Stokkavannet gjennom Saras øyne

Ikke fullt så mange NSRere fikk ta turen over fjellene til Stokkavannet dette året, men det bød allikevel på fart og spenning. Her kan dere få innblikk i dramatikk og kampevne hos en av våre jrb-jenter, Sara Sverdrup-Thygeson. Takk Sara!

Årets Stokkavannsregatta skulle bli en helg full av følelser, ikke alle like gode.

Noe av opplegget var å kvalifisere seg til Nordisk mesterskap i Sorø, i dobbeltsculler i jrA med Kamille. Nå som EM-jente-4x var ute av bildet, hadde vi en god sjanse til å heise en vimpel og få et par billetter til Nordisk i samme slengen.

Forholdene var perfekte. Rolig vann og nesten ikke ett spor av sidevinden, og 6 Båter stilte. «Attention go!» Vi fikk en god start med rene tak, men det vi ikke visste om, var nøkken som bor i vannet. For ikke før vi hadde tatt det 9.ende taket, satt åren fullstendig i fast i en av bøyene! Deretter tauet til bøyen, eller var det nøkken som holdt igjen? Før jeg visste ordet av det, føyk strokeåren – samt nordisk billettene, ut av hendene mine. For dette var nemlig ingen vanlig fisk; svivelen hadde snudde seg 180 grader  og årehandtaket hadde på en absurd måte hektet seg mellom toppstaget og riggeren. Da vi omsider fikk stanset båten, fikset problemet og sjekket båten for skader, var konkurrenten allerede 500 meter foran oss. Selv Olaf Tufte og Kjetil Borch hadde hatt problemer med å ta igjen det…Det rant ikke svette fra ansiktet denne gangen, men tårer. Deretter var det bare å chille max til neste dag.

Dagen etter rodde jeg singel og ett 2x løp i kategorien DJa. Og i dag var jeg bestemt på å ikke bli husket som «jenta som rodde en 2x, som ikke kom seg i mål».

Førsøket gikk på skinner. Jeg tok en hard start og holdte meg godt foran mine konkurrenter og sikret meg en plass videre til finalen. Men før finalen sikret jeg og Kamille oss en førsteplass i 2x.

I finalen hadde jeg tøffe motstandere, som jevngode Kamille hadde tapt ett sekund mot i forsøket. Siden jeg er en Junior B-roer som ofte  konkurrer som jrA, er jeg vant til å føle meg som en liten andunge på slep etter mammaen. Derfor var det gøy å komme in på 3.plass i finalen. Alt i alt er jeg derfor fornøyd!

Det ble tatt mange fine bilder i løpet av helgen, der flere av den røde armada er med – de kan du se ved å trykke her!

Per Bønsnæs rapporterer om tre nye vimpler etter seier i følgende klasser:

Løp 100           HJB 1X Heat 2

  • Trygve Bye Løken

Løp 127           HJA 4- 

  • Petter Arnøy
  • Oscar Johan Høeg Wohlfahrt
  • Kamille Hagan Breivik (!)
  • Kristian Lorentzen

Løp 208           DJA 2X

  • Sara Sverdrup-Thygeson
  • Kamille Breivik

Gratulerer så mye!

Resultater Stokkavannsregattaen 2018

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *