Vestfoldregattaen/Nordisk

Mange båter fra norden stilte i Nordisk Mesterskap/Vestfoldregattaen – spesielt mange båter fra NSR! Les om resultatene her!

Mange av de ferske rekruttene i NSR stilte til start i Nordisk. Jentene Andrine Flaatedal og Hanna Petersen var to av dem, og stilte i jrb 1x. Etter 1000m var det noen litt mer erfarne roere som tok seg videre til finalen, men de rødkledde jentene nærmer seg mer og mer.

Det var allikevel flere NSR-båter som kom seg videre til finaler. Patrick Sture i singel for Norge, Sara Hegge i dobbel med Agnes Karlseng (CR), Sara Juel og Bente Vagle i dobbel og David Anderson var noen av dem.

Når vi så kom til finalene var NSRs Edvard Mjåtvedt rask med å ta en seier i jrC 1x foran en finsk singlesculler.

I herrer senior lettvekt stilte vår Petter Svingen. Han og svenske Filip Nilsson dro fra resten av feltet, mens de kjempet om gullet. I mål var Petter fattige 0,7 sek bak svensken, og det endte med sølv.

Junior b 4-eren med Jonas Juel, Pierre Bret, Andreas Clifford og Lars Benske (FR) møtte et sterkt dansk lag som eneste motstander. Det ble en tøff kamp der våre gutter denne gangen måtte godta andreplassen.

Så var det åpningsseremoni for finalene i Nordisk mesterskap. Husk at hverken lettvektsklassene eller juniorklassene under junior A er offisielt med i Nordisk mesterskap, men del av Vestfoldregattaen. Allikevel stiller det forskjellige land i disse klassene noe som gjør at forskjellen hviskes litt ut.

Småbåtene var først ut. David Anderson i juniorsingel trådte til med 3.plass i b finalen. I denne finalen var det en fin miks av nordmenn, en finne og en danske.

Patrick som Norge rodde i finalen med Olaf Tufte, Sverige og Finland, samt Hallvard Bjørkelund (BR). Det var et relativt ungt felt med unntak av Tufte. Patrick hadde en rask start, men Tufte tok han også raskt igjen og tok ledelsen. At han ledet var vanskelig å gjøre noe med, men han var nok litt presset av Patrick videre. Etter en fantastisk avslutning kom han i mål rundt to lengder bak Tufte eller 4 sek. Vi på land var både overrasket og imponert over lettvekteren. Redaksjonen etterlyser om noen har bilde av at han ble løftet opp på skuldrene til Tufte og Anders Backeus.

I B finalen i junior 2x bet Sara Juel og Bente seg på Ålesunds dobbel. Når de nærmet seg mål ble det dessverre for tungt for NSR-jentene å ta dem igjen. Derimot hadde de ristet av seg de andre båtene.

Sara Hegges finale var spekket med stjerner. Begge Sveriges landslagsdobler stilte til start; lettvektsbåten med Emma Fredh og Cecilia Lilja og tungvektsbåten med Lovisa Claesson og Frida Svensson. Den finske landslagsbåten med Ulla Varvio og Eeva Karppinen var der også. I tillegg til Norges båt med Inger Kavli og Marianne Madsen. Landslagsbåtene hadde en rask start og det var relativt jevnt mellom båtene til tusen meter. Herifra økte svenskene og finnene farten. I mål ble det et lite rom mellom det meriterte feltet og mindre erfarne båtene. Sara beskriver selv sitt løp som litt kaotisk, men synes det var spennende å føle farten til spesielt Fredh og Lilja ettersom at disse også er lettvektere.

Oscar Helvig med Martin Helseth rodde a finalen i HS 1x. Jeg skulle skrive at de tok fort ledelsen, men generelt ble alt gjort fort. Tiden ble 6.19,5, selv med hull i skroget etter et uheldig møte med en annen båt i oppvarmingsområdet.

I HS4- stroket Markus (masse navn) Holmemo Norgesbåten med mannskap fra rekruttlandslaget. Theodor Wiik var i en annen kombinasjonsbåt i samme løp.

To av NSR yngste juniorer rodde så jrC 2x. Dette var Ella Hegge og Marie Rudi. Jentene har kommet en lang vei etter at de startet for snaue to måneder siden. Det samme gjelder jentene i jrB doblene.

På søndag var det enda sterkere medvind enn dagen før. Det var de fleste forberedt på, men at det skulle være grått og kaldt var ikke forventet. Men heldigvis hadde noen nok av varme klær å låne bort til dem som trodde sommeren hadde kommet for fullt!

På søndag var det Petter Arnhøy sin tur til å ta seieren i jrC singelsculler! Han fikk inn det siste taket foran Horten som tok sølvet ett sek bak.

På andre dag i mesterskapet konkurrerer man om tittelen nordisk mester i andre klasser en dagen før. 4x er blant disse klassene.

Sara Juel og Bente Vagle satt i en kombinasjonsbåt med Moss og Horten. Det ble en skikkelig duell mellom dem og den svenske båten der begge konkurrerte om sølvet. Svenskene satt inn et støt og tok et knepent forsprang som varte inn til mål. Det ble bronse til den norske kombinasjonsbåten i Nordisk Mesterskap.

Over til ikke nordisk mesterskaps-båter. Andreas Clifford tok sølv i jrB 1x. Geir Reigstad og Tor-Geir Myhrer hadde et fint løp i master 2x. Det så allikevel ut som at de siste 100m var virkelig tøffe, da de hadde svidd av endel krefter tidlig i løpet. Til slutt var de bare 5 sek bak moss-kombinasjonen som tok bronse.

Petter og Patrick byttet ut singlene med dobbelen, som de senere i sommer skal ro u23 VM i. De taklet forandringen bra og slo både finner, svensker og nordmenn da de tok gull.

Herrenes senior 4- hadde et spennende felt på søndagen. Det var en ren NSR-kombinasjon med Sven Ole Nicolaysen, Nito Simonsen, Peder Strand og Oscar Helvig, Markus satt i samme firer som dagen før og Theodor Wiik satt også i samme som dagen før. I tillegg til disse lagene var det den norske kombinasjons-lettvektsfireren med Moss/Sarpsborg/Sandefjord/Fana og Finland. I mål var det relativt jevn mellom tutene, selvom lettvektsfireren tok seieren med den største marginen i feltet.

De fire junior B-guttene fra gårsdagens 4-, havnet på pallen idag også. Jonas og Andreas tok gullet, og makkerne Lars Benske (Fredrikstad) og Pierre tok bronse. Mellom dom var en dansk duo.

Siste løp var høyest interessant og som alltid var det HS 8+. Den vinnende åtteren med Roger Wiggin som cox var satt sammen av Norgesfireren + deler av NSR-fireren + Martin Helseth. Theodor Wiik satt igjen i en annen kombinasjonsåtter som tok sølvet. Sven Ole Nicolaysen og Fredrik Winther Thorsen rodde i NTNUI-åtteren som snart representerer Norge i Universiaden. Første båt tok en greit komfortabel seier, selv om de selv sier at det ikke føltes slik. Theodors kombinasjonsbåt tok en fin andreplass med margin både til forrige og neste lag. NTNUI vant duellen mellom dem og danskene.

Vestfoldklubbene leverte virkelig varene, spesielt i cafeen der de bød på både sushi og kortapparat!

Lars Myhrer har tatt mange fine bilder av mange forskjellige lag. Disse finnes på vår facebookside.

Her er resultatene

 

 

 

Det er roklubbene i Vestfold som pva Roforbundet inviterer og arrangerer. Her er trekningslister og regattainformasjon. NB – oppdatert info for jr b og c!

NSR sender en stor kontingent. Lørdag er Nito Simonsen lagleder, søndag er det Eirik Lilledahl.  To rolegender som har opplevd det aller mest på regattabanene over mesteparten av kloden.

Nordisk Mesterskap Trekning Rev A

Nordisk Tidsskjema rev A

Nordisk – Påmeldte pr klubb

Vær oppmerksom på at du finner oppdaterte lister til enhver tid på arrangørens side.

***

NB – her er særlig info fra trener Maarten til JR B og C:  PÅMELDING NORDISK – JC JB

Han sier også:

Vedlagt finner dere en oversikt til Nordisk Mesterskap med starttider og båtbruk til våre roere som har vært med på roskolen denne våren. Noen løp har både forsøk og finale, og starter derfor ganske tidlig.

Merk at en god del båter må rigges opp først, og derfor er det veldig viktig at roerne er senest 1,5 time før start på Årungen.

Vi har klubber fra Danmark, Sverige og Finland på besøk, så det blir en stor, bra og travel regatta.

****

Lykke til til alle roere, og til arrangøren. Det er en krevende jobb, og vi er takknemlige for alle som stiller opp for å lage et flott arrangement som også inkluderer våre nordiske naboer.

Og aller viktigst – husk seiersvimpler! Og da må alle roere følge Rogers råd:

…… I know it’s Norway but it can still be warm enough to cause mild dehydration .  Between races, stay out of the sun and off your feet….. and drink.
There will be a lot ‘going’ on; NSR have more entries than any other club, so self-management and taking personal responsibility is the ‘order of the day’.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *