Rohistorie tatt vare på!

Ormsund Roklub har tatt et fantastisk initiativ – de har gjort alle sine årbøker og jubileumsårbøker tilgjengelig for alle. De har jobbet med Nasjonalbiblioteket og Kulturrådet. Nå er jobben gjort!

De vil jobbe videre med digitalt museum og legge ut flere bilder og medaljesamlinger, samt annet historisk materiale. Videre skal historien om Malmøen Roklub og hvordan båter/årer ble kjøpt og skipet til Sandefjord som dannet grunnlaget for denne roklubben fortelles. Og det passer bra – Sandefjord Roklubb er jo 100 år iår! Og alt kan finnes på www.nb.no. Søk Ormsund Roklub.

Gratulerer med en strålende jobb – kanskje Ormsund kunne fortelle mer om hvordan dette er gjort, slik andre også kan ta vare på historien!

3 replies on “Rohistorie tatt vare på!

  • Per Ulrikson, sekretær i Ormsund Roklub

    Digitalisering av årbøker og jubileumsbøker (forts.): Når en søker på Ormsund Roklub på Nasjonalbibliotekets nettside, følger det også med en annen bok som også har interesse for Ormsunds tidlige historie: Norske studenters roklub gjennom 25 aar : 1897-1922. Men den har dessverre begrenset tilgjengelighet. Skulle gjerne ha tilgang til den, dersom det kan ordnes.

    Svar
  • Per Ulrikson, sekretær i Ormsund Roklub

    Digitalisering av årbøker og jubileumsbøker : (Første del av min kommentar ser ut til å ha forsvunnet.) Vår formann – Per Giltvedt – har vært den drivende kraften i å få vårt historiske materiale digitalisert. Ett eksemplar av alle årbøker og jubileumsbøker ble sendt til Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana (kontaktperson: Mona Løkås ). De nyeste årbøkene er blitt sendt som Word-filer. Nå blir alt tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettside – http://www.nb.no – når en søker på Ormsund Roklub.

    Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *