Henley Royal Regatta

En storslagen reise til Henley Royal Regatta er over. NSR satte sitt preg på arrangementet både på vann og land!

I NSR-åtteren satt Lars Myhrer, Øyvind Lavoll, Jonas Juel, Sven Ole Nicolaysen, Hallvard Bjørkelund, Markus (Masse navn) Holmemo, Patrick Sture og Matti Saborowski med britisk cox Kara. NSRs Oscar Helvig og Anna Sture var i hver sin 4x. Herrene møtte kun ett lag og rodd finale søndag. Damebåten startet racingen fredag og holdt ut til søndag. Petter Tufte har kvalifisert seg i singel, kom videre torsdag og møtte Mahe Drysdale fredag.

Hjemmesiden til HRR

HRR på youtube.com for reprise!

(Tider er oppgitt i norsk tid)

Søndag og finale!

Så kom dagen dobbeltfireren ikke helt hadde forventet, dagen åtteren hadde forberedt seg på i flere måneder og dagen den norske dobbeltfireren endelig kunne begynne regattaen.

Åtteren hadde nok hele veien sett for seg en finale mot Thames RC ‘A’ og det var akkurat den muligheten de hadde skapt seg gjennom mange dager med racing. De siste dype pustene ble tatt av både roerne og tilskuerne, før legenden Matthew Pinsent og resten av dommerapparatet kom cruisende inn til startstreken. Pinsent starter båtene og det går fort! Thames Rc får en liten ledelse etter 150m. NSR gir seg ikke og skyver fra i fotbrettet. Det er ikke nok til å ta innpå Thames og ledelsen deres øker. Guttene våre nådde finale, men det ble dessverre ikke seier i årets Henley Royal Regatta.

Under kan du se løpet på nytt:

Jentene i dobbeltfirer og CR-drakt befant seg i finalen med GBs landslagsbåt. Dette var jo en liten del av en drøm; å møte GB på hjemmebane i finalen i HRR – største delen av drømmen går ut på å vinne over britene på eget vann selvsagt! Etter søndagens finale gjenstår altså store deler av drømmen. Selv om vi leverte en rask start og opparbeidet oss en liten ledelse første hundre meterne, rodde de forbi rundt 4-500m etter start. Herifra økte ledelsen, vi ble kanskje litt desperate og løste oppgaven på ulike måter. Men supporterne fortsatte å hoie og heie oss frem i vår desperate kamp!

Den norse dobbeltfireren med Oscar Helvig fra NSR, Nils Hoff (Fana Rk) og Erik Solbakken (Moss Rk) måtte finne en fjerdemann i båten før de kunne ro finalen mot GBs landslagsdobbeltfirer. Torsdag kom den tidligere singelsculleren Alan Campbell med Seb Deveraux fra Leander RC. Liten digresjon: samme Seb som var vertsfamilie for noen NSR-gutter i sine yngre dager, da de rodde Marlow Regatta. Den norske/britiske båten hadde en veldig god start. På et tidspunkt hadde de en liten ledelse på den britiske båten. Rett før halvveis satte britene in det drepende støtet. De fosset frem og forbi, og tok til slutt seieren!

Britene vet hvordan de skal runde denne banen..

Det var fire norske båter i finalene søndag. Kjetil Borch i singel var den eneste båten uten noe innslag av NSR. Etter trekning og litt misforståelser rundt påmelding av kombinasjonslag, ble det lite rødt i båtene. Drømmen fortsetter å leve – å vinne over britene i finalen i HRR, i en godt brukt NSR-drakt!

For enda mer spenning anbefales det å se Kjetil Borch vs. Mahe Drysdale i Diamond Challenge Cup:

Lørdag og semifinaler

Begge båter er videre til finale!

Åtterens nervepirrende løp kan sees på nytt her. Anbefales før dere leser om løpet under!

Åtteren tok en klar ledelse etter 400m. Det nærmet seg en båtlengde, men Leander RC mistet aldri kontakten med NSR. Ved Remenham Club, rundt 700m rodd, setter Leander inn et støt. De klatrer opp og tar ett sete av gangen, til de er en halv båtlengde bak.  NSR-gutta responderer. Båtene holder samme fart. I hvert send ser det ut til at den ene tar lengde på den andre, men når farten senkes mot catchen ser vi at de sendes like langt. Siste 400m ser det riktignok ut til at de norske tar noen få meter til på britene og holder denne halve båtlengden inn til mål!

 

Åtteren og dobbeltfireren er videre til semifinaler lørdag!

Åtteren ror kl11:40 mot Leander Club. Leander Club har jo dette som hjemmebane, med roklubben rett ved siden av båtteltene ved mål. NSR-guttene ror i løpet etter Kristoffer Brun og Are Strandli kl 11:30, som også garanterer spenning, da de møter den britiske landslagsdobbelen. Nervepirrende underholdning over disse 20minuttene idag.

Dobbeltfireren tok seg videre etter første løp med over en båtlengdes ledelse i mål. Å ro foran Stewards Enclosure ga gåsehud og frysninger! Semifinalen går kl13:20 mot Sydney University, AUS & Edinburgh University.

Fredag og kvartfinaler

Åtteren møter Thames Rowing Club “B” kl 1530. I fjor ble NSR slått ut i semifinalen av Thames RC “A”, og finalen ble “B” mot “A”. Vi vet ikke om laget er det samme, og NSR har gjort noen utskiftninger. Det blir rene gjetninger, men hva resultater fra regattaer tidligere i sesongen angår, er det realistisk å ta seiern idag.

NR er tiltede med flere lag. Idag går første start for damenes dobbeltfirer med Inger Kavlie (CR), Anna Sture (NSR), Hanna Inntjore (CR) og Marianne Madsen (CR) i løpet etter åtteren, kl 1535. De møter et kombinasjonslag fra Newcastle University og Sheffield University i Princess Grace Challenge Cup. Det ble trukket om hvilken klubb de skulle representere, og ikke overraskende ble det Christiania Rk, så det blir hvitt og mørkeblått denne gangen.

Petter Tufte møter Mahe Drysdale, legenden fra NZL, kl 1650. Det er bare å bite seg på, så kan alt skje!

Torsdag og nye starter

Åtteren møtte Molesey BC i sitt andre løp. Etter NSRs to tålmodige starttak og noen hurtigere, tok de ledelsen foran britene. De holdt takten relativt høyt hele veien, i motsetningen til dagen i forkant. Verdict, eller margin som vi kaller det, ble til slutt 1 2/3 båtlengde i mål.

Petter Tufte tok også raskt ledelsen. Han skjøv bestemt fra seg hele veien. Stødig roing i litt vilt vann. Det blir kvartfinale!

NSR 8+ ror mot Molesley Rowing Club kl 1845 (norsk tid). I 2016 tapte NSR mot de svartkledte roerne, men i år stiller de rødkledte ganske sikkert mer forberedt.

Petter Tufte ror kl 1650 (norsk tid) mot briten C. O. W. Harrison.

Norsk dobbel med Tohn og Øyasæter kl 1245 (norsk tid).

Heiaheia!

Onsdag og første dag for åtteren

NSRs “Henley-åtter” har rodd første runde i dag, onsdag, og kom videre med stoor margin. Guttene i rødt møtte Quintin Rowing Club. NSR tok ledelsen etter fem tak, og avanserte hele veien til mål. Ved halvveis la de seg ned til drøye 25 tak i minuttet og cruiste forbi oss på Stewards Enclosure.

Etter 150m

Se løpet på nytt her!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *