NM i romaskin – resultater!

(Ånei) nå er det tid for årets romaskinmesterskap!

De fleste av oss har kommet til hektene igjen etter tidenes kraftanstrengelse på lørdag.

Lisa Byberg startet dagen med bronse i DjrC med Ella Hegge like etter inn på 5.plass. Det er første gangen jentene deltar i innendørs-NM, og etter smilet å bedømme var opplevelsen god! Hos guttene vant Fredrik Bergesen med god margin til de andre. Sølvet gikk også til en i rødt, nemlig Trygve Bye Løken! Videre på 8.plass finner vi Alexander Tindlund, 11.plass Tharald Gjelsten og 27.plass Emil Haavind. Både guttene og jentene rodde 1000m.

I jrB var det svært tett mellom NSRs Sara Sverdrup-Thygeson, Tønsberg Rk og Aalesunds Rk. Etter 2000m var det faktisk bare en tidel som skilte jenta fra Tønsberg og Sara. Det ble en 8. plass til Sara, og en 14.plass til Kamille Breivik. Det er morsomt å se at antallet jenter i jrb har blitt over ti på innendørs; for få år tilbake kunne det fort bare vært fire! Hos guttene var det som vanlig mange flere, 36 stilte til start (!) og mange bar en hvit stripe over brystet. Hugo Haavind var best av lagkameratene med en 12.plass, Kristian Lorentzen inn til 19., Oscar Wohlfahrt inn på 22.plass, Benjamin Hugenschmidt 24. etterfulgt av Nicolai Fongaard på 25. Så finner vi Petter Arnøy på 31. Her finner vi mange debutanter, spennende å se om konkurranseånden nå virkelig tennes!

Jentene i jrA rodde jevnt med hverandre. Det ble en liten battle mellom Hanna Petersen og Rebekka Aanderaa om 13.plassen. Til slutt skilte det 4 tideler mellom dem, der Hanna vant duellen. Noen sekunder etter krysset Hedda Dagestad-Larsen mål. Sam Lorgen var best av de rødkledte med 06:51,3 som holdt til 10. plass. Andreas Clifford like etter på 11.plass. Andreas nærmet seg pers og ser positivt på treningen fremover. Her var det tett om plassene, mindre enn et sekund etter og to plasseringer finner vi Kristian Søhr. Edvard Mysen snek seg akkurat foran ronorges kjendis Sander Nilsen fra Tønsberg Rk.

Plutselig var det tid for seniorene. Lettvekteren Patrick Sture ble plassert ved siden av tidligere sparringspartner og NSRs adoptiv-roer Jens Holm. Det ble spådd en het kamp, da det kun skilte et lite sekund mellom guttene i forrige testuke. Patrick med 06:18 og Jens med 06:19. Vinterlettvektsgrensen er 75kg. De første sekundene var det jevnt mellom guttene, som tok teten ganske fort. Etter noen hundre meter tok derimot Jens ledelsen med en margin på 20m. Avstanden holdt seg rundt der, før det mot slutten ble litt tyngre for Patrick igjen og Jens kanskje kan ha økt.. Ledelsen økte. Patrick prøver å skyve godt med beina, men det er så innmari tungt allerede etter 700m. Jens går i mål på tiden 06:22,3, Patrick inn til sølv med 06:28,2 og Haldens Rk tar bronse med 06:30,9. Patrick sier han nå har slått opp med innendørs-NM, siden de to aldri virker å ha en fin opplevelse sammen.

I u23 for damer stilte Emilie Helvig opp. Emilie har økt treningsmengden betraktelig, men har savnet å se forbedring på 2k tidligere i vinter. Lørdag fikk hun i pose og sekk, vil jeg si, da hun perset med 10 sek! Tiden ble 07:44,0 og var best i u23-feltet!

Noen minutter senere var det senior damer som dro i pinnene. Marianne Madsen fra CR ledet fra start til slutt, med Thea Helseth (Aalesunds Rk) rett bak. Kampen om fjerdeplassen bak Eli Dimmen, var mellom Aalesunds (igjen!) Jenny Rørvik og NSRs Anna Sture. Litt overraskende tok Anna ledelsen i starten, men de siste 600m hadde Jenny et girskifte som var umulig å følge opp. Det ble 5.plass og en bitteliten pers på Anna.

I HS var det 28 til start. I første heat rodde Nito Simonsen. Det var en sterk start på det hele, men søren så vondt det må ha vært siste 500m. Men som Rocky the legend sier, it aint over til its over. Nito kjempet seg gjennom de siste meterne med armer og rygg. Peder Strand befant seg i neste heat. For to år siden banket han inn  06:10, kunne han slå det i år? Det var en offensiv start her også, men det så ganske kontrollert ut helt til siste 500m og litt forbi. De siste 300m gikk ikke tempoet særlig opp, men han holdt koken. Det ble lite bein mot slutten på denne karen også, men han holdt den vifte gående med høy frekvens. Peders tid ble 6:14,8 og Nito gikk inn på 06:16,1. I forkant av mesterskapet lurte jo alle på om disse to kunne hamle opp med eliten, så jeg bare nevner at Peder endte på samme sekund som landslagsroer Hoff. Pretty fly!

Oscar Helvig i siste heatet så ut til å være veldig avslappet de første tre delene av reisen. Etterhvert begynte han å svette litt og det var vel tegnet på at det begynte å tære på. Oscar holdt et veldig jevnt løp med noen heftige tak mot slutten. Det ble 5. plass og 06:05,1, ikke helt tiden han hadde håpet på, men sånn er vel tendensen på NM i romaskin? Kris Cato Tohn (Sandefjord Rk) var alene i ledelsen fra start til slutt. Tiden ble 05:53,6, etterfulgt av Martin Helseth (Aalesunds Rk) med 05:57,6 og NTNUIer Ivar Oftedal på 05:59,3.

Guttene i stafett i jrC tok endelig et GULL med hjem og det med en småfrekk margin. 15 sekunder før sølvet kunne gutta starte jubelen! Og jammen ble det ikke bronse i stafetten for guttene i jrb også! Grattis alle mann!

2017 NM Ergo Resultater

 

Vi har fått inn noen raske bilder fra publikum – det er bare å sende inn flere!

 

 

NM vinnere 1901 – 2017 ergo

I år ror vi i Rykkinnhallen ved Bærums verk. Roere og ikke-roere fra 12 til 74 år deltar på dette todagers-mesterskapet. Bærum Rk som i år fyller 100år er arrangør.

NSR stiller med relativt stor gjeng – hvertfall større enn ifjor si (da bare en deltok..)! De fleste fra u23-gjengen er med, jenter og gutter i jrC, jrB og jrA er meldt på, og ikke minst ryktes det om at Peder Strand og Nito Simonsen prøver seg , kan de menge seg med eliten? Det er jo det store spørsmålet før det hele starter imorgen.

Vi grugleder oss og lader opp med karbiser.

May the odds be ever in you favor!

Trekningsliste 

One reply on “NM i romaskin – resultater!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *