjrA 1997, der de vant forsøket sitt med best tid og kom på 2.plass i finalen knappe sekundet bak 1.plassen. Løpet etter dette var HjrA 1997 4-, dette var kvalifiseringsløp til Baltic Cup, samme som DjrA 2x.

Her stilte NSR med en 4- bestående av Carl Hoff, David Anderson, Jakob Øvensen Aanderaa og Edvart Solberg Svingen. De kom veldig godt ut i starten og kjørte på videre og vant løpet med 0,8 sekunder foran Fana/Bergens båten.

Grunnet disse to kvalifiseringsløpene til Baltic Cup stilte ikke nevnte 6 roere i andre klasser enn supersprint den dagen. Det var derfor opp til resten av NSRs Juniorgjeng. Første mann ut etter kvalifiseringsløpene var Edvard Rojahn Mjåtvedt i HjrC 1x, der han rodde inn til en 4. Plass i sitt heat, bare 1,7 sekunder bak bronseplassen.

Deretter rodde Elisabeth Astrup Wiik og Andreas Clifford Mix JrB 2x og lå der i en jevn kamp mot Trondhjems om sølvet og havnet bare 0,4 sekunder bak sølvplass, men de fikk en soleklar bronsemedalje.

Dette var ikke den siste gangen på lørdagen Andreas skulle havne i en jevn spurt da han et par timer senere rodde inn til 3. Plass med Edvard i JrB 2x bare 0,2 sekunder bak 2.plassen!!

NSRs juniorgjeng fortsatte å sanke medaljer, denne gangen var det Hans Kristian Hoel som fikk bronse i åpen nybegynner i sin første regatta. Han rodde en supert løp og havnet rett bak 2.plassen.

Så var det tid for supersprint, her stilte vi med fem gutter i JrB. Det var veldig mange tette løp og høy fart, Alle gikk videre fra første runde, i andre runde møtte David og Andreas hverandre her vant David og han var videre til semifinalen. Oscar møtte vinneren (Jesper, Horten) i 2. Runde og ble slått ut her. Edvart kom også til semifinalen, men måtte også gi tapt til Jesper fra Horten. David røk også ut i semifinalen.

På søndagen var det duket for nye løp og flere medaljer. Først ut var Sara og Bente i 2x 1997, her tok de dagens første medaljer og dagens første Norges Cup poeng med en 2.plass.

Neste løpet var det siste i klassen 1997 og det var NSR sin 4- som også fikk en 2.plass snaue 6 sekunder bak Bergens/Fana. Det var første gang guttene hadde rodd 2000 meter med konkurranse og de var passe fornøyd med løpet og de fikk mange gode erfaringer.

Hans Kristian Hoel fikk nok en gang bronse i Åpen nybegynner, denne gangen med litt mer motvind enn på lørdagen. For som vanlig hadde været ikke lyst til å være på vår side. Været stoppet ikke Edvard til å ro inn til en 5.plass i JrC 1x.

Etter juniorenes medaljesanking meldte NSRs eldre garde seg på og tok intet mindre enn en soleklar gullmedalje i Herrer masters 4-. Jonas ville ikke la seniorene ta over showet og han tok også gull. Denne gangen i JrB 1x.

I HS 4- stilte NSR med to firrere der vi tok både 2. Og 4.plass.  Jens Petter Koren rodde inn til en 2.plass i Herrer masters 1x.

Andreas Clifford var ikke lei av å ro jevne løp og i JrB 2x med Jonas Juel rodde de inn til 3.plass bare 0,2 sekunder bak 2.plassen. Elisabeth Wiik rodde inn til sølvet i JrA 1x. Hun var sporty nok til å ro rett opp til start i JrB 1x etter sølvløpet og fikk her en 4.plass.

Etter at regnet hadde meldt seg på skulle Jonas, Jakob, Edvart og Andreas ut i JrB 4x. Her rodde de inn til NSR juniorenes siste medalje for helgen, som var intet mindre enn en gullmedalje.

Dagens siste løp var H S 8 . Dette var et veldig jevnt løp mellom NSR og Ormsund, men etter mange tunge tak i tunevannets motvind endte NSR opp med sølvet.

Vi takker Sarpsborg for et bra arrangement og NSRs roere er allerede dypt inne i oppkjøringen til Kjørboregattaen i Bærum. Vi håper (og tror) medaljesankingen fortsetter der.

Redaksjonen takker for strålende rapport fra Edvart Svingen!