U23 VM Plovdiv Bulgaria

U23 VM Plovdiv –  løpende oppdateringer.

NSR stiller med utrolig nok med hele 5 roere av 18 deltagere, alle fra den gyldne 95 årgangen. Dvs at vi stiller med 27% av deltagerne fra NR. Klubb, roere og trenere har prestert til gull allerede!

Med har vi:

  • BM2x: Oscar Helvig og Martin Helseth (AaRK)
  • BLM2x: Petter Svingen og Patrick Een Sture
  • BW2-: Anna Een Sture og Hanna Gailis Inntjore (KRK)
  • BWL2x: Sara Hegge og Agnes Karlseng (CR)

Vil du følge løpene live, se her: Live Race Tracker


 

Nok en spennende dag for norsk roing!

Som om roing ikke var spennende nok, så ble de ivrige supporterne og roerne beæret med 40 grader i tillegg til blod het konkurranse.

Lørdag er den første A/B finale dagen, dvs at nå starter den ordentlige kampen, om edelt metall. Om vi starter i kronologisk rekkefølge.

Patrick og Petter i lettvekts dobbel, guttene ga alt i går og stilte i dag til tross for skader i laget. De kom seg flott over vannet og inn på 16 plass totalt, det er bare å glede seg til neste år!

Ask Tjøm i lettvektssingel har slitt i vår med mye sykdom og redusert trening, og resultat gjenspeiler nok det, men han vant sin C-finale, nå man bare er 19 år så det jo det lovende for senere sukkseer.

Sara Hegge og Agnes Karlsseng, fikk et fint løp i C-finalen og kom på 3 plass der.

Erik Solbakken klarte seg fint etter å ha blitt kastet inn i 1x i siste liten. Kom inn på 3 plass i C-finalen.

Herrer dobbelsculler var en flott opptur, der Oscar Helvig og Martin Helseth viste hvem som er å regne med under finalen, guttene gikk hen og tok seieren i semifinalen, etter en strålende siste 500. Det er bare å glede seg til i morgen!

Norges første A-finale i mesterskapet sto NSR roeren Anna Sture og Hanna Inntjore (KRK) for, jentene stilte i bane en i dame toer, etter en noe rolig start kom de tilbake siste 1000m, og kom til slutt på 5 plass en luftkasse bak frankrike. Dette er en strålende prestasjon etter lite tid i båt sammen, og for Anna, lite tid med en åre. Hva kan vi håpe på neste år?

 

Det er live streaming fra banen, så ta en titt på world rowing sin hjemme side i morgen:

Startlisten for søndag finner du her.

En oppsumering av lørdagens resultater finner du her.


Dag tre i plovdiv – “the emotional roller coaster”

Som tittelen hinter til så har den ivrige rosupporer spilt på alle strengende man har. Dagen startet med en deilig finale plass til Anna Een Sture og Hanna Inntjore, de skal komme med et snik angrep fra bane en i finalen på lørdag kl 1600.

En liten kommentar fra en av hovedpersonene: “Hanna og jeg er storfornøyde! vi ga ikke alt i dagens oppsamling, da vi var bombesikre eller hvertfall helt bestemte på at vi hadde en plass i A finalen. De franske jentene fikk kanskje litt selvtillit etter å ha slått oss idag, men etter forsøksløpet på torsdag, vet vi at vi kan slå dem! og kanskje flere…? Kort sagt, morgendagen blir spennende!”

 

Videre så tok Oscar Helvig og Martin Helseth seg enkelt videre til A/B semifinale, den går lørdag kl 10:30. Redaksjonen har tro på A-finale.

Så dagens lille nedtur var Patrick og Petter sitt race, de kvalifiserte seg direkte til kvartfinalen fra heatet, og redaksjonen var optemistiske før løpet, men det gikk ikke veien. Patrick sa at de var kanskje litt passive ut fra start, de tre lagene i tet fikk en liten luke inn i siste 500m. Guttene spurtet med det de hadde, men var akkuratt litt for sent i mål. Petter har slitt med ryggen i år, og fikk en trykk i kvartfinalen, så får se hva som skjer under C/D semifinalen lørdag kl 0850.

Sara Hegge i sin C-finale ror lørdag 08:45.

 

Det har vært flere andre nordmenn i aksjon idag, vil du ha en oppsummering av resultatene ta en titt her.

Start liste for lørdagen finnes også her.

Løpene kan følges som vanlig via Worldrowing sin live tracker.

Det påsåts også at løpene kan sees via denne linken, dog det er avhengig av IP adressen din, men prøv lykken her.


 

Torsdag 23.7

Da er alle lag i Plovdiv deltatt i dansen.

Vi starter med den minste båten, Erik Solbakken fra Moss RK skulle ut å kjempe i BM1x, han var i et tøft heat med mange sterke nasjoner. Erik var i heat 5, hvor Storbritania med OL håpet Jack Boumont stakk av med seieren, Erik kom inn på 5 plass og skal delta i oppsamlingen i morgen.

Sara Hegge hadde heatet sitt idag i BWL2x sammen med Agnes Karlseng. Jentene hang med lenge, men fikk det litt tøft på slutten og skal ro oppsamling i morgen mot andre sterke lag hvor de 3 beste går videre til A/B semifinale. Følg med i morgen kl 10:05 norsk tid.

 

Så var det Oscar Helvig sin tur i BM2x, de stilte mot to sterke lag fra Ungarn og Nederland, de var med i kampen helt til de gjensto 250, der de tok til takke med en 3 plass og oppsamling i morgen kl 08:45. Redaksjonen er sikre på at de skal kunne gå videre til A/B semi.

 

Så var det Anna Een Sture som har funnet ut at enåret roing er morsommere en par året (helt objektiv kommentar), Anna har vært syk de siste 5 dagene med en lett forkjølelse, jentene hang godt med i hele løpet, men greide ikke å komme inn topp 2 og må gjennom oppsammlingen. Redaksjonen sin ekspert kommentator mener at et ekstra løp kan være positivt får å få kroppen i gang og får å bli endra bedre teknisk, Anna har tross alt bare rodd enåret i et par måneder! Følg oppsamlingen i morgen kl 08:15.

Herrer lettvekt 2- fra Moss og Sarpsborg rodde oppsamling idag, men fikk ikke til et godt løp og må ro C-finale på lørdag.

Så ventet til slutt herrer 4x, der er det en norsk kombinasjons båt, guttene gjorde et forsøk, men hang ikke helt med og sparte derfor litt krefter til oppsamlingen i morgen.

 

Vi du se resultat oppsummering fra torsdag så ta en titt her.


Onsdag 22.7

Ut i llden idag var først Ola Larson (Moss RK) og Jens Holm (Sarpsborg RK), dette er guttas andre U23 VM, i fjor stilte de i LM4- med Theodor Wiik fra NSR. i År halverer de laget og drar avårde i LM2-. Gutta var trukket i et tøft heat mot, Hellas, USA og Storbritania, gutta hang godt med første 1000m, men så ble det tungt, og de må ro oppsamling i morgen, men mulighetene er store for videre avansement.

 

Petter og Patrick var også ute i ilden en liten time senere i LM2x, der var de i det klart tøffeste heatet, men kom seg inn på 3 plass og da direkte plass  i kvartfinale på fredag. De kjørte et jevnt løp og lå på en fin 3 plass hele veien. Mellom antidoping, BBC og Sky intervjuer så fikk vi en liten kommentar fra bauggutten: “Gikk veldig bra de første 1250, men siste 750 kan vi ro bedre. Så kan vi ha et litt jevnere løp. Men vi er veldig fornøyd. Sjette beste tid, så det er bra, men vi vet spania kan være mye raskere” 

 

På torsdag skal resten av laget ut å kjempe, først er det Anna Een Sture og Hanna Inntjore (KRK) i BW2- kl 08:30, her er det bare 12 båter med, så to beste direkte til A finale og resten til oppsamling. Jentene er i tøft heat med mange sterke nasjoner. Så kommer Oscar Helvis og Martin Helseth (AaRK) i BM2x kl 09:10, tungvekterne har store ambisjoner, men er i tøft heat mot tidligere A-finalister i denne klassen fra Ungarn.

Etter tungvekterne er det Sara Hegge og Agnes Karlseng (CR) som går av stabelen kl 11:10, i LW2x stiller 18 båter, i heatet går de 2 beste til semifinale og resten til oppsamling. Dette er en åpen klasse, så her er det mye som vil avdekkes i morgen.

 

Følg løpene live her.

 

 

 

Alle deltagerne deltok i fjorårets U23 VM og er nok ute etter å forbedre resultatet fra i fjor.

Roarenaen går nesten i sentrum av Plovdiv, banen er kjent for varmt vann, rettferdig og stille, så vi kan forvente mye god roing.

Som alltid kan informasjon hentes fra World Rowing sin hjemmeside. Trekningsliste er her.

NSR sine trofaste supportergjeng er selvfølgelig på plass da dansen dras i gang på onsdag og deres reisebrev vil bli publisert her.

4x u23 anna u23 ask u23 oscar u23 ola larsson u23 petter patrick U23 thea U23

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *