Påskesamling – i tekst!

Mmmm i skrivende stund nytes det en plate melkesjokolade og en kopp te etter den berømte Påskejakten! Svaret på spørsmålet alle stilte til lunsj; har Petter funnet sitt påskegodt enda? Ja, han fant det nettopp i vinduskarmen i jentegarderoben.

Mye har skjedd de siste dagene. For det første har den årlige NSRs Easter Sprint Championships vært arrangert. Distansen var som vanlig 250m og båtklassen dobbel med en miks av jenter, gutter, juniorer og u23. To og to båter racer hverandre og det er et slags knock out-system. Den som vinner går videre. Første race var særdeles spennende, hvert fall i ettertid da det viste seg at båten med Bente og Andreas ble vinnerne til slutt. For i dette løpet var Edvart og Mathilde (innslag fra KR) bare noen cm fra å vinne duellen mot Bente og Andreas. Men NESC er hardt; andreplass er første taper. Premien var noe alle trenger etter en hard dag på vannet; mengder av sjokolade!

At det har skjedd mye var kanskje litt å ta i, men vi har i hvert fall rodd minst åtte økter siden forrige oppdatering. Inkludert i disse timene har vi hatt flere seriøse intervaller. Hver intervall minner om regatta der alle blir inndelt i baner. Ofte er det en slags jaktstart der de raskeste båtene skal ta igjen de som har fått forsprang. Vi som har fått forspranget prøver febrilsk å holde båtene bak oss, men de kommer fryktelig fort og man må bare prøve å bite seg fast! Det er mye sidevind på ettermiddagene, men i går fikk vi noen fine 2000m med taktøkning hver 500m. I dag er det én spennende 2000m som venter, og den skal være maks! Dette blir selvfølgelig etter The Boat Race i ettermiddag. Hvem heier du på?

God påske!

 

Da begynner det å nærme seg en uke siden vi kom til Lago di Pusiano i Italia. Rett over 20 seniorer og juniorer fra NSR og fem fra Kristiansand Roklub er jevnlig på båtplassen. Juniorene veksler hyppig mellom større og mindre lagbåter, og noen får også prøve seg i singel – og med det har vi hatt to skikkelige velt! Det skal sies at da winning technologies sin ”praktiske” clip-on-clip-off rigger plutselig forsvant, var det lite Hanna Petersen kunne gjøre, annet enn å havne i vannet. Det var ingen misunnelse i gruppen, da vannet kan måle seg med Årungen når det gjelder alger og annet dritt (rett og slett). Allikevel er det mange som fisker her. De tre junior b-guttene har faktisk tatt med både fluestenger. Kanskje får dere et lite fiskeinnslag etter hvert.

Seniorene er som regel i faste kombinasjoner. Markus (masse navn) Holmemo og Hallvard Bjørkelund sanker kilometer i toer og Patrick Sture i singel. Petter Svingen veksler litt mellom singel og dobbel med Oscar Sødal (KR). De tre sistnevnte og toeren med Hanna Inntjore og Anna Sture gjør seg samtidig klar for en tidlig start på racesesongen, da de skal delta på Memorial Paolo D Aloja i Piediluco 1.-3. april. Dette er en internasjonal regatta der alt fra senior til juniorer deltar. Regattaen blir ofte brukt som kvalifikasjonsregatta for de italienske roerne til sesongens viktige mesterskap. Vi har hørt rykter om at til og med canadiere tar turen dit. Det blir spennende!

Sommeren virker å nærme seg her i Italia. Dress coden er som regel rodrakt og t-skjorte, fregnene blir tettere og tettere og det er nesten ikke nødvendig med sokker i sandalene. Vi har fått installert et lite møblement på takterrassen hvor vi nyter en croissant og kaffe i sola, i ny og ned (minst en gang per dag). Livet er rett og slett velig digg for oss roere i Italia. Spesielt nå som sår og blemmer har begynt å gro!

I dag har juniorene en velfortjent halv dag og får noen timer i Como. Det er deilig å få lit avveksling, og fint å kunne se noe av Italia når man først er her.

Stay tuned for oppdateringer ang fisking, Como og mye mer!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *