Au – historien om NM i romaskin!

Det var en gang en liten gjeng rødkledte som var ute i Sarpsborg å lusket, det var nemlig tid for Norgesmesterskap i romaskin. (Uten å være for pessimistisk; Nesten uten unntak den verste dagen i året).

Som aktiv raceroer er man på en måte tvunget til å delta på denne festen, derfor er det litt inspirerende med de som kommer av fri vilje. Masterroeren fra Halvor Bergan, var nemlig første NSR roer til start. Masters ror 1000m. Det ble sølv i klassen Masters D til Bergan på 3:05,5!

I herrer junior A viser resultatlisten en stor spredning i tid mellom de 28 deltakerne, mye forskjellig skjer i den alderen der. 5 gutter representerte NSR; Sam Lorgen 6. plass, Oscar Wohlfart og Nicolai Fongaard på henholdsvis 19. og 20. Vitus Tjøm på 25. og Hugo Haavind på 28. Nesten alle rodde inn til bedre tid enn testen i uke 2 – godt jobbet! Vinneren av klassen var Håkon Vengnes fra Stavanger på tiden 6:25,2.

I damer senior ble det en særdeles tøff reise for Sara Juel og Anna Sture. Saken er under etterforskning. Hva skal til for å lykkes på denne (hersens) øvelsen? Tips tas imot nederst på siden. Jentene på pallen så ut til å mestre det godt, som vanlig. Vinneren på 6:52,7 ble Thea Helseth (Aalesunds Rk) etter en spurt som tok henne forbi Marianne Madsen (CR) på andre. Eli Dimmen (Aalesunds Rk) tok bronsen.

I herrer senior var Oscar Helvig og Petter Tufte (NTNUI/NSR) på plass. De ledende guttene holdt et voldsomt tempo. Petter var hele tiden med i kampen. Oscar var ikke langt bak ved runding av 1000m. Uten å bli for subjektiv, Oscar har en teknikk og rytme som gir uttrykk for total avslapning. Når tempoet falt litt drastisk siste 200m, kom det overraskende på – det så jo så lett ut! Teknikken var nesten uforandret selv de siste veldig tøffe hundre meterne. Petter Tufte bet tennene sammen. Han ønsket kanskje å komme et sted under 6.00.0, men det ble til slutt 06.01,7 og en sterk 4.plass. Vinneren ble Martin Helseth (Aalesunds Rk) med 5:54,2.

Herman Winther var eneste NSRer i jr C, men han klarte seg godt for det. Herman sparket godt ifra seg over de tusen meterne. I løpet etter var de fire jentene Ella Hegge, Lisa Byberg, Fabia Emblem og Hannah Borge på vei over skjermen. Det lover godt for lagbåt fremover for Ella, Fabia og Lisa kom inn rett etter hverandre. Hannah kom seg i mål hele syv sekunder fortere enn forrige test!

Kristian Lorentzen var beste NSRer i junior B på 6:56,1. Like etter var Trygve Løken og Fredrik Bergesen i mål. Deretter Alexander Bolm Tindlund, Tharald Gjelsten, Nikolai Bjerke Dyvik, Axel Woxen
Kristoffer Grønntun. Mange av dem har nå opplevd for første gang den legendariske NM i romaskin.

Så til det morsomme! Stafetten i herrer junior A var hektisk og folksomt, det skapte ordentlig stemning i hallen. Roklubber fra bauger og kanter var representert. NSR-guttene kom raskt på 6.plass i feltet og holdt seg der til sistemann var i mål. Jentene i junior B sparket offensivt fra i starten. Disse lå også stabilt på tredje. Sandefjord gikk plutselig på en smell, og Tønsberg avanserte. Ella Hegge tar første og siste etappe, de er bare tre jenter. Sandefjord kommer nærmere, men Ella holder 3.plassen. Hun senker splitten siste 200m, og Sandefjord klarer ikke følge! Det ble tredjeplass til de tre jentene Ella Hegge, Hannah Borge og Fabia Emblem.

Trygve Bye Løken, Kristian Lorentzen, Fredrik Gjøen Bergesen og Magnus Alexander Bamrud starter offensivt med Sarpsborg Rk i deres stafett. Edvard Wohlfahrt, Alexander Bolm Tindlund, Nikolai Kristoffer Bjerke Dyvik og Tharald Kristian Tobias Gjelsten er like bak etter 100m. De førstnevnte øker ledelsen hele tiden. Sarpsborg som tidligere hang på er der ikke lenger. Sistnevnte NSR lag får det litt tungt etter 1000m. Løken tar siste 500m og går ut med et pang. Siste 250m blir tøffe og han merket nok innsatsen fra tidligere. Marginen til resten av feltet er stort, ingen kan røre dem. Det blir gull til gutta!

Ekstra morsomt var det å se flere foreldre til stede under stafetten for masters. Sølv til mennene i rødt!

Takk til Sverke Lorgen og Roger som heiet oss frem!

Resultater Ro-ergometer NM 2018

 

 

 

 

2 replies on “Au – historien om NM i romaskin!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *