Stokkavannet

Vi er på plass i Stavanger.

Deltakelsen på årets Stokkavannsregatta er noe laber i år grunnet eksamenstid, EM osv. Det var ekstra tydelig i DS1x, der det var både a og b finale forrige regatta var det idag bare fire til start. Sara Juel var en, Maja Aspenes fra Horten, Karoling Skagestad fra Fana og Andrea Alvborn fra CR var de andre. Skagestad tok fort ledelsen og rodde lett og fint fra start til mål. Sara som har prøvd å hente seg inn fra forkjølelse denne uken opplevde at hun ikke var helt i form. “En slags 90% følelse hele veien” forteller hun. Da Sara og jentene rodde var det rett smukke forhold her på Stokka. Like etter hoppet Sara i dobbel med Maja. Her var det kun en annen båt og det var CR. Det ble klar seier til Sara og Maja.

I a finalen i HS1x stilte både Petter Tufte og junioren Jonas Juel til start. Til tusen var det jevnt mellom Erling Øyasæter, Petter Tufte og Jonas Juel. Herifra bestemte Erling seg for å vinne, noe han til slutt gjorde. Kampen om andreplassen var spennende, men mot slutten hadde unge Juel en halv båtlengde på Tufte, og slik ble det også i mål. Adrian Lindgren, Truls Aamodt og Arne Olsen  kom et godt stykke bak disse tre.

Petter Tufte slo seg sammen med vinneren av HS1x, Erling Øyasæter i dobbel. Det ble en fin miks av toere med NSRs Theodor Wiik og Oskar Sødal fra Kristiansand Rk og andre dobler. Det var u23 dobbelen med Adrian Lindgren (Tønsberg Rk) og Arne Hadler Olsen (Os Rk) som tok ledelsen foran toerne og Petter T. Theodor og Oskar hadde også en rask start mot dobblene. Begge dobbelene fikk naturlig nok en god margin på toeren, men i mål var prognosetidene nokså like mellom den seirende u23 dobbelen og toeren med Theo og Oskar.

Andreas, Kristian, Sam og Petter fikk ikke løpet de har jobbet for idag. Det var i deres løp man så hvor mye bølger som hadde bygget seg opp i en stadig sterkere motvind. Forholdene var krevende og det kan se ut som de andre båtene taklet det litt bedre. CR var først i mål, deretter Bærum og så NSR. HjA 4- inngår i uttak til nordisk åtter. NSR må ta gull eller sølv imorgen, søndag for å være i åtteren. De har hatt en litt trøblete periode med Kristian som har slitt med senebetennelse i begge knær. Morgendagen blir svært spennende! Vi krysser fingre og tær.

Anna Sture hadde mange runder med (litt desperat) svetting før hun endelig fikk se 59.0 kg på vekten. To croissanter og masse brunost senere stilte hun til start mot Bergens Rks Maia Lund og Oda Madland fra Kristiansand Rk. Starten var alt annet enn rask, det handlet mer om å komme seg inn i banen igjen de første 250m. De andre jentene tok en god ledelse på Anna. Bølgene slo over skuldrene og det ble aldri mer enn ett greit tak før man ble avbrutt. De andre fikk det plutselig tungt etter 1000m, men da startet det for Anna. Hun kom snikende forbi fra siden og tok ledelsen. Det ble seier etter nesten 10 minutter på slagmarken.

Jonas Juel rodde så dobbel med Lars Benske. Her gikk det unna, selv i tung motvind. De tok enkelt og greit seieren med en hårreisende margin til neste båt. jrEM-dobbelen kom langt bak i feltet, årsaken er uvisst.

Det ble en hyggelig medaljeutdeling og påfølgende middag i roklubben.

Stokka viser seg på sitt aller beste idag. Dagen startet med forsøk for Jonas Juel og Petter Tufte i HS1x. Begge er videre til A finalen. Været er strålende med sol og sikkert 20 grader, og vannet er foreløpig flatt. Helt fantastisk sommerdag her i vest altså!

Vi er en liten tropp på rundt 13 stykker. Andreas Clifford, Kristian Søhr, Sam Lorgen og Petter Arnøy ror firer begge dager, Camille Breivik, Hanna Pettersen, Rebekka Aanderaa og Sara Sverderup-Thygeson ror dobler og dobbeltfirer. Jonas Juel ror singel og dobbel, en dag med Lars Benske (FR) og en dag med Andreas. Seniorene Petter Tufte og Sara Juel ror både singel og dobbel, mens Anna Sture holder seg til lettvekt singel begge dager.

Bilder, live stream og startliste finner du på Stavanger Roklubs hjemmeside

One reply on “Stokkavannet

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *