Coastal NM

Lørdag 16 september ble det for første gang arrangert NM i coastalroing. Det var dermed et ikke så lite historisk sus over Lysakerfjorden der mesterskapet ble arrangert.

Fra NSR stilte Halvor Bergan og Jens Petter Koren i 2x i klassen for de over 50 år, men Jonas Juel og undertegnede stilte i klassen for de under 50. Men det ville absolutt vært plass til flere båter fra NSR.

Coastalroing har vokst frem de siste årene som en ny gren og kanskje spesielt i Italia og deler av Frankrike er det blitt veldig populært. Coastal praktiseres i store flatbunnede båter med begrenset fartspotensial, men god svinradius og evne til å surfe på bølger. Regattadistansen var 6 km og regattareglementet har mye til felles med seiling (flyvende start på signal, runding av bøyer osv…).

I NSR-båten for de under 50 satt det altså to coastal nybegynnere og erfaringene etter ett løp kan oppsummeres på følgende måte:

  • Starten er viktig og den er ikke så lett å få til. Vårt forsøk på flyvende start endte med at vi lå 3-4 lengder bak resten av feltet.
  • Retning er viktig. Man skal runde 4 bøyer 2 ganger og avstanden mellom noen av bøyene var sikker opp mot en 1km. Det sier seg selv at det er lett å tape mye hvis man ror sikk sakk. Også her har vi nok mye å gå på. Vi siktet blant annet på feil bøye under først legg noe som kunne blitt fatalt hvis det ikke var blitt oppdaget i siste liten
  • Runding av bøyer er viktig. Her prøvde vi mye forskjellig. Blant annet å runde tett ved bøyen ved å sette i. Vi tror likevel at bøyerunding med litt god klaring og uten å stoppe båten kanskje er det beste.

Men alle disse nybegynnerfeilene ble heldigvis oppveiet av at Jonas har en bra motor.  Takket være det reddet vi oss inn til det som etter hvert ble en ganske komfortabel seier. Dette til tross for at stroken (meg) fikk kritikk av baugen (Jonas) for både takten (for lav) og for taklengden (for kort). Halvor og Jens Petter rodde på sin side inn til en fin andreplass etter å ha hatt litt utstyrsproblemer underveis.

Stor tatt til Kristiansand roklubb og CR for et flott arrangement i strålende solvær.

Erik Juel

Foto: Andreas Krohg Stabell og Perann Sylvia Stokke

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *