Holland Beker

Roerne har fordøyd helgen og kommet frem til at det ble en del gode resultater for NSR. Først og fremst vant Jonas Juel JM1x med god margin! Jonas hadde de beste tidene etter forsøk og kvartfinale med flere sekunder. I finalen styrtet gutten ut fra start raskere enn noen annen. Etter de første 500m var han nesten seks sekunder foran nestemann. Han holdt tempoet oppe og økte dermed ledelsen med et par sekunder ved hver måling. Han var klart først i mål! Nestemann fra Willem krysset mållinjen over tolv sekunder senere.

Tidligere på dagen rodde Andreas Clifford et solid løp i sin finale i JM1x. Han var midt i feltet fra starten av og resten av løpet handlet om å riste av seg gutten fra Spaarne. De veklset hele tiden mellom 4. og 5. plassen, men Andreas bet tennene sammen og spurtet ifra han de siste 500m.

Markus (masse navn) Holmemo og Hallvard Bjørkelund startet dagen med å vinne forsøket sitt. Da får man velge bane, og da velger man gjerne nærmest 1. Det er der det går raskest i motvindforholdene som var. Guttene valgte bane 1. De var relativt trege ut fra start og havnet litt bakpå etter første 500m. De neste seksti takene ble brukt til å hente ned forspranget de andre hadde, men fra 1000m fikk de virkelig fart på sakene. De tok igjen både 5. plassen og 4. plassen. Senere fortalte Hallvard at den norske dobbelen med Bjørn Jostein Singstad og Håkon Grepperud ventet rett utenfor banen deres ved 1000m. Da de brølte navnene deres var det for det første som om de satt i båten med dem og for det andre tok de roingen til et helt annet nivå. Det kan man fint se på mellomtidene på resultatlisten! Guttene fortsatte tempoet og kom klart inn til tredjeplass!

Skjermbilde 2016-06-07 kl. 09.51.48

Sjekk økning siste 1000m!

Sara Hegge overrasket seg selv med plass i finalen i senior LW1x etter forsøket på morgenkvisten. Målet i finalen var å slå briten fra Brookes University, som hun hadde luktet på gjennom hele forsøket. Starten gikk ikke helt som den skulle og det ble noen tunge sekunder opp til briten etter 500m. Det ble en hard kamp i motvinden, men Sara avsluttet med den nest raskeste 500m. Jenta fra Brookes får la vente på seg til neste gang!

Sara Juel og Rebekka Bugge (Moss) møtte et hardt felt i sitt forsøk i senior W2x. Fire nederlandske landslagsbåter, Hviterussland og New Zealand tok plassene i finalen.

Anna Sture og Hanna Inntjore møtte de samme britene som dagen før i W2-. Britene fikk et kort forsprang etter 500m som holdt seg mer eller mindre rundt 2 sekunder. fra 500m til 1000m matchet de farten til britene, og bittelitt til. Neste etappe var det derimot britene som sparket fra. Jentene fikk det ikke helt til å stemme, så en hemningsløs spurt uteble. Britene var i mål 2,6 sek foran, men da var marginen i hvertfall halvert fra dagen før!

Patrick Sture rodde også i senior på søndagen. Irakeren som slo Patrick i u23 LM1x dagen før rodde også her, og det ble en heftig duell mellom dem mot slutten av både forsøket og finalen. Svenske Mattias Johansson fra Falkenberg RK på første og briten Sam Mottram fra Leander Club på andre fikk et lite forsprang på resten av feltet, men Patrick bet seg på. En liten periode befant han seg litt alene mellom to grupper. Men irakeren Mohammed Ryad Alkhalafaji lot han ikke bli komfortabel. Siste tusen tok han opp tempoet betraktelig, og siste 500m var mye raskere enn noen annen! Patrick rodde selv hele 5 sekunder raskere siste 500m enn tredje, men irakeren senket splitten med hele 7! Ingen av kjøtt og blod på land eller vann kunne skille mellom baugballene i mål, men teknologien er skjønn. Patrick var i mål en hundredel før sin Alkhalafaji!

Petter Svingen i LM4x var spent på nytt løp etter et veldig godt gjennomført race dagen før. Dessverre gikk ting galt, mye svinging og andre ting gjorde at guttene falt litt ut av det og ikke klarte å finne sammen igjen. De var dypt skuffet da de kom på land. Neste regatta får de ganske sikkert vist en sterkere side, og det skal det skrives langt om! Lykke til!

Resultater

Se løpene igjen

Vi er på plass i Amsterdam! NSR og Norges Roforbunds utviklingslag ror Holland Beker i helgen. Vi ror på den berømte Bosbaan, der det ryktes at du kan ro svinaktig fort eller ikke, avhengig av hvilken bane du ligger i. OG selvfølgelig kommer det jo an på hvor kapabel du er i utgangspunktet!

Holland Beker er en tradisjonsrik regatta og arrangeres for 123. gang. Majoriteten vil nok være nedlendere, men verdensmesterne Mahe Drysdale og Emma Twigg fra NZ har blitt observert!

Norge har roere i mange båtklasser – for lette og tunge, mange og få.

Søndag:

Markus og Hallvard vant forsøksheatet sitt tidligere i dag. Finalen går kl13.36. På lørdagen var det en nervepirrende innspurt i forsøket der tre båter slåss om 2. og 3. plassen, og dermed en plass i finalen. De kom inn på samme sekund, og det var Molesey BC og NSR som tok plassene. Guttene er selv ikke fornøyd med finaleløpet, men de slo Molesey BC med god margin.

Sara Juel rodde i dobbel med Rebekka Bugge i W2x. Det er hard konkurranse der flere seniorlandslag stiller. De kom dessverre ikke videre til finalen.

Sara Hegge ror LW1x idet dette skrives. Feltet er jevnt fordelt etter 500m med ca ett sekunds margin mellom alle båtene. Sara ligger fint på tredje. Ved tusen meter har hun fire sekunder på 4. plassen, som er Norge 1 med Maia Lund. Slik fortsetter det inn til mål. Sara kom inn til 3.plass og er dermed videre til finalen kl 14.24.

Patrick Sture ror forsøk LM1x kl 10.30. Han møter flere båter fra gårsdagens u23 LM1x der Patrick kom inn til 3.plass i finalen, bak Irak og GB. Mannen fra Irak er altså lettvekter under 23 år, men har kvalifisert seg til OL i Rio i tungvekt singel. Patrick møter han i dagens forsøk også, der kun 1. og 2. plassen går videre til A finalen.

Anna Sture og Hanna Inntjore fikk kjørt seg på lørdagen. i u23 W2- ble det klar seier, mens i senior ble det en kamp frem til siste tak. Idag har de en ny sjanse til å slå den britiske båten, som tok gullet foran de norske jentene. Finalen går kl13.30.

13312716_675669802572552_3987578730058521500_n

Petter Svingen og guttene i LM4x hadde en spenstig tur over banen. Britene er i verdensklasse og rodde i mål med noen sekunder ned til neste. Men kampen og tredjeplassen var intens mellom Norge og sveriges Falkenberg; 4 tideler skilte lagene i mål. Idag er de sultne på hevn, du kan se dem ta svenskene kl 14.36.

NM 2015 Stavanger (19)

Sara Juel er først ut av roerne i rødt og ror u23 singel. Hun og Norways The Helseth har kommet i hvert sitt heat. Sara ror heat 2 kl 08.55. Hun må slå minst en båt for å ro finalen kl14.20. Dette er første internasjonale løp for Sara som u23 roer og vi følger spent med!

NM 2015 Stavanger (5)

Sara Hegge ror kort etter, sammen med Maia Lund (Bergens) i BLW2x kl 0900. Det stiller syv lag i denne u23 klassen. Første to båter går til A finalen, i tillegg til den raskeste 3.plassen fra de to heatene. På søndag ror Sara i LW1x.

IMG_5943

Patrick Sture holder seg lett og fin i singelsculler. Det er syv båter i BLM1x og akkurat nok til finale. Her gjelder det samme som hos BLW2x, de første to båtene går til finalen, samt raskeste 3.plass fra de to heatene. Flere nasjonaliteter krydrer opp eventen. Finalen er kl14.25.

12919759_1155652564453751_7284554612211488141_n

Anna Sture og Hanna Inntjore ønsker mest mulig raceerfaring, derfor har de valgt å stille i både senior og u23 W2- på lørdagen. Forsøk i senior er kl 0940 der to båter skal ut. I u23 er det (heldigvis) ikke forsøk, finalen går kl 13.30. En eventuell finale i senior blir kl 14.45. Det blir nok av tak å ro!

Markus og Hallvard

Markus (masse navn) Holmemo og Hallvard Bjørkelund vil møte en god miks av briter og nedlendere i helgen. Forsøket på lørdag går kl 0945 , det er to fulle heat så de tre første i hvert heat går videre.

Stokkavannet 2016 (2)

Jonas Juel og Andreas Clifford er de eneste juniorene på tur denne gangen. Begge stiller i JM1x som er klassen med flest påmeldte. 29 gutter kjemper om seieren. Forsøket er kl 11.09 for Jonas og kl 11.15 for Andreas. Det er fem i hvert av heatene og fire går videre til kvartfinale senere på dagen. Derifra går første tre til semifinalen søndag og så til finaler.

10422028_10152785269401828_3689811700112979709_n

Oscar Helvig har børstet støv av singelsculleren for anledningen. Han møter Kris Cato Tohn (Sandefjord) og fire nedlendere i forsøket kl 11.57. Elite senior singelsculler eventene går over to dager. Forsøk og eventuelt oppsamling (kl 17.24) går lørdag, mens semifinale (kl11.40) og finale er på søndagen . Det er mer enn ære som står på spill; vinnerpoten er på mange tusen euro!

Stokkavannet 2016 (11)

Petter Svingen stiller i LM4x i norgesdrakt. Laget er i en pågående seleksjonsprosess mot u23VM. De ror kl 1600 og møter svensker, briter, nedlendere, portugisere og en annen norsk båt i sin finale.

For mer historie eller informasjon om regattaen anbefales det å sjekke ut hjemmesiden her. Der finner du også live tracker så du kan følge med på alle kjente og nære.