Time to say goodbye – men det er vanskelig…

Maarten takker for seg. Vår flinke, morsomme, energiske, oppfinnsomme, dyktige, tålmodige, utholdende og flotte trener hiver inn årene, fokuserer på studier og forestående reiser.

Maarten har sendt oss noen ord, og hjemmesiden legger dem ut med stor takknemlighet og adskillig beundring. Maarten har vært mannen som kan alt, også le når andre mister håret av frustasjon og stress, og på toppen av det hele har han lært seg feilfri norsk på rekordtid. Les Maartens egne ord til oss i klubben:

Å være juniortrener har vært en fantastisk opplevelse. ´Som i fantasien; utrolig, fabelaktig´ sier den norske ordboka om fantastisk. Og jeg tror at dette dekker de siste to årene ganske bra. Fra tider når det bøttet ned regn på Årungen under treningen, til administrative utfordringer i Hamburg, til praktisk kreativitet i Os, til mangel på årer, skruer, muttere, riggere og noen ganger også roere. Fra folk som kaster opp etter innsatsen, mange fine medaljer, høye topper og dype daler, tusener e-poster – ja, dette var (topp-)idrett på sitt beste. Det føltes noen ganger litt som på å jobbe på et sirkus, mens jeg samtidig var diplomat på et konsulat. Mye moro, mye glede, mye bra, men også litt merkelige sosiale sammenhenger, diplomatiske svar og en organisering hvor man måtte passe på at løvene, elefantene og tigere ikke skulle slåss med hverandre, både innenfor det store og det lille bildet. Å prøve å holde litt orden på dette fantastiske sirkuset har vært en stor ære.

Tiden har kommet for å si ´takk´. Takk for meg, for de fine opplevelser, de fine mennesker jeg har blitt kjent med, og alt som jeg fikk lov til å lære. Takk til juniorene for å gi meg både mye glede, fine dager og mine første gråe hår, takk til styret for alt støtte jeg har fått, takk til norsk roing for tilliten i meg, takk til Markus for å være ´matchmaker´ mellom NSR og meg, takk til alle fine venner jeg har fått gjennom systemet, og en ekstra stor takk til familie Myhrer, som har alltid strekt seg ufattelig langt for å sørge for at ting gikk rundt. Fra Runa på nettsiden, til Lars på vennskapelig, fysio- og rådgivingsnivå til verdens beste sjef Tor-Geir som var der alltid: både i tider av stress og i tider av glede.

På tider var jeg bedre kjent som ´han nederlender´. Forhåpentligvis har jeg Oslo Juniorrokrets, NSR sin Teoriboka, Rekrutteringsplanen og Nybegynnerskolen som min signatur framfor min nasjonalitet. Jeg håper at alt dette fortsetter til langt etter min tid i Norge. Dette har vært noe jeg har hatt stor tro på å kunne løfte NSR og norsk roing til et høyere trinn. Men jeg forsvinner ikke helt ennå, jeg har noen måneder igjen i Norge. Men før jeg flytter tilbake til Nederland i juni, reiser jeg til Tanzania i to måneder på feltarbeid som skal være grunnlaget til min bacheloroppgave. Jeg stikker nok inn en tur på en regatta, en liten leir eller en trening. Det tar nok litt tid før man slipper gode vaner fulstendig.

Tusen takk for nå, og vi sees!

Maarten

Vi takker Maarten for fantastisk innsats i to år – langt utover det han har fått lønn for – vi sender våre aller beste ønsker for prosjekter fremover, og takker i bøtter og spann!

 

One reply on “Time to say goodbye – men det er vanskelig…

  • Hans-Jørgen Arvesen

    Maarten – du tar, som vanlig roing, på kornet i din oppsummering – mange gleder og en del frustrasjoner som man kan vokse videre på og le litt av i ettertid. NSR kan ikke annet enn takke deg for 2 fantastiske år. Sjelden har vi opplevet en som kommer inn i klubben og raskt blir en uvurderlig medarbeider, og samtidig populær og initiativrik. Du har virkelig satt spor etter deg som vi kommer til å ha glede av i fremtiden. Teoriboken var jo et stykke arbeid som det bare er å ta av seg hatten for. Like viktig blir det vi har lært av ditt initiativ på rekrutteringsfronten, hvor vi virkelig har begynt tenke nytt etter dine tanker.

    Takk for tiden du har vært hos oss – håper vi får se deg fremover også om ikke annet så håper vi du kommer på besøk.

    Mange roer-hilsner fra Hans-Jørgen på vegne av alle i NSR

    Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *