Idrett og mental helse

Worldrowing.com publiserte tidligere denne måneden en artikkel om mental helse blant toppidrettsutøvere. Forfatteren viste til nettsiden crossingthelinesport.com der dette er i fokus. Det viser seg at utøvere er like sårbare overfor psykiske problemer eller lidelser som alle andre. Spesielt når man legger opp den sporten man har satset ser man at utøveren er utsatt. Mange har lenge identifisert seg med sin idrett – utsatt andre deler av livet og ofret alt for sekundene. Mange frykter den tiden som kommer etter idrettskarrieren. Man finner også at det ofte er vanskelig å vise sine svakheter eller problemer for trenere eller lagkamerater, fordi det hele tiden er et pågående uttak.

På crossingthelinesport.com kan man lese tekster fra utøvere som selv har gått gjennom tøffe mentale perioder eller få tips til hvordan man kan løse mentalt vanskelige situasjoner. Her er noen anbefalinger:

Hvordan føles det å ikke kvalifisere til OL?

Kim Brennan (Crow) er olympisk mester i singel og blir intervjuet om betydningen av å ha studier/jobb ved siden av rokarrieren. 

“I don’t think I would have rowed past the 2008 Olympics if I didn’t have my work and study on the side,” Brennan told Crossing the Line. “As much as I loved rowing, sport can be such a rollercoaster journey. Having the leveler of study and work gave me the ability to ride out low points and better enjoy the highs.”– Kim Brennan

Om å legge opp:  DAN RICHIE: DYING TWICE

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *