NSR i Ratzeburg

I noen grader lavere og skiftende vind har deler av NSR målt krefter mot europeisk elite!

Lørdag tok Sara Juel til A finalen og 7. plass i singel. Her i Ratzeburg konkurreres det i 8 baner. Hun er fornøyd med å kunne være med i kampen om plassene i et sterkt felt – hun fikk absolutt vist at hun har noe der å gjøre! Bror Jonas stilte også i singel. Jonas var andre mann forbi 500m i u23 singel, med Roskilde Rk rett bak. Disse to fortsatte den intense kampen og ved 1000m var det dansken som hadde noen cm på Jonas. Siste tusen klarte Jonas å skyve godt ifra og ta en liten ledelse på dansken. Da lå Jonas foreløpig på andre bak en tysker. Plutselig meldte Lyngby Rk og svenske Eskild seg på medaljekampen. De avsluttet sterkere enn Jonas og skjøv han utenfor pallen – det ble til slutt fjerde til Jonas Juel.

Foto: Estela Re-Ma

I åtterløpet var det Oxford Brookes som dominerte med tre raske lag – første, andre og tredjeplassen ble tatt av disse. Gullet ble tatt på tiden 5:29, ti sekunder unna verdensrekord! (i “litt-av-alt-forhold”) Det vil si at de slo det som kan bli Tysklands åtter i årets u23VM, ettersom dette er en uttaksregatta for de tyske u23-lagene.  Feltet ble delt i to, og i den andre delen pågikk det en heftig duell mellom Henleyåtteren og den polske åtteren. I løpet av tredje 500m ror våre gutter gjennom og forbi polakkene, og avanserer inn til mål.

Foto: Estela Re-Ma

Foto: Estela Re-Ma

Den ferske NR-4x med Anna Sture (NSR), Marianne Madsen (CR), Thea Helseth (Aalesunds Rk) og Inger Kavli (CR) debuterte med en rolig start. De rodde jevnt og tålmodig forbi alle lagene som sve av mye i mer offensiv start, og økte ledelsen hele veien fra 1250m. Økningen siste 500m var nok for å ta noen flere sekunder på Oxford Brookes som kom på andreplassen. Det føltes som at båten gled fint mellom takene – utgangspunktet er foreløpig godt! Stroken byttes søndag til Jenny Rørvik fra Aalesunds Rk, og eventyret fortsetter. For de som reagerer på mangelen av rødt på draktene, ser dere at det er nøye (og snikende) kompensert med riktig farge på bladene.

Foto: Estela Re-Ma

Foto: Estela Re-Ma

 

Søndag var det den andre fireren med Sven Ole Nicolaysen, Øyvind Lavoll, Jonas Juel og Lars Myhre som tok seg til a finalen, etter at de slo den norske u23 4- i forsøket. Fireren fra dagen før møtte mange gode tyske lag i forsøket og måtte ta til takke med b finalen. Hodet satt oppe på halsen igjen, i motsetning til etter gårdsdagens seige finaleløp der det virket som de prøvde å forsvinne ned i sleidesetene.

Foto: Estela Re-Ma

Det ble tøft i forsøket for Sara Juel – men i b finalen spurtslo hun jenta som hadde gjort tilsvarende mot Sara lørdag. Noen ganger hjelper det mye å ha et konkret mål! Og hevnlyst kanskje?

Foto: Estela Re-Ma

De tyske u23erne hadde uttak gjennom helgen, og det ble omrokkert på båter og lag. Søndagen ble de beste fra damedobbel satt i dobbeltfirer. De dro tidlig fra start uten at jeg på tre-setet egentlig lot merke til det. Lagbåt stiller mange krav, et er å følge hver minste bevegelse til stroken og med litt syre blir det fort tunnelsyn. Vi konkluderer med at vi holder jevnt og fin fart, men at start og avslutning kan være mer offensiv. Vi får lære av NRs bronsegutter i 4x!

Henleyåtteren preget banen på ny i de knallgule grandiosa-trøyene, som i følge Sven Ole er årsaken bak deres suksess! Selve grændisen altså.

Hamburg flyplass holdt alle flyene på bakken, så for noen få heldige ble det en lang og svett tur hjem i 9-seteren til NR-trener Sebastian Baranzano og Estela Re-Ma. Estela er stjernen bak alle bildene her også! Roger og Kristin dro CRs nyinnkjøpte gigahenger mandag morgen. Takk til dere alle!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *