NSR og Kristiansand i Piediluco – søndag

En skal tidlig krøkes – det er tid for sesongens første regatta!

Etter en veldig tøff dag var det igjen tid for ny innveiing og nytt forsøk lørdag ettermiddag. Petter og Oskar startet i første heat mot Portugal, Slovakia, Spania og Nederland. Kun de to første båtene gikk videre. Etter 2000m med hard kjemping måtte guttene innse et finalen var utenfor rekkevidde.

Anne merket at hun ikke har fått inn fartstreningen man trenger til sesongen enda, men gjorde et godt løp i det harde feltet. Dette i seg selv er jo bra fartstrening for sesongen som kommer.

Patrick begynte å kjenne seg rett sliten etter to harde løp. I forsøket var det igjen hardt om førsteplassen og dermed en bane i finalen. Galano fra Italia var litt raskere, mot slutten var det altså duellen mellom Patrick og tredjemann som ble riktig så spennende. Vår mann kom i mål nesten sekundet foran. Med det kvalifierte han seg til B finalen på tidelssekundet. kl 0935 idag, må han skvise ut det siste han har i B finalen. Lykke til!

Fredag kveld rodde Petter og Patrick inn til seier i hvert sitt heat. Guttene sparte ikke på mye, men var bevisst over noen endringer som ville gjøre dem enda raskere i finalen lørdag. Oskar og Anne rodde gode løp, men heatene var for tøffe for finaleplass.

I finalen LM1x stilte det flere meritterte stjerner til start. Veteranen Marcello Miani er faktisk mannen bak verdensrekorden i klassen på 06,46.37. En annen herre Lorenze Galano, tilte i samme event som Patrick og Petter i u23VM 2015, nemlig LM2x. Der tok han bronse.

Redaktøren har ikke vært i kontakt med guttene, men utifra tallene kan det virke som om Patrick hadde en god start på løpet. Ved passering av 1000m var han 5-6 sekunder bak Miani, som ledet. Det var nok til en foreløpig 4. plass foran Galano. Andre tusenmeter er det derimot Petter, av de to norske som setter opp farten. Petter brukte ca 3min 50sek , mens Patrick har brukt 3min 53sek. Galano rodde forbi Patrick og kom i mål 5 sekunder foran. Det ble tilslutt 5. og 6. plass for guttene fra nord.

Dagen er enda ikke over. Anne og Patrick skal på ny ut i singlene sine, og kjempe om en plass i morgendagens finale. Petter og Oskar bytter til dobbel. Og spenningen fortsetter!

En gruppe på tre lettvektsgutter; Petter Svingen, Patrick Sture og Oscar Sødal (KR) og Anne Rodal, med coach Janis Gailis (KR) har kommet frem til Piediluco. Denne helgen arrangeres det Memoraíal Paolo D’Aloja, en velkjent internasjonal regatta. Mange lag fra Europa stiller, spesielt mange italienere selvfølgelig. Men også roere fra utenfor Europas grenser tar turen.

Alle guttene stiller i singel lettvekt første dag.  Forsøkene er fredag kveld og eventuell finale er kl9.40 lørdag. 25 lag stiller foreløpig til start. Det er flest Italienere, men i tillegg til Norge er Finland og Portugal godt representert.

Anne stiller  i singel i damer åpen klasse. Her gjelder også finalen fredag ettermiddag, før en evt finale kl10.10 lørdag. Her er det spesielt mange egyptere, israelere, italienere og ukrainere. 22 lag stiller til start.

Lørdag kveld er det nytt forsøk for Patrick og Anne i singel. Oscar og Petter setter seg derimot sammen i dobbel til forsøk.

Konkurransen er spådd å være hard, så dette blir spennende! Lykke til lads and lassie!