Så du på The BoatraceS?

En rohistorisk meget viktig dag på Themsen lørdag 11. april 2015.

Ikke bare The Boatrace – fra nå er det the Boatraces: I den klassiske åtterdysten mellom Oxford og Cambridge  fra Putney Bridge til Mortlake handlet det for første gang ikke bare om barske menn. 18 dyktige damer fikk for første gang stille i samme løp. I flott vårvær i London kunne mange hundre tusen langs Themsens bredder se Oxfords kvinner som forventet slå Cambridge sine med flere lengder – før Oxfords herrer gjorde det samme i et løp som var tippet langt jevnere enn det ble. På forhånd hadde Oxfords reservebåter slått Cambridge sine, så igår var en meget mørkeblå dag. De lyseblå (!) kvinner var skuffet, men svært glade over å kunne delta i den historiske begivenheten. Det har vært kvinneløp siden 1927, men disse har vært avholdt på en annen dag, annen distanse og et helt annet sted som NSR kjenner godt – Henley. Disse løpene har hatt svært liten interesse, og dermed utløst få ressurser.

I sendingen fra BBC World Service fikk vi se bilder fra universitetsroingens spede begynnelse for kvinner, og også høre om hvordan kvinneroingen på universitetene fortsatt har magre kår. Sponsoren av The Boatrace hadde i år stilt som vilkår at også kvinner skulle være med i dette løpet, og dermed kom det midler.

Aftenposten kunne samme dag bringe en artikkel om dette historiske løpet som tiltrekker seg millioner av tilskuere via TV i tillegg til alle de som står tett i tett langs Themsen.  Flere fine bilder!

 

PS – oppdatering! Dagbladet 11. april har Sunniva Engh skrevet en kronikk om selvsamme løp – som både NSR-roer og tidligere Oxfordroer er jo dette veldig relevant!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *